Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: casa boltari

Mesajde CATALIN » 29 Dec 2012, 21:08

domnule lucian am zis nu ma grabeste nimeni si nici macar nu e o necesitate nu m-am gandit la cat mai ieftin eu am zis asa
vizavi de boltari imi car cu masina mea am betoniera am forma termin un gard o camera apicola
de ce m-am gandit la boltari pt parter pt ca vreau un mare semineu s d aia mi-a fost vrica direct de lemn
insa daca nu ai o parere prea buna despre casele de lemn sa itui spun de ce mia cazut cu tronc p ele
o luai pe nevastamea din cheia prahova sa vezi socrumeo ce vila mare constructor da nul iau sa ma ajute pt ca e capos si daca nu vrea ca mine mie ca il iau la bataie toata casa lui lemn fundatie ciment si acolo e munte frig da omu nare nici o problema e izolata bine
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
Avatar utilizator
CATALIN
 
Mesaje: 2309
Membru din: 29 Aug 2011, 16:46
Localitate: Craiova

Re: casa boltari

Mesajde CATALIN » 29 Dec 2012, 21:10

eu mi-am dat termen 5ani ca sa o termin
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
Avatar utilizator
CATALIN
 
Mesaje: 2309
Membru din: 29 Aug 2011, 16:46
Localitate: Craiova

Re: casa boltari

Mesajde LUCIAN AVRAM » 29 Dec 2012, 21:15

succes :)
LUCIAN AVRAM
 
Mesaje: 1308
Membru din: 23 Feb 2011, 13:10

Re: casa boltari

Mesajde modigliani » 29 Dec 2012, 22:58

CATALIN scrie:..... deci placa as vrea d fapt sigur vreau so scot din carti


Placa nu-i doar facuta sa calci pe ea la etaj ...... Pe langa centuri iti "leaga" zidurile parterului intre ele , unde parterul este ridicat din BCA sau boltari - treaba ta ce vei alege pana la urma - , ceea ce inseamna si se numeste "constructie casanta " sau "rigida" ( total lipsita de elasticitate . Uiti - sau nu stiai - ca Romania , in mod special sud-estul se "aliniaza" unor rigori constructive speciale datorate seismicitatii zonei ) . Un parter din lemn va purta denumirea de "constructie elastica" si in acest caz podeaua dintre nivele intradevar se poate preta in a fi din lemn .

Si vorbim despre un parter destul de generos , aprox 70 mp . Ce-ti spun eu despre placa din beton armat peste zidurile din BCA sau Boltari ti-o va confirma oricare rezistentist .

In fine , daca te-ai "focusat" pe un anume tip de constructie ...... ce rost are deschiderea acestui topic ?

........................................

Ca o completare : Boltarii au fost "inventati" din considerente economice pentru constructii usoare ( pe un singur nivel si fara un proiect de complexitate ridicata , si pentru garduri , incinte , etc . In niciun caz n-au fost ganditi la a-i folosi pe post de ceea ce se numeste "pereti portanti" , recte sustinatori ai unui alt nivel , indiferent din ce l-ai face .....

Care arhitect sau structurist iti mai recomanda asa ceva ..... fute-i un boltar in cap din partea mea !
modigliani
 

Re: casa boltari

Mesajde livas » 30 Dec 2012, 02:20

Cataline, sa traieshti!!!!!!!...abia acum am vazut ca mi-ai umplut frigiderul :twisted: ,
da te rog sa ma crezi ca nu am vrut sa fac pe deshteptul, pur shi simplu am crezut ca de pe un forum dedicat, gaseshti mult mai multa informatzie, dar, asta e, mai gresheshte omu :)
Cat despre cat de mare apicultor sunt (mutzumesc de apreciere nene LUCIAN) chiar sunt mic fatza de multzi,da o mica parte este ,,la vedere'' potzi sa vezishi tu!!!
Sa fii sanatos shi la multzi ani!!!!!!!!!!!!! ;)
Avatar utilizator
livas
 
Mesaje: 140
Membru din: 09 Mai 2011, 21:37
Localitate: Tg-Frumos, Iasi

Re: casa boltari

Mesajde Mishu05 » 30 Dec 2012, 03:16

Salutare,
Parerea mea este sa nu folosesti boltari din urmatoarele considerente:

- indiferent cat de bine ar fi turnati din cauza ca fiecare boltar nu este armat va avea tendinta de a fi casant si nu elastic. Asta e natura betonului turnat in forme cu dimensiuni mici ( cativa cm ) Banuiesc ca te-ai gandit sa folosesti un sablon din acela cu gauri si nu boltari plini, 100% beton fara goluri. La solicitari seismice fortele exercitate asupra lor de stalpi/grinzi ii vor "macina" astfel incat comportamentul peretelui din boltari va fi similar cu o felie de paine uscata pe care o strangi in mana. De asemenea din cauza dimensiunilor mici ale fiecarui "perete" al boltarului indiferent de sortul de balastru folosit si indiferent de cat de bine amesteci nisipul cu pietris de granulatii mici vei avea zone sfaramate, rupte ceea ce schimba caracteristicile dimensionale ale fiecarui boltar. Asta inseamna umpluturi cu ciment/mortar , munca in plus.
- masa proprie foarte mare a boltarilor relativ la rezistenta lor. Chestia asta contribuie la amplificarea fenomenului de "sfaramare" de la punctul anterior. Fiecare zid va exercita asupra stalpilor in speta asupra armaturilor din stalpi o forta extrem de mare. Pana la comportament seismic greutatea mare o vei simti in mai multe etape de la carat pietrisul, cimentul, incarcat in betoniera , turnat in forme, carat boltarii spre viitoare constructie, punere in opera. Densitatea betonului este de peste 2 tone/mc deci fa socoteala o sa plimbi zeci de tone de cateva ori.
- izolarea termica practic inexistenta. Betonul este un foarte prost izolator termic daca este lasat liber, fara a fi izolat LA EXTERIOR ( cum s-a mai zis). Un element de beton are o capacitate mare de a inmagazina caldura care vine dinspre partea calda DACA pe partea rece este aplicata o termoizolatie corespunzatoare adica 8-10cm de polistiren expandat sau chiar mai mult .Asta e valabila la orice element din beton armat sau beton simplu: izolatia intotdeauna din belsug si LA EXTERIOR. Izolatia la interior nu numai ca este inutila dar produce serioase probleme de condens practic daca ai izolatie si la interior ( sau cazul cel mai grav, NUMAI la interior) peretele nu mai poate fi incalzit si pe suprafata sau in interiorul lui apa condenseaza -> probleme mari.

Parerea mea este ca pentru parter cel mai bine folosesti o caramida ( de la caramida clasica pana la caramida moderna, foarte buna izolatoare) si mansarda o faci din lemn. Mare atentie la partea de hidroizolatie fundatie-> pereti si la partea de termoizolatie a placii in fiecare camera de la parter. Polistiren extrudat obligatoriu sub placa de beton armat a parterului si lucrarea sa fie facuta cu simt de raspundere, este foarte importanta pentru confortul termic al casei si pentru factura cu incalzirea. Despre izolarea peretilor, ferestre de calitate, izolarea mansardei si a acoperisului in principiu la fel..nu te zgarci si in timp se va simti la costurile totale de exploatare.
Avatar utilizator
Mishu05
 
Mesaje: 365
Membru din: 21 Feb 2011, 11:18
Localitate: Bucuresti

Re: casa boltari

Mesajde CATALIN » 30 Dec 2012, 14:17

imi cer scuze livas asta mi-e caracterul ma aprind repede de fapt cand am interesul de a afla ceva cea mai mica gluma mi se pare pe dos
scuze inca o data la multi ani si multa sanatate intregi famili
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
Avatar utilizator
CATALIN
 
Mesaje: 2309
Membru din: 29 Aug 2011, 16:46
Localitate: Craiova

Re: casa boltari

Mesajde CATALIN » 30 Dec 2012, 14:21

Mishu05 scrie:... importanta pentru confortul termic al casei si pentru factura cu incalzirea.
... costurile totale de exploatare.

maestre impreuna cu modigliani m-ati convins si renunt la boltarii
o sas ramana pt gard si alte mici anexe cotete porci cosare faca etc
ieri tocmai vb cu un muncitor de la elpreco o fabrica de bca si mia zis deo combinatie cu paleti buni la pret de rezid
da cu placa tot nus impacat
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
Avatar utilizator
CATALIN
 
Mesaje: 2309
Membru din: 29 Aug 2011, 16:46
Localitate: Craiova

Re: casa boltari

Mesajde jimm » 30 Dec 2012, 17:28

Trebuie sa te gandesti daca doresti o casa durabila sau o "jucarie"
Parerea mea ca a-ti propune sa ridici o casa facuti din boltari confectionati in ograda proprie din beton monolit fara un proiect de constructie nu de autorizare si fara sa consulti..un specialist..e o gluma! In vinal vei ajunge la concluzia ca mai mult ai cheltuit ....
In primul rand trebuie sa te gandesti la posibilitatile financiare, materialele pe care le ai la indemana (adica daca ai 20 ha de padure...ar fi pacat sa nu-ti faci o casa din lemn), spatiu de care ai nevoie fara a exagera cu excedentul de spatiu. Trebuie sa mergi sa vorbesti cu un specialist, constructor.. si nu de-asta la "seral".....BCA-ul daca este mai ieftin presupune o alta gandire a structurii de rezistenta in cadre (stalpi si grinzi) conducand astfel la costuri suplimentre in ceea ce priveste armatura si betonul. Caramida este mai scumpa dar cheltui mai putin la armatura si beton!
Parerea mea ca varianta cea mai ieftina la ora actuala fara a face rabat la confort, rezistenta=siguranta (este chiar mai rezistenta la seism decat casa din caramida-beton) este varianta-structura de rezistenta din lemn, adica casa din lemn! Dar aceasta dupa 60-80 de ani se considera demolabila..deci daca vrei sa lasi ceva copiilor nu-ti face casa din lemn!
Avatar utilizator
jimm
 
Mesaje: 515
Membru din: 23 Feb 2011, 13:12
Localitate: Targoviste

Re: casa boltari

Mesajde iunicu » 31 Dec 2012, 12:19

De multe ori copii demoleaza casele batranilor ca sa faca loc altor constructii mai moderne. Asa ca e discutabila si asta cu casa trainica lasata mostenire.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
Avatar utilizator
iunicu
 
Mesaje: 1163
Membru din: 02 Oct 2011, 12:59
Localitate: Silistea Snagovului(IF) 38 ani

Re: casa boltari

Mesajde Bambucha » 15 Noi 2016, 13:24

Un topic lasat prada uitarii?
Mi-a placut firul discutiei si sfaturile date, tare sunt curios daca s-au si transpus cateva in realitate.

Si eu ma gandesc ca fundatia (hidro-termoizolata) din beton armat e cel mai sfant lucru :P
Dupa aia se poate discuta mult pe structura din lemn, fier sau beton.
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2785
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: casa boltari

Mesajde daffid mihailov » 15 Noi 2016, 18:25

Nici grajd nu as face din bolțari. Ar fi mai rece si trist decat un cavou. M-ar lovi depresia, ca de fiecare data cand trec cu trenul si vad ograda din spatele caselor, cu ziduri de cetățile medievale si garduri de ciment.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
Avatar utilizator
daffid mihailov
 
Mesaje: 1230
Membru din: 30 Ian 2015, 02:49
Localitate: Arges

Re: casa boltari

Mesajde lucky5strike » 16 Noi 2016, 22:59

In Oltenia e o boala cu gardul de prefabricate sau boltari.

In rural, cam 80% din astea se fac.
Pax vobiscum!
lucky5strike
 
Mesaje: 6248
Membru din: 18 Feb 2011, 19:02
Localitate: DOLJ

Re: casa boltari

Mesajde daffid mihailov » 16 Noi 2016, 23:07

Eu stau in zona de munte si încă se găsește lemn. Un gard trainic din bolțari a facut vecinu, cu temelie de înconjoară toata casa. Are 2 m înălțime. Nici un ochi liber. Acum il derama. Si-a dat si el seama ca s-a închis singur intr-o închisoare de maxima siguranta. Bine ca are bani si isi permite sa il scoată din temelii. :) se mai întâmpla si lucruri bune.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
Avatar utilizator
daffid mihailov
 
Mesaje: 1230
Membru din: 30 Ian 2015, 02:49
Localitate: Arges

Re: casa boltari

Mesajde balasbebe » 17 Noi 2016, 08:32

iunicu scrie:De multe ori copii demoleaza casele batranilor ca sa faca loc altor constructii mai moderne. Asa ca e discutabila si asta cu casa trainica lasata mostenire.


Am discutat cu un dezvoltator imobiliar si l-am intrebat de ce nu face casa mai trainica si a fost raspunsul tot asa ca vin urmasii cu idei noi si ne injura daca se chinuie sa darame lucrarea. Mai nou o casa trebuie sa dureze doar pana apare noua generatie ca in apicultura.
Avatar utilizator
balasbebe
 
Mesaje: 1130
Membru din: 18 Feb 2011, 07:47
Localitate: Zalau

Re: casa boltari

Mesajde CATALIN » 17 Noi 2016, 14:19

Bambucha scrie:Un topic lasat prada uitarii?
Mi-a placut firul discutiei si sfaturile date, tare sunt curios daca s-au si transpus cateva in realitate.

Si eu ma gandesc ca fundatia (hidro-termoizolata) din beton armat e cel mai sfant lucru :P
Dupa aia se poate discuta mult pe structura din lemn, fier sau beton.

am facut-o....2 camere un hol-bucatarie si o baie mica...centura fara placa--tavan din patrati osebe zapada plasa adeziv tinci vata si blana in pod.....un pod pai inalt numai bun pentru a depozita d-ale ograzii...placatu in primavara zapada de 8 si gata de locuit de pe acum....in plan e una mai mare de la anu dar facuta toata din lemn pe fundatie
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
Avatar utilizator
CATALIN
 
Mesaje: 2309
Membru din: 29 Aug 2011, 16:46
Localitate: Craiova

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CASA SI GRADINA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori