Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Dacul » 11 Mar 2014, 22:27

salutari!De cind se poate incepe stimularea cu sirop?
Dacul
 
Mesaje: 10
Membru din: 02 Feb 2014, 22:42
Localitate: cluj napoca

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Dacul » 11 Mar 2014, 22:30

TDI scrie:Teoria spune 43 grade celsius. Din practica va recomand o omogenizare mecanică sau mecanică si termică până la 43 grade.

Cit de importanta este temperatura siropului?
Dacul
 
Mesaje: 10
Membru din: 02 Feb 2014, 22:42
Localitate: cluj napoca

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde CATALIN » 11 Mar 2014, 22:44

Dacul scrie:salutari!De cind se poate incepe stimularea cu sirop?


daca vrei calitate incepe si stimuleaza din momentul in care ai vazut ca aduc proteina din natura(polenul)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
Avatar utilizator
CATALIN
 
Mesaje: 2309
Membru din: 29 Aug 2011, 16:46
Localitate: Craiova

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde CATALIN » 11 Mar 2014, 22:47

kiloz scrie:Urmariti ca zaharul sa nu fie de trestie.Este mai dulce,dar ar fii indicat sa se foloseasca zahar din sfecla.Din cele doua rele folositi pe cea care e-mai putin rau!
Ca o informatie suplimentara,care este bine de stiut.
-Este si zahar DIAMANT si este produsul fabricii de zahar din Oradea.Calitativ mai superior de produsele similare din comerti,dar si pretul se raporteaza la fel.
Este singura fabrica din Romania care dispune de un laborator propriu de microbiologie.
Fabrica de la Oradea produce sub marca DIAMANT, marca inregistrata atat in Germania cat si in Romania.



nu de multe ori am vb cu nea Gica la tel insa m-a sfatuit ca si marca sa cumpar Coronita sau Cristal
imi spunea ca acest zahar nu mirosase
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
Avatar utilizator
CATALIN
 
Mesaje: 2309
Membru din: 29 Aug 2011, 16:46
Localitate: Craiova

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde mausica » 11 Mar 2014, 22:54

Ma repet:Coronita sau Margaritar poate ai vrut sa spui
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
Avatar utilizator
mausica
 
Mesaje: 3523
Membru din: 18 Oct 2013, 14:59
Localitate: Baile Felix/Stei,Bihor

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde CATALIN » 11 Mar 2014, 23:14

daaaaaaaa
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
Avatar utilizator
CATALIN
 
Mesaje: 2309
Membru din: 29 Aug 2011, 16:46
Localitate: Craiova

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde TDI » 11 Mar 2014, 23:29

Dacul scrie:
TDI scrie:Teoria spune 43 grade celsius. Din practica va recomand o omogenizare mecanică sau mecanică si termică până la 43 grade.

Cit de importanta este temperatura siropului?
Dacă ai depăşit, nu 43 dar 48 grade celsius - mai bine le dai zahăr.
TDI
 
Mesaje: 1609
Membru din: 07 Aug 2013, 17:31
Localitate: Bacau-Roman

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Dacul » 11 Mar 2014, 23:33

CATALIN scrie:
Dacul scrie:salutari!De cind se poate incepe stimularea cu sirop?


daca vrei calitate incepe si stimuleaza din momentul in care ai vazut ca aduc proteina din natura(polenul)

Deja aduc polen dar ma gindeam ca ar fi prea devreme.Unii spun ca e importanta si temperatura,peste noapte sa nu fie sub 5-6 grade.
Dacul
 
Mesaje: 10
Membru din: 02 Feb 2014, 22:42
Localitate: cluj napoca

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Dacul » 11 Mar 2014, 23:37

TDI scrie:
Dacul scrie:
TDI scrie:Teoria spune 43 grade celsius. Din practica va recomand o omogenizare mecanică sau mecanică si termică până la 43 grade.

Cit de importanta este temperatura siropului?
Dacă ai depăşit, nu 43 dar 48 grade celsius - mai bine le dai zahăr.

Sa inteleg ca e mai bine sa fie mai potrivit,cam pina in 40?
Dacul
 
Mesaje: 10
Membru din: 02 Feb 2014, 22:42
Localitate: cluj napoca

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde TDI » 11 Mar 2014, 23:39

Ai putea începe să le administrezi între 100 şi 300 ml sirop 1:1 zilnic(400 ml apă la 1 kg miere), dar e posibil să mai vină valuri de frig.
TDI
 
Mesaje: 1609
Membru din: 07 Aug 2013, 17:31
Localitate: Bacau-Roman

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde gica.mosu » 11 Mar 2014, 23:44

kiloz scrie:Urmariti ca zaharul sa nu fie de trestie.Este mai dulce,dar ar fii indicat sa se foloseasca zahar din sfecla.Din cele doua rele folositi pe cea care e-mai putin rau!
Ca o informatie suplimentara,care este bine de stiut.
-Este si zahar DIAMANT si este produsul fabricii de zahar din Oradea.Calitativ mai superior de produsele similare din comerti,dar si pretul se raporteaza la fel.
Este singura fabrica din Romania care dispune de un laborator propriu de microbiologie.
Fabrica de la Oradea produce sub marca DIAMANT, marca inregistrata atat in Germania cat si in Romania.


Nu pe toate =ambalaje scrie din ce-i facut zaharul :idea: bini ar fi daca nu ar fi nevoie sa-l folosim....DARRRRR :!: ....Folositi..... daca gasiti pe cel din sfecla di zahar :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
Avatar utilizator
gica.mosu
 
Mesaje: 2658
Membru din: 12 Feb 2012, 12:56
Localitate: Onesti,Bacau

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde marian ivan » 12 Mar 2014, 09:40

Deci, un raspuns mai clar daca se poate / DACA NOAPTEA AVEM TEMPERATURI SUB 4-5 GRADE e bine sa le dam tot turte nu?
Avatar utilizator
marian ivan
 
Mesaje: 70
Membru din: 24 Sep 2013, 13:16
Localitate: lunca corbului, argeş

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde mausica » 12 Mar 2014, 10:36

Eu am facut o proba la 2 stupi.La unu am pus siropul in rama si il luase fara probleme,iar la celalalt am pus un uluc cu 200-300 ml sirop....la fel il luase tot.Poate e mai de preferat sa se dea dimineata siropul(daca se da) pt ca pe timpul zilei e mai cald pana se stabilizeaza temp noaptea si il ia mult mai rapid.Parerea mea!
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
Avatar utilizator
mausica
 
Mesaje: 3523
Membru din: 18 Oct 2013, 14:59
Localitate: Baile Felix/Stei,Bihor

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde mausica » 12 Mar 2014, 10:38

marian ivan scrie:Deci, un raspuns mai clar daca se poate / DACA NOAPTEA AVEM TEMPERATURI SUB 4-5 GRADE e bine sa le dam tot turte nu?

Fa o proba la unu si tu sa vezi daca il ia sau nu.Pui mai putin sirop si iti vei da seama ce si cum.Numai ca de saptamana viitoare se cam strica timpul din ce am vazut eu ;) asa ca mare atentie
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
Avatar utilizator
mausica
 
Mesaje: 3523
Membru din: 18 Oct 2013, 14:59
Localitate: Baile Felix/Stei,Bihor

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Dacul » 13 Mar 2014, 22:24

Daca este riscant cu siropul acum ,mai bine mai astept ca mai au si ceva miere si le-am pus si putina Beefonda.Multumesc pt sfaturi!
Dacul
 
Mesaje: 10
Membru din: 02 Feb 2014, 22:42
Localitate: cluj napoca

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Dinca Catinel » 14 Mar 2014, 11:07

Sunt putin confuz. Pe topicul turtei mi s-a dat de inteles ca e deja tarziu de turta proteica. Am intrat aici, vad ca e devreme pt sirop, deoarce la mine inca ingheata noaptea. Au polen, au nectar (am vazut miere necapacita sambata trecuta) si le-as stimula putin dar nu mi-e clar cu ce. Ziua nu vreau sa le dau sirop pt ca turbeaza, am patit-o anul trecut, incepusera sa intepe si vecinii, nu zic ca nu ma puteam apropia la 30 de m de stupi fara masca. Deci ce ar fi de facut?
Dinca Catinel
 
Mesaje: 142
Membru din: 26 Mai 2013, 21:35
Localitate: Cluj-Napoca

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori