HMF. Stiu.
O sa tin cont de acest sfat.
Inainte trebuie sa va mai comand vreo 30 regine.
gica scrie:Prepararea siropului invertit cere ceva timp.Timpul poate fi scurtat preparand sarje mai mari.
Prepararea poate fi facuta si in extrasezon cand dispunem de timp la discretie.In acest caz nu se mai adauga apa (1,5 sau 4 litri) si concentratul poate fi pastrat luni sau ani.In urma unei discutii pe forumul vechi cu colegul Valter am preparat un astfel de concentrat invertit pe care l-am pastrat 15 luni.Nu a cristalizat in acest timp.
.
lucky5strike scrie:Atentie ce dam albinelor si cum!
Siropul invertit are totdeauna HMF in el. Reincalzit/repreparat, va creste in toxicitate...
lucky5strike scrie:... important sa fim o comunitate
lucky5strike scrie:Siropul de zahar, nu face exceptie. Dar eu sunt pentru metoda dizolvarii in apa fiarta, mestecat, adus la 100 C, apoi lasat sa se raceasca fara foc. Cand ajunge la 40 gr. discutam invertirea.
lucky5strike scrie:Zaharul topit in lipsa de apa... caramelizat, apoi adaugat apa, peste cleiul ala, hm... HMF la cote inalte!
7Rame scrie:Lumea care stie, citeste acum, si se disttreaza pe seama problemei mele.. )))
joohny scrie:Va salut.Nu mai stiu pe unde am citit,insa cam asa ceva.Se face un ceai de plante,se strecoara dupa care se adauga zaharul si sarea de lamiie cit revine unui litru sirop 1/1.Se amesteca cu o lingura de lemn,atentie numai in sensul acelor de ceasormic pina se topeste zaharul dupa care se foloseste a-2-a zi.Dupa topirea zaharului si pina la folosirea lui(a-2-a zi)se mai mesteca in sirop din cind in cind.Sanatate.
Dupa ce siropul este gata (48 ore dupa amestecare) poate fi depozitat la frigider (4-6 grade C). Daca e pastrat la temperatura camerei trebuie utilizat in 3 zile.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 37 vizitatori