Salutare apicultorilor am si eu o intrebare daca aceasta reteta este buna
5g sare de lamaie
100ml suc ceapa
100ml suc usturoi
5kg zahar
650ml apa
800g miere
Punem la fiert 100ml apa si cand fierbe adaugam plantele medicinale apoi punem un capac si lasam sa se raceasca 15 minute apoi adaugam sarea de lamaie si amestecam cu restul de apa
Intr-un vas de 10l se amesteca 5kg zahar cu 850ml apa, vasuel se aseaza pe foc si se fierbe amestecul 20-30minute,spumuirea amestecului se sterge de pe pereti cu o carpa umeda
Se verifica concetratia se face cu lingurita si paharul cu apa rece ,trebuie sa se poata modela intre degete(consistenta) si in acest moment se adauga 800g miere si se mai clocoteste inca 3 minute amestecand continu pentru inglobarea mierii
Miere nu trebuie sa fie cristalizata
Dupa ridicarea vasului de pe foc ,se raceste amestecul pana la 40-50grade c si se continua amestecarea cu o lingura mare de lemn pana la formarea serbetului apoi se pune in pungi de plastic
Am combinat eu mai multe retete si vreau sa va cer parerea,poate a mai incercat cineva si vreau sa stiu daca o manca albinele sau o lasa tot in pungi
Si sa imi spuneti cam prin ce luna trebuie dat eu ma gandeam sfarsitul lui ianuarie inceputul lui februarie (este mai mult ca o turta proteica)