Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde 7Rame » 08 Feb 2014, 18:19

Despre invertaza, acest E 1103, daca nu gresesc am citit, in afara forumului.
Nu stiu de unde se poate procura, probabil pe la laboratoare de cofetarie, sau fabrici de procesare. Cand am intrebat la Calafat, de unde luam candva melasa (asa ii spuneam noi, in fapt, dupa fisa tehnica este un amestec de 35% glucoza, si 9% fructoza, si restull...Doamne fereste"..., stau prost cu chimia!! Lianti si alte chestii!!) despre acest E, pauza, nici ca au, nici ca n-au, dar nici c-ar fi auzit ceva de ea.
Intr=adevar, se pare ca ar face invertire, sub pragul critic pt aparitia HMF.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
Avatar utilizator
7Rame
 
Mesaje: 430
Membru din: 20 Ian 2013, 15:10
Localitate: Mehedinti

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde de nicusor » 14 Feb 2014, 19:39

O intrebare pentru cei care au facut s-au au cunostinta : apifonda se poate transforma in sirop , daca da , care ar fi procedeul .
Multumesc anticipat !
de nicusor
 
Mesaje: 2
Membru din: 31 Iul 2013, 15:28

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde rihmond » 14 Feb 2014, 19:49

de ce transformata in sirop :?:
Avatar utilizator
rihmond
 
Mesaje: 170
Membru din: 14 Mar 2013, 09:13
Localitate: turnu magurele

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde tiby visan » 15 Feb 2014, 17:25

o intrbare;am o oala de vro15-16kg facuta din inox din bazinul unei masini de spalat si as dori sa invertesc zahar in ea,ce ziceti,as putea sau trbuie neaparat sa fie zmaltuita?va multumesc.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan
 
Mesaje: 236
Membru din: 04 Apr 2012, 17:11
Localitate: severin

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde de nicusor » 15 Feb 2014, 18:36

rihmond scrie:de ce transformata in sirop :?:

D-le rihmond , as vrea sa transform apifonda in sirop deoarece s-a c-am intarit ,fiind tare albinele nu o mai consuma ( pecizand faptul ca a ramas cateva kilograme de anul trecut ) si as vrea sa o folosesc c-a sirop de stimulare de cum se incalzeste vremea .Astept idei si sfaturi de e bine sau nu ce vreau sa fac .
Multumesc anticipat si doresc tuturor apicultorilor un an plin de miere .
de nicusor
 
Mesaje: 2
Membru din: 31 Iul 2013, 15:28

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde bio » 15 Feb 2014, 19:33

de nicusor scrie:..... as vrea sa transform apifonda in sirop deoarece s-a c-am intarit ,fiind tare albinele nu o mai consuma ( pecizand faptul ca a ramas cateva kilograme de anul trecut ) si as vrea sa o folosesc c-a sirop de stimulare de cum se incalzeste vremea .Astept idei si sfaturi de e bine sau nu ce vreau sa fac .
Multumesc anticipat si doresc tuturor apicultorilor un an plin de miere .


Uda APIFONDA cu apa apoi inveleste-o in folie sau intr-o punga, aseaz-o deasupra familiei de albine dai taieturile sa aiba albinele acces la ea si ai rezolvat problema.

Cind mai pui Apifonda acopera bucata de Apifonda cu o folie si nu vei mai avea probleme cu uscarea ei.
bio
 
Mesaje: 178
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde bio » 15 Feb 2014, 19:37

Cautind INVERTAZA pe ici pe colo am primit acest mesaj pe email. Poate impreuna vom reusii sa-l intelegem ...si poate sa folosim aceasta enzima :
Invertase for confectionary
Usually INVERTASE is used for the production of soft or fondant type chocolate filled praline, or other confectionary fillings, masses. The product meets the specification of a food grade enzyme, such as recommended by FAO/ WHO and by FCC.
APPLICATION AND PROPERTIES:
Sucrose containing solutions and pastes used in the production of confectionery tend to crystallisation of sucrose during storage. This change of mouth-feel is undesired and is avoided by the enzymatic hydrolysis with INVERTASE. INVERTASE is employed in a fondant mix, the hydrolysis proceeds slowly, requiring a period of time to reach completion. This delay in action allows fondant to be poured into powder trays, while it is still sufficiently stiff to withstand the chocolate glazing process. During the subsequent storage at room temperature the centre will gradually become soft or fluid, because the hydrolysis product fructose inhibits crystallisation. Also in the production of marzipan and persipan, INVERTASE is added to the almond/sucrose mass and thus will inhibit the
development of a sandy mouth-feel during storage.
Higher dose rates will reduce the reaction time. pH optimum is 4,0-5,0 and whole working range 3,5 to 5,5. Temperature optimum is between 50-60˚C.Temperatures above 65°C inactivate INVERTASE rapidly. INVERTASE should be added only after cooling of fondant to below 60 - 65°C.
APPLICATION - FONDANT
In order to achieve the optimum effect or to determine the optimum dose rate, the following:
1. The better the pH of the fondant to be treated coincides with the pH optimum of INVERTASE, the lower the dose rate can be.
2. INVERTASE has its optimum at 60°C. It will continue its action during the storage
3. For the action of its enzymatic activity, INVERTASE like any other enzyme requires water. Some part of the water (appr. 5% based on sucrose) is required for the
4. It is important that INVERTASE is evenly mixed with the sucrose containing mass, the fondant. This is best accomplished by making a premix of 1 - 2 % of the fondant withINVERTASE and then evenly distributing the small quantity in the bulk.
5. INVERTASE should not be used where fondants contain more than 20 % of ethanol.
6.INVERTASE can be used for the production of cookies, desserts and cake premixes,i.e. in those cases, where a problem is caused by a sandy mouth-feel. In those cases INVERTASE must be given enough time and the right temperature to act on sucrose.
The flow properties of fondant, chocolate and candy fillings are largely determined by the solid/liquid phase ratio. The higher the ratio, the more viscous and stiff the system will be. By using INVERTASE, this ratio is changed; solubilised sucrose is inverted, thereby bringing crystalline sucrose in solution. If INVERTASE is added to fondant, it will soften during storage. The speed of softening is influenced by the dose rate of INVERTASE
DOSAGE CONFECTIONERY
The dose rate for 100 kg fondant or marzipan is given below:
The optimum dose rate should best be tested in trials. Usually INVERTASE is the preferred product for confectionery application.
ADDITIONAL INFORMATION
INVERTASE is yellowish - almost water clear solution.
STORAGE: If stored below +10°C INVERTASE maintain the declared activity for at least 24 months.
SAFETY HANDLING: All enzymes are HARMFUL.
Enzymes may cause sensitisation by inhalation. Do not breathe dust. Do not breathe spray. In case of contact with eyes, rinse immediately with plenty of water and seek
The recommendations and data contained in this publication are correct to the best of our knowledge. Since the use of this material is beyond our control, we disclaim all liability that may result from use of the product.
bio
 
Mesaje: 178
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde jenica67 » 15 Feb 2014, 19:49

De unde o iei ca sa o folosesti ??
Avatar utilizator
jenica67
 
Mesaje: 2259
Membru din: 08 Mar 2011, 17:30
Localitate: Resita

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde bio » 15 Feb 2014, 21:41

Numai am cerut informatii si mi-a trimis o firma un mail cu mesajul de mai sus si nu prea inteleg informatiile transmise deoarece nu stiu engleza iar GOOGLE-TRADUCERE imi da o traducere estimativa.

Nu inteleg exact :
--temperatura optima ,
-- PH-ul care ar trebuii sa-l aiba solutia mea si cum pot afla PH-ul..
---si deasemenea nu imi dau seama daca si cit de eficace ar fi pentru un sirop de zahar de 1/1 de exemplu,... deoarece in acel mail primit se foloseste expresia FONDANT si FONDANT eu percerp ca ar fi pasta de zahar nu sirop.
bio
 
Mesaje: 178
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde balasaedy » 17 Feb 2014, 16:15

buna ziua! cu toate ca sa tot scris pe forum despre invertirea zaharulu, si cu riscul de a deveni penibil vreau sa va intreb pentru ca nu imi dau seama cum il fac 4/1 ( am mai invertit in toamna dar l am facut 2/1 pt completare unde am adaugat 1,5 litri apa,acum vreau sa folosesc siropul pentru turte proteice pentru ca nu am miere) multumesc!
balasaedy
 
Mesaje: 19
Membru din: 04 Iun 2012, 15:13
Localitate: bucuresti stupina in dolj

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde pustu » 17 Feb 2014, 19:30

balasaedy scrie:buna ziua! cu toate ca sa tot scris pe forum despre invertirea zaharulu, si cu riscul de a deveni penibil vreau sa va intreb pentru ca nu imi dau seama cum il fac 4/1 ( am mai invertit in toamna dar l am facut 2/1 pt completare unde am adaugat 1,5 litri apa,acum vreau sa folosesc siropul pentru turte proteice pentru ca nu am miere) multumesc!

4 la 1 inseamna 250 ml de apa la 1kg de zahar . dupa ce faci invertirea completezi cu apa pana atingi proportia . daca te referi strict la cantitatile din reteta lui nea gica , atunci mai adaugi fix 250ml de apa
sanatate
sa traiesti nea gica
Avatar utilizator
pustu
 
Mesaje: 468
Membru din: 12 Ian 2012, 03:59
Localitate: targoviste , stupina in cuza voda

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde balasaedy » 17 Feb 2014, 21:49

adica dupa ce invertesc strict dupa reteta, 5kg cu 100ml solutie 5 la suta sare de lamaie,la sfarsit mai adaug 250 ml apa si iese 4/1?din aceasta cantitate invertita cati litri de sirop ies?sau mai simplu din cata cantitate imi ies 4kg de sirop?scuze dar mie nu mi a intrat in cap decat cum fac sirop 2/1 si 1/1.multumesc!
balasaedy
 
Mesaje: 19
Membru din: 04 Iun 2012, 15:13
Localitate: bucuresti stupina in dolj

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde pustu » 17 Feb 2014, 22:36

balasaedy scrie:adica dupa ce invertesc strict dupa reteta, 5kg cu 100ml solutie 5 la suta sare de lamaie,la sfarsit mai adaug 250 ml apa si iese 4/1?din aceasta cantitate invertita cati litri de sirop ies?sau mai simplu din cata cantitate imi ies 4kg de sirop?

la prima intrebare raspunsul este da
urmatoarele ma depasesc dar daca i-mi spui cate kg are 1 litru de apa ma chinui si incerc sa calculez ceva , dar sa stii ca le fac babeste ca la scoala nu prea mi-a placut . asa la ochi cred ca intra intre 3150-3250 g de zahar , vreo 750-800 ml de apa si 60 ml solutie 5% sare de lamaie . poate ma insel
balasaedy scrie:scuze dar mie nu mi a intrat in cap decat cum fac sirop 2/1 si 1/1.multumesc!

daca stii sa faci sirop 2 la 1 spune-mi te rog ce trebuie sa pun sa-mi iasa 4 kg de sirop 2 la 1

sanatate
Avatar utilizator
pustu
 
Mesaje: 468
Membru din: 12 Ian 2012, 03:59
Localitate: targoviste , stupina in cuza voda

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde proapis13 » 17 Feb 2014, 23:02

Ce am retinut eu dintr-un calcul postat ma demult pe forum
1kg zahar+1,1L apa=1630ml=2100g - cifrele sunt aproximative :!:
cautati si voi ca trebuie sa fie postat pe undeva
va uitati numai la noi astia mai in virsta :lol:
“Nu merge inaintea mea, s-ar putea sa nu te urmez. Nu merge nici in urma mea, s-ar putea sa nu te conduc bine. Mergi alaturi de mine si fii prietenul meu.” - Albert Camus
Avatar utilizator
proapis13
 
Mesaje: 5491
Membru din: 24 Feb 2011, 17:20
Localitate: Drobeta Turnu-Severin

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde vasilefi » 02 Mar 2014, 23:09

pentru sirop din zahar am folosit pana acum doar Coronita si Diamant, acestea erau recomandate.
azi am cumparat insa 40kg Lemarco ambalat in punga plastic, la Carrefour era 2.80 lei/kg.
vad eu cand il folosesc si la ce...
stiti ceva despre calitatea lui? o sa-mi moara albinele? :)
vasilefi
 
Mesaje: 192
Membru din: 10 Feb 2012, 10:27
Localitate: Calinesti - Arges

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde TDI » 02 Mar 2014, 23:11

2.8?! Am cumparat cu 3.95, 3.8 asta-toamna.
TDI
 
Mesaje: 1365
Membru din: 07 Aug 2013, 17:31
Localitate: Bacau-Roman

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Alex Lazarica, alin75, dwsn şi 22 vizitatori