de mellis » 08 Oct 2015, 18:06
Despre ceapa:
Din studiile efectuate asupra proprietăţilor şi efectelor Cepei şi Usturoiului, se pare că aceste două vegetale deosebite au proprietatea de a "absorbi" viruşii şi bacteriile, în momentul în care sunt "activate", adică în momentul în care intră în contact cu aerul.
Astfel, în trecut, în tradiţia românească Ceapa şi Usturoiul se "desfăceau" la masă şi se mâncau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lăsa "pe mai târziu".Şi de ce se făcea aşa?... În momentul în care Ceapa şi Usturoiul sunt "activate" (intră în contact cu aerul), ele încep să "absoarbă" din mediul înconjurător viruşii şi bacteriile.
În 1919 când gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta să combată gripa. Mulţi dintre fermieri şi familiile lor o contractaseră şi mulţi chiar muriseră.Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toţi membrii familiei erau sănătoşi. Când doctorul a întrebat fermierul ce făcea el diferit de ceilalţi, soţia lui a spus că a pus o ceapă curăţată într-un vas în fiecare cameră a casei (şi probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut şi a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei în ceapă.În mod evident aceasta a absorbit virusul păstrând familia sănătoasă.
Altceva ce am citit într-un articol a fost că atât ceapa, cât şi usturoiul, distribuite prin cameră, au salvat pe mulţi de la ciuma neagră. Ele au multe proprietăţi antibacteriale şi antiseptice."
Notă: CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRĂVITOARE!!
Ceapa este o mare piaţă de desfacere pentru bacterii, în special ceapa negatită. Nu ar trebui niciodată să păstrezi o bucată de ceapă taiată. Nu este sigură nici dacă o pui într-o pungă etanşă şi o bagi la frigider. Se contaminează deja suficient doar prin faptul ca e tăiată şi stă la aer puţină vreme, şi poate deveni periculoasă pentru cine o ingerează.
Deci, nu uitaţi că este periculos să tai o ceapă şi s-o foloseşti pentru gătit a doua zi. Devine otrăvitoare într-o singură noapte şi creează bacterii toxice care pot provoca infecţii la stomac din cauza excesului de secreţie de bilă şi chiar intoxicaţii alimentare.
Şi încă un lucru foarte important: nu achiziţionaţi ceapă sau usturoila care le-au fost retezate "mustăţile''- rădăcinile, cu o porţiune din bulb. Acolo, este deja portiţa deschisă ...
Preluat din diverse articole..
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...