Am citi intr-un articol pe net despre continutul de hidroximetilfurfural din siropul de porumb.
In articol scrie cam asa:
"Majoritatea porumbului cultivat in America este modificat genetic pentru a produce o toxina care il apara de boli si insecte.Acest pesticid este produs in fiecare celula a porumbului.Ca rezultat aceasta toxina se ragaseste in produsele finale bazate pe porumb inclusiv in siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza.
Hidroximetilfurfural este un component care se formeaza atunci cand fructoza se degradeaza cand e expusa la caldura o perioada in prezenta unui acid.Cu cat temperatura este mai mare cu atat continutul de HMF este mai mare.
Efectul toxic al HCFS(sirop cu continut ridicat de fructoza) poate face rau si albinelor nu numai oamenilor.Nu doar ca acesta contine doua tipuri de zaharuri toxice pentru albine: stachyose and farrinose(nu am reusit sa traduc) dar continutul ridicat de HMF este cauza pentru ulceratii ale intestinului albinei ce duc la dizenterie si moarte prematura.Cea mai buna hrana pentru albine este mierea neincalzita. Din moment ce fructoza si acizii sunt prezenti in miere, continutul de HML creste cand mierea este incalzita."
Am atasat si articolul.