redoo scrie:salut. am gasit un bidon de sirop de anul trecut si nu miroase a acru si nici la limba nu inteapa....cred ca e facut 2/1,dar nu mai stiu sigur. sa-l amestec cu unul proaspat sau sa il dau asa? voi ce ma sfatuiti?
thomas scrie: Alte site-uri cat si cateva carti pe care le am spun ca sub nici o forma zaharul nu se mai fierbe. !
paul scrie:gica.mosu scrie: si nu an ultimul rand de ce si cum vrea sa aibe stupii la salcam=cu 55-60 zile anainti...SPOOR!!!
Da' cu 29 de zile inainte de salcam, ce are ???
italianu scrie:Pe un site de apicultura,aici in Italia,am citit ca invertirea se poate face si la rece ,in plus,daca adaugi oťet,la sfirsitul dizolvarii zaharului ,invertirea continua,deci .....
italianu scrie:Pai asta ar fii spilu,din cite am citit pe aici,prin transformarea la cald(prin fierbere ) cadem in cealalta extrema ,a HMF-ului,care e mai periculos decit zaharul neinvertit,in plus nu setransforma tot !
liviutzbogos scrie:Mno, cum o fi, cum n-o fi, eu azi l-am facut la cald...si la viteza. Doar ca m-am prea grabit si in loc de 2/1 (cum am vrut initial), l-am facut 1/1 - 5kg zahar si 5l apa. Eu dau cam 1l pe zi, credeti ca se va acri curand? Siropul sta intr-o incapere mai racoroasa.
jenica67 scrie:
In 3 zile la temperatura camerei(20gr), daca este 1:1, incepe sa intepe la limba. Atentie, nici 1:1 NU SE FACE CUM L-AI FACUT TU ! Regretatul nea Gica, ne-a dat o reteta, aplic-o exact, daca vrei sa ai rezultatele promise.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori