Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze de ping pong 2

Mesajde liviutzbogos » 20 Ian 2013, 00:42

Si nu il imparti in doua, vrei sa bagi o singura familie in el? Imi inchipui ce stup bomba ii cand plin full cu albina :D M-am gandit si eu la o treaba dinasta, am si eu un orizontal si m-am gandit sa-l fac full de albina si sa asta sa fie donator si ajutor pt roi si fam mai slabe. Bine, la ora actuala e singurul stup pe care il am, dar asa, in viitor ma gandeam ca ar fi fain :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde bostina constantin » 20 Ian 2013, 20:29

Sa fiu sincer, inca nu ma-am hotarat cum sa abordez problema, Ma gandeam sa-l ajut sa se dezvolte full pana la salcam , sa mut matca cu cuibul in partea opusa urdinisului [poate restransa la pontat].
Sau, dua matci pana la cules intens, iar cand incepe culesul, una va pleca cu puietul alb, cealalta cum am zis mai inainte.
Oricum astept opinii, si-l astept pe Matian Sima, Teinegru si altii care lucreaza cu orizontali :)
Liviu nu fii trist ca ai numai unul,fii bucuros ca ai invatat si esti in stsre sa cresti mai multi, bafta :)
bostina constantin

Mesajde liviutzbogos » 20 Ian 2013, 20:46

Nu is trist...ca si pe asta era sa-l pierd. Acuma sa vad cum iasa din iarna, daca iasa. Nu is adeptul la foarte mult dintr-o data, mai bine cate putin, treptat si invatand...mai din carti, mai din greseli :) Dar ideea asta o am pt viitor, sa tin un orizontal full ca ajutor pt roi, sa nu slabesc familiile de productie. Dar pana acolo mai e. Succes in continuare si sa ne tii la curent :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde Adi Hodis » 20 Ian 2013, 23:08

bostina constantin scrie:in continuare;

Sa traiesti nea Costica !.
Pot sa intreb, cati ani apasa pe umerii dumitale ?. Daca nu, atunci intreb, ai feciori pe cand o fi de mutat stupul ori catul plin cu miere ?. :)
Da Doamne sa fie plin catul cu miere ! :) ... ca eu stiu cat de "greu" e, cand e gol. :mrgreen:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde bostina constantin » 20 Ian 2013, 23:36

Adi Hodis scrie:
bostina constantin scrie:in continuare;

Sa traiesti nea Costica !.
Pot sa intreb, cati ani apasa pe umerii dumitale ?. Daca nu, atunci intreb, ai feciori pe cand o fi de mutat stupul ori catul plin cu miere ?. :)
Da Doamne sa fie plin catul cu miere ! :) ... ca eu stiu cat de "greu" e, cand e gol. :mrgreen:

Adi, iti doresc un an foarte bun 2013!!
Mi-a fost dor de tine, am fost cu achii pe tine mereu, din cauza ta din 3 roi am 10, si acum arata foarte bine, vedem cand infloreste ciresul.
Revenind la subiect, eu nu cred ca o sa apuc sa fac pastoral [doar sa-l ajut pe fi-miu], macar sa fie plin catul ca-i la 20 m de centrifuga, il duc cu roaba :lol: .
PS am ramas cu ,, am tinere de minte dar nu stiu unde o tin, sau unde am pus-o''
Sa fii sanatos, ca iubit stiu ca esti!! :)
bostina constantin

Mesajde Adi Hodis » 20 Ian 2013, 23:45

bostina constantin scrie: ... din cauza ta din 3 roi am 10,

Ce palpitatii cardiace mi-ai provocat nea Costica ! ... noroc ca m-a tinut sa citesc mai departe :lol:
Multumesc pt. urari.

Sanatate si tate cele bune dumitale si la toata familia !. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde bostina constantin » 27 Ian 2013, 17:14

Multumesc de urari Adi :)
Am eu grija sa fac rost de niste tepi si pt tine , acuma te las sa te ,,acomodezi'' cu Romania si sa ne mai ,,vorbesti in somn'' ce si cum e si-n alta parte :lol: :lol:
Sa-mi tolerati iesirea ,,pe aratura'' domnule moderator, dar Adi m-a incalzit!!!

Acuma la treaba;
am facut si manerele la ,,tanc'' , urmeaza uleiul de in si vopseaua exterioara.
Am primit date de folosire a acestui stup, pt cresterea familiei pt cules stationar, de la un coleg de forum , un baiat de nota 10 [ multumesc Andrei Calinescu :) ]
Nu mai are nimeni experinta pt ,, expiratul'' orizontal ;)
Iata manerele....sa traiesti Vasilica [Tasevase]
Fişiere ataşate
DSC02843 (Medium).JPG
montate pe cuib si cat
DSC02842 (Medium).JPG
la fel
DSC02841 (Medium).JPG
in lucru
bostina constantin

Mesajde oprita » 28 Ian 2013, 15:52

janese scrie:ioane..m-am dat dracu daca la batranetea mea ma inveti cum sa iau buretii si unde sa pun manerele!!!! :P

si o palmutza la funduletu ala gras al tau:nucleu la iernat in pod 2012-2013

Va salut cu mult respect ,domnule Janese. Va rog daca se poate dimensiunile nucleului si modul de lucru cu el,va multumesc!
Va salut cu mult respect, Oprita!
oprita

Mesajde lucky5strike » 25 Feb 2013, 15:30

janese scrie:intra in fabricatie malaxorul de aluat(turte)

Comentati va rog angrenajul asta - http://www.youtube.com/watch?v=uaDnAUwbDuQ , daca si cum s-ar putea face!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde janese » 25 Feb 2013, 17:28

aici sunt mai multe parti de discutat
in primul rand agitatorul...poate fi sub forma de palet-gratar,degete,sau arc spiral
agitatorul face o miscare in jurul axei lui si mai face o miscare de rotatie care sa copieze peretii oalei
aceasta miscare compusa nu se obtine decat cu angrenaj planetar(am pus eu o adresa de film cu teoria acestui angrenaj) unde axul agitatorului vine in priza directa cu un satelit din cei doi sateliti ai reductorului- si rotatia satelitului in jurul axei lui da miscarea de rotatie a agitatorului ,iar miscarea satelitului pe coroana da miscarea in jurul peretilor oalei- problema este ca trebui puteri mari---minim 3 kw.....ce vedem in filmul tau este de la brutarii sau cofetarii ,dar cere 20-40 milioane pe unu ca asta(deja am tatonat terenu)
eu am angrenajul cu dantura modul doi,cu raport 3/1..asta inseamna ca de vreau max 200 ture la agitator imi trebui motor de 700 rpm..si la 220 v asta imi ia un curent cam mare!
am oprit implicarea ca m-a atzatzat unu cu o betoniera intr-un film..si am zis ..uite ce dastapt e asta!!!..si la probe pe viu, am vazut ca la o consistenta de aluat al turtei,betoniera nu mai face servici sa mestece,il plimba ca pe un bolovan!adeca ala cu betoniera a facut un trucaj!!!(daca ma punea dracu sa cumpar betoniera???)...mai vorbim...acu am alte implicari!
ps... acu janese se pregateste sa coboare closca cu puii de aur din pod pe 2013!!!!si parca vad ca si anul asta va rup gura!!!! :lol:

asta e teoria..dar iti trebui un demultiplicator ca sa nu imi sara oala in cap!...vezi ca am pus eu un foto cu angrenajul meu...unde pinionul central invartit de motor,are cel mai mic nr de dinti dintre toate pinioanele angrenajului

teoria miscarilor, aici
http://www.youtube.com/watch?v=acXiebKExQM
janese

Mesajde jiji » 25 Feb 2013, 17:53

nea janese vezi ca se gaseste un tip de betoniere la care se misca separat cuva de ghearele alea de amestecare , care vin pe langa cuva si o curata., m i se pare ca era un model italian.
jiji

Mesajde janese » 25 Feb 2013, 17:57

jiji scrie:nea janese vezi ca se gaseste un tip de betoniere la care se misca separat cuva de ghearele alea de amestecare , care vin pe langa cuva si o curata., m i se pare ca era un model italian.

n-auzi ma ca oala trebui sa stea pe loc????
janese

Mesajde CORNEL V. » 25 Feb 2013, 18:47

janese scrie:aici sunt mai multe parti de discutat
in primul rand agitatorul...poate fi sub forma de palet-gratar,degete,sau arc spiral
agitatorul face o miscare in jurul axei lui si mai face o miscare de rotatie care sa copieze peretii oalei
aceasta miscare compusa nu se obtine decat cu angrenaj planetar(am pus eu o adresa de film cu teoria acestui angrenaj) unde axul agitatorului vine in priza directa cu un satelit din cei doi sateliti ai reductorului- si rotatia satelitului in jurul axei lui da miscarea de rotatie a agitatorului ,iar miscarea satelitului pe coroana da miscarea in jurul peretilor oalei- problema este ca trebui puteri mari---minim 3 kw.....ce vedem in filmul tau este de la brutarii sau cofetarii ,dar cere 20-40 milioane pe unu ca asta(deja am tatonat terenu)
eu am angrenajul cu dantura modul doi,cu raport 3/1..asta inseamna ca de vreau max 200 ture la agitator imi trebui motor de 700 rpm..si la 220 v asta imi ia un curent cam mare!
am oprit implicarea ca m-a atzatzat unu cu o betoniera intr-un film..si am zis ..uite ce dastapt e asta!!!..si la probe pe viu, am vazut ca la o consistenta de aluat al turtei,betoniera nu mai face servici sa mestece,il plimba ca pe un bolovan!adeca ala cu betoniera a facut un trucaj!!!(daca ma punea dracu sa cumpar betoniera???)...mai vorbim...acu am alte implicari!
ps... acu janese se pregateste sa coboare closca cu puii de aur din pod pe 2013!!!!si parca vad ca si anul asta va rup gura!!!! :lol:

asta e teoria..dar iti trebui un demultiplicator ca sa nu imi sara oala in cap!...vezi ca am pus eu un foto cu angrenajul meu...unde pinionul central invartit de motor,are cel mai mic nr de dinti dintre toate pinioanele angrenajului

teoria miscarilor, aici
http://www.youtube.com/watch?v=acXiebKExQM

Auzi nea Jane,dar nu puteai sa scrii si matale cu pauze intre atatea explicatii tehnice...ca pana terminai de citit,uitai inceputul :lol:
Closca cu puii de aur...hm...asa te lauzi de cativa ani :D ...pune poze,sa vedem

ps.semneaza...cornel "agitatorul" si cu gura intreaga :lol:
CORNEL V.

Mesajde jenica67 » 25 Feb 2013, 19:26

Este un angrenaj planetar, format dintr-o coroana fixa, un platou planetar, format deobicei din 3 pinioane, dar merg si doua. Pe axul unuia din pinioane, se gasete fixat amestecatorul, si un pinion solar, care este conectat, la sursa de putere. Pinionul solar, este in centrul angrenajului, (de aceia se numeste solar), pinioanele planetare (se rotesc ca planetele in jurul pinionului solar) sunt in contact atat cu pinionul solar, cat si cu coroana fixa. Datorita acestui fapt, platoul planetar se roteste coaxial cu pinionul solar, dar axa pinioanelor planetare, descriu un cerc coaxial, cu axa planetara, dar se rotesc si in jurul axei proprii. Altfel spus ca si planetele se rotesc atat in jurul soarelui, cat si in jurul axei proprii.
Fişiere ataşate
___planetarygearset.jpg
jenica67

Mesajde jenica67 » 25 Feb 2013, 19:27

Na ca a scris janese !
jenica67

Mesajde jiji » 25 Feb 2013, 19:33

pai io am inteles ca nu tre sa fie prinse fiarele care malaxeaza de cuva pentru ca la o consistenta mai groasa se invarteste ca un bolovan inauntru, dar io am zis ca fiarele care malaxeaza sa fie fixe si cuva sa se invarta sau invers cuva fixa si fiarele sa se invarta in cuva .
jiji

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE