proapis13 scrie:Citeste ce scrie aici si apoi o sa intelegi ce inseamna invertire si cum se face
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=i ... _c3gsPnEog
Si vezi ca zaharul se inverteste nu siropul
catalin_viezure_6 scrie:150 ml de apa .. pai daca e sirop 1/1 nu ar trebuie sa fie 1 kg zahar 1 litru apa ??
proapis13 scrie:catalin_viezure_6 scrie:150 ml de apa .. pai daca e sirop 1/1 nu ar trebuie sa fie 1 kg zahar 1 litru apa ??
Siropul 1/1 e asa cum scrii tu,iar zaharul invertit e zahar invertit;ce-i greu asa de inteles
Aia este reteta prin care se inverteste 1 kg de zahar
bostina constantin scrie:Nu e corect, 1kg zahar < decat 1l apa. !
bostina constantin scrie: 1kg zahar+ 1l apa = 2l sirop 1/1, si am dorit sa-l corectez, pt a nu incepe gresit
Ps1 prima fapta a fost cand am zis ca Iisus se scrie cum am scris eu ca altfel se traduce magar??
Ps2 care ar fii ideia gresita prezentata lui Catalin??
bostina constantin scrie:[Nu e corect, 1kg zahar < decat 1l apa. !
bostina constantin scrie: deci din 6.1l apa si 5kg zahar, dupa invertire rezulta 8l sirop 1/1care cantareste 10gk. Sa fii iubit!!
gica? scrie:Domn' Florin,
Cateva precizari pentru matale si pentru colegii care au scris mai sus:
- din 5 kg. zahar si 5 litri de apa ies exact 8 litri de sirop 1/1 care cantaresc 10 kg.
- se pun 1,1 litri de apa la fiert,cand incepe sa fiarba se pun 5 kg. zahar si 5 gr. sare de lamaie,se amesteca sa nu se prinda,cand incepe sa fiarba se umfla ca laptele 1-3 minute ,da inapoi cand se termina reactia de invertire a zaharozei.
Atunci este gata,se opreste focul si se pune apa rece (4 litri pentru sirop 1/1 sau 2,5 litri pentru sirop 2/1).Se obtin 8 litri sirop 1/1 sau 5,5 litri sirop 2/1.
- amestecul nu fierbe la 120 de grade ci la 115 grade
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori