Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde brianoo_bz » 16 Mai 2016, 15:59

va salut dragi colegi
vreau sa va intreb de unde va cumparati zaharul pentru sirop si ce marca folositi
anul trecut am folosit agrana dar parca nu avea putere de indulcire
brianoo_bz
 
Mesaje: 84
Membru din: 31 Ian 2012, 23:36
Localitate: teleorman

zahar .. de unde ? si din ce produs..

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde Shrek » 16 Mai 2016, 20:41

Faci misto de noi!? De la farmacie! Când nu are la farmacie de la.... Mall! Eu caut de regula firma moca. Daca nu are.. folosesc orice. Tu de care ai folosit ca vad ca esti mai vechi? De unde stii ca nu este bun ce ai folosit? L-i s-au strepezit dintii la albine? Au facut... ciroza?
Ultima oară modificat de Shrek pe 16 Mai 2016, 20:43, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 1937
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde cristi_vidican » 16 Mai 2016, 20:42

Cum ti-ai dat seama ca nu are putere de îndulcire?
Vezi ca exista un subiect similar - calitatea zaharului
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican
 
Mesaje: 5181
Membru din: 23 Feb 2011, 13:58
Localitate: Hidiselu de Sus - Bihor

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde brianoo_bz » 17 Mai 2016, 07:37

daca ai folosit zahar in hranirea albinelor nu ai cum sa nu iti dai seama de calitate am inteles ca cel de Bod este mai bun calitativ
sunt stupari care au ponturi si cumpara direct de la firma mama la un pret bun ........ poate ne da si noua o informatie
de cumparat de la supermarket este simplu ............ dar pana atuncea folosim dala Moka :) sau poate cuburi
brianoo_bz
 
Mesaje: 84
Membru din: 31 Ian 2012, 23:36
Localitate: teleorman

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde cristi_vidican » 17 Mai 2016, 07:54

M-aș mira ca cineva sa poată obţine un pret mai bun la zahar daca îl cumpara de la producător.
Nu te poti pune cu reducerea pe care o primesc hypermaketurile
Am folosit coronița si Diamant.
Intre cele doua aleg Diamant pt ca e făcut in Oradea
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican
 
Mesaje: 5181
Membru din: 23 Feb 2011, 13:58
Localitate: Hidiselu de Sus - Bihor

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde Mircea_63 » 17 Mai 2016, 09:01

Din punct de vedere chimic, zaharul nu este altceva decat zaharoza. Unul dintre putinele alimente care este un compus chimic pur sau aproape pur.

Se vinde la niste preturi care te lasa masca, sare marina, sare de Himalaia... Oameni buni, nu dati banii pe prostii. Sarea e clorura de sodiu si atat. Micile impuritati care fac diferenta intre sarea marina, sarea de Himalaia (nici nu stiu de fapt ce e aia) sunt prea neinsemnate ca sa merita atentie. Zaharul la fel... Diferenta de gust poate proveni -presupun- de la o concentratie mai mare de fructoza... desi zaharul e chiar un ameste 50/50 fructoza si glucoza, dar sa-ti bati capul cu ce marca de zahar sa folosesti, e pierdere de vreme.
Acordand atat de multa atentie unor nimicuri, risti sa nu mai vezi padurea de copaci si albina de prea multa teorie si stuparie.

Desigur, poti interpreta si altfel... stuparii astia sunt secretosi si nu vor sa spuna. :D

Un mic secret, totusi. Zaharul, cu cat este mai rafinat, mai pur, este mai bun. Cel brun, galbui sau nerafinat nu este la fel de bun.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5472
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde mellis » 17 Mai 2016, 09:44

Despre sare sunt multe de spus, de exemplu cea de himalaia cu pret mare nu are Iod - al carui exces are efecte destule asupra noastra.
Am facut sirop cu zahar luat in graba ce face spuma ca varul
Prefer Margaritar/Coronita - Agrana - este mai putin spumant.
Noi sa fim sanatosi (ca boala vine..).
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
Avatar utilizator
mellis
 
Mesaje: 3417
Membru din: 19 Ian 2015, 02:22
Localitate: Timisoara

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde Cristian IONITA » 17 Mai 2016, 11:10

Mircea_63 scrie: ... dar sa-ti bati capul cu ce marca de zahar sa folosesti, e pierdere de vreme.
...


permite-mi te rog sa nu fiu de acord .... teoretic asa o fi .... zaharul este zahar ... dar in realitate (practica) diferentele sunt foarte mari (ptr facut sirop) exista zahar care PUTE efectiv, la preparat face spuma mai multa sau mai repede, etc ....

ptr cativa litri de sirop cat folosesc eu anual chiar nu merita sa nu dau banii pe ceea ce am probat .....
Personal detest modul de abordare (promovare, marketing, etc) al celor de la Agrana ... dar obiectiv vorbind zaharul de agrana este net superior altora de pe piata (alea dubioase de se vand la promotii cu cativa banuti mai ieftin).
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Avatar utilizator
Cristian IONITA
 
Mesaje: 3392
Membru din: 23 Feb 2011, 16:33
Localitate: Bucuresti

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde brianoo_bz » 17 Mai 2016, 20:37

am primit recomandarea de la un prieten stupar in a folosi zaharul produs de bod BV
dar mai este treaba si de pret ....... urmarim ofertele am gasit pe net la 2 roni /kg suna tentant
am mai gasit sirop la cub la 2.2 roni/kg
cel mai practic este siropul dar cine stie ce contine ................
brianoo_bz
 
Mesaje: 84
Membru din: 31 Ian 2012, 23:36
Localitate: teleorman

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde gigiploesteanu » 19 Mai 2016, 17:06

Adevăraţii apicultori care iubesc albinele nu folosesc zahăr. Folosesc numai miere.
Să ştii să lupţi, când vrei să ai, Să nu regreţi când pierzi sau dai
Avatar utilizator
gigiploesteanu
 
Mesaje: 62
Membru din: 05 Apr 2011, 14:04
Localitate: Galati 0746922437

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde cristi_vidican » 19 Mai 2016, 21:22

gigiploesteanu scrie:Adevăraţii apicultori care iubesc albinele nu folosesc zahăr. Folosesc numai miere.

Uneori excesul de zel poate dauna.
Poti da o miere cu spori de boli si uite-asa termini stupina.
Evident ca mierea e mai calitativa decât zaharul, dar in contextul culesurilor care le avem, nu poti fără zahar.
Îl felicit pe apicultorul care are mai bine de 50 de stupi si nu da niciodată stupilor sau roilor zahar/F40.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican
 
Mesaje: 5181
Membru din: 23 Feb 2011, 13:58
Localitate: Hidiselu de Sus - Bihor

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde Mircea_63 » 19 Mai 2016, 23:37

mellis scrie:Despre sare sunt multe de spus, de exemplu cea de himalaia cu pret mare nu are Iod - al carui exces are efecte destule asupra noastra.
..............................................................
Noi sa fim sanatosi (ca boala vine..).


Sigur ca vine, iata cum . Asadar, mare grija la produsele exotice si vandute cu mare tam-tam.
Intoxicatia cu iod este o problema ce apare destul de rar si de obicei, nivelul crescut al iodului determina o reducere a functiei tiroidiene.
http://www.sfatulmedicului.ro/Vitamine- ... dieta_1517

In zahar se gaseste 99.7...9 % zaharoza. Informatie garla pe net. Mai multe nu stiu, nu sunt din localitate. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5472
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: zahar .. de unde ? si din ce produs..

Mesajde mellis » 20 Mai 2016, 00:09

Cum se explica la un consum ridicat de iod - prezent in sare si peste tot, aceasta boala este foarte răspândită la noi :shock: ?
Adevărul este la mijloc, daca studiem excesul de iod, acesta pare sa dea afecțiuni cardiace, si aici suntem iarăși fruntași
"
Hipotiroidism subclinic nu are simptome vizibile , dar studiile l-au legat de un risc crescut de boli de inima pe termen lung"
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
Avatar utilizator
mellis
 
Mesaje: 3417
Membru din: 19 Ian 2015, 02:22
Localitate: Timisoara


Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 12 vizitatori