Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde gica.mosu » 21 Mar 2014, 08:49

Dupa stiinta me ...siropul se da^ dupa ci albinili aduc polen din mama natura :oops: s'amu depinde de fiecari zona si nu an ultimul rand de ce si cum vrea sa aibe stupii la salcam=cu 55-60 zile anainti :idea: ...SPOOR!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
Avatar utilizator
gica.mosu
 
Mesaje: 2658
Membru din: 12 Feb 2012, 12:56
Localitate: Onesti,Bacau

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Arhivistu » 21 Mar 2014, 09:08

Polen aduc,vreme buna deocamdata desi ziceau astia ca pe mijlocul saptamanii se raceste putin..pana la salcam mai am 50 60 de zile maxim..deci se cam poate incepe cu o usoara stimulare cu sirop :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu
 
Mesaje: 574
Membru din: 25 Feb 2011, 10:56
Localitate: Bistrita

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde MihaiC » 06 Apr 2014, 19:35

Am incercat sa invertesc azi cinci kilograme de zahar, dupa retea lui nea Gica, dar cred ca am gresit undeva.Dupa ce am adaugat tot zaharul am continuat sa amestec dar nu s-a umflat ca laptele ci a facut numai o spuma alba in strat fin, si apoi s-a "limpezit" cand a inceput sa clocoteasca.A ezultat un sirop galbui si limpede.Ma asteptam sa se umfle mai mult.Oare nu a reusit invertirea?
MihaiC
 
Mesaje: 90
Membru din: 28 Iun 2013, 16:07
Localitate: Bucuresti

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Dila Daniel » 06 Apr 2014, 19:50

ai pus mai mult de un litru de apa!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Avatar utilizator
Dila Daniel
 
Mesaje: 2447
Membru din: 18 Feb 2011, 22:51
Localitate: Craiova

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde CATALIN » 06 Apr 2014, 20:14

eu pun chiar 1 si ceva si n-am avut probleme
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
Avatar utilizator
CATALIN
 
Mesaje: 2309
Membru din: 29 Aug 2011, 16:46
Localitate: Craiova

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde proapis13 » 06 Apr 2014, 22:10

Cred ca ai uitat sa adaugi sarea de lamaie :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Avatar utilizator
proapis13
 
Mesaje: 7329
Membru din: 24 Feb 2011, 17:20
Localitate: Drobeta Turnu-Severin

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Ala nou » 07 Apr 2014, 17:29

Exact asa am patit-o si eu! Am pus soluția de sare de lămâie, după rețeta lui nea Gică și apoi, din virgulă în virgulă până la datul în fiert. Acolo - o caricatură de spumă. nici măcar 2 degete ca la bere! Zahăr ”Coronița”, sare de lămâie ”dr. oetker”.
Avatar utilizator
Ala nou
 
Mesaje: 123
Membru din: 30 Iul 2013, 09:00
Localitate: Ramnicu Sarat

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde iulians » 08 Apr 2014, 10:39

Calitatea proasta a zaharului.
iulians
 
Mesaje: 216
Membru din: 20 Mai 2012, 20:08
Localitate: Alexandria

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde proapis13 » 08 Apr 2014, 11:06

Zaharul ce contine peste 70%sfecla de zahar NU spumeaza :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Avatar utilizator
proapis13
 
Mesaje: 7329
Membru din: 24 Feb 2011, 17:20
Localitate: Drobeta Turnu-Severin

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde cobi » 08 Apr 2014, 11:33

proapis13 scrie:Zaharul ce contine peste 70%sfecla de zahar NU spumeaza :!:

De unde aveti informatia?
cobi
 
Mesaje: 509
Membru din: 20 Sep 2011, 21:24
Localitate: Campulung, Arges

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde proapis13 » 08 Apr 2014, 12:16

cobi scrie:
proapis13 scrie:Zaharul ce contine peste 70%sfecla de zahar NU spumeaza :!:

De unde aveti informatia?

Direct de la sursa ; Dumitriu de la A........
Cauta in vechiul forum,e un post in care da un cod de bare cu cifre si modul de citire al codului
Acolo se face vorbire si despre zaharul din trestie de zahar,e mai dulce dar mai slab calitativ...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Avatar utilizator
proapis13
 
Mesaje: 7329
Membru din: 24 Feb 2011, 17:20
Localitate: Drobeta Turnu-Severin

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde cobi » 08 Apr 2014, 12:30

proapis13 scrie:
cobi scrie:
proapis13 scrie:Zaharul ce contine peste 70%sfecla de zahar NU spumeaza :!:

De unde aveti informatia?

Direct de la sursa ; Dumitriu de la A........
Cauta in vechiul forum,e un post in care da un cod de bare cu cifre si modul de citire al codului
Acolo se face vorbire si despre zaharul din trestie de zahar,e mai dulce dar mai slab calitativ...

Am folosit si folosesc zahar de Bod si va asigur ca "spumeaza". Concluziile le trage fiecare :)
cobi
 
Mesaje: 509
Membru din: 20 Sep 2011, 21:24
Localitate: Campulung, Arges

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde paul » 08 Apr 2014, 13:15

gica.mosu scrie: si nu an ultimul rand de ce si cum vrea sa aibe stupii la salcam=cu 55-60 zile anainti :idea: ...SPOOR!!!

Da' cu 29 de zile inainte de salcam, ce are ??? :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5607
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde iulians » 08 Apr 2014, 14:56

Si eu am invertit in aceasta primavara zahar din categoria celor la care facea nea Gica referire si a spumat foarte putin. In anii trecuti crestea precum laptele.
iulians
 
Mesaje: 216
Membru din: 20 Mai 2012, 20:08
Localitate: Alexandria

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde kiloz » 12 Apr 2014, 13:28

paul scrie:
gica.mosu scrie: si nu an ultimul rand de ce si cum vrea sa aibe stupii la salcam=cu 55-60 zile anainti :idea: ...SPOOR!!!

Da' cu 29 de zile inainte de salcam, ce are ??? :idea:

Nici cum rezultat la salcim.Efectul stimularii -ca albina matura de cules -are dupa 40 de zile.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1945
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde thomas » 17 Apr 2014, 19:32

Am o intrebare: care este adevarul cu privire la prepararea siropului de zahar pentru albine?? Acest topic si alte cateva site-uri spun ca zaharul se adauga cand apa fierbe si se continua fierberea. Alte site-uri cat si cateva carti pe care le am spun ca sub nici o forma zaharul nu se mai fierbe. Nu sunt chimist, asa ca v-as ruga putin ajutor!
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas
 
Mesaje: 715
Membru din: 06 Feb 2013, 21:30
Localitate: Pucioasa,DB

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 43 vizitatori