Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adevarul despre impozitare

Mesajde jiji » 27 Ian 2013, 11:20

nicus scrie:Deci se astepata in LINISTE si impozitarea numarului de imperecheri ale matcii???
Sa nu va mire.....dupa asemenea liniste...

Vocea guvernului: "Sa facem din Romania cel mai mare consumator din estul Europei"

pai se forbeste la tv despre visul germaniei de a curerii intreaga europa , devenit realitate , ce produc ei exporta in intreaga europa de aceea au crestere economica in fiecare an .
comunitate europeana , daca toti a r produce cui i ar mai vinde ,e simplu, mergi cu un profit aproape de zero , preturi de dumping pana pana nu si mai permite adversarul apoi iti scoti parleala tripland pretul.
jiji

Mesajde Adi Hodis » 27 Ian 2013, 11:46

ghitacusman scrie:daca aici e liniste inseamna ca acum in teren apicultorii se misca precum albina in stup ... :roll: ,sau poate m a insel .Oricum, ramane de vazut .

Cred ca multi nici nu stie de impozitarea asta. La fel cum nu a stiut nimeni anul trecut de majorarea impozitelor locale, aplicata pe tacute in timp ce Ponta spunea la TV ca NU se va majora impozitele. Asta in perioada de suspendare a functiei presedintelui. Lumea a aflat cu stupoare ca, s-a majorat si aveau de plata retroactiv chiar si cei care au platit integral la inceputul anunlui calendaristic 2012.
Astia-s conducatorii tarii, una spun si alta fac ... misheleshte !. :evil:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde cucubau » 27 Ian 2013, 11:46

Stimati colegi,
Guvernantii ne-au luat drept fraieri , iar catva dintre noi (a se citi cozi de topor ) le-au intarit comvingerile ca au dreptate . Pe langa faptul ca au inclus albina in randul vertebratelor , au mai si umflat norma de venit pe familia de albine intr-un mod inexplicabil.
A venit timpul sa ne cerem dreptul , sa primim subventie asemeni tuturor celor in categoria in care ne-au inclus . Mai precis subventia pe cap de oaie este de 40 lei in conditiile in care norma valorica este de 23 lei . Daca norma valorica pentru familia de albine se situeaza undeva la 70 lei minimul subventiei pe familia de albine ar trebuii sa fie de 120 Lei .
Cea ce propun eu cred ca nu va fi luat in seama , pentru ca mai marii apiculturii sunt interesati de PNA, si de cum isi pot umfla buzunarele scotandu-ne ochi cu ceva produse antivarouua si ceva siroape .
Suntem prostiti pe fata , mai marii asociatiilor iau friptura , iar noi trebuie s-o platim !
........
cucubau

Mesajde bio » 27 Ian 2013, 12:01

..din pacate si in apicultura au aparut "baietii destepti"

.. "baietii destepti" care trag PNA-ul in interesul lor.

Se motiveaza neacordarea subventie pe familia de albine, cu scandalul aparut la bovine..

Sa vedetzi scandalul din apicultura, cind vor venii cei de la UE in control si li se va deschide mintea, sa verifice cite familii si roiuri au fost vindute pe acte si cite mai exista faptic in teren.
bio

Re: Proiect ordonanta impozitare.

Mesajde XXL » 27 Ian 2013, 12:01

so-ri-pan scrie:Toate asociatiile, ABSOLUT TOATA BREASLA APICOLA, a fost pusa la curent de actiunea de LUNI prin aceasta instiintare:

"In data de LUNI 28.01.2012 la sediu Agrostar din str. Valter Maracineanu nr.1-3, sala de sedinte de la etajul 4 are loc o intalnire intre apicultorii. Scopul este de a stabilii ce avem de facut, in URGENTA, pe linie sindicala, in conditiile deciziilor actuale privind viata apicola.
Sunt asteptate sa participe si ASOCIATIILE interesate. ESTE MOMENTUL SA STRANGEM RANDURILE!

Iformatii suplimentare
Tel. 0723723975
Sorin P."

NU RAMANE DECAT SA-I CONTACTATI PE PRESEDINTII DE ASOCIATII.
Eu am facut tot ce mi-a stat in putinta. Acum e randul VOSTRU sa actionati in sprijinul VOSTRU.
Acum sa vedem "ce gra se aude", IN SALA, nu pe forum. Cine are "singe-n instalatie" sa-si spuna oful IN SALA, nu pe forum, sa aiba UN NUME, NU UN USERNAME!
Sa propuna sau sa comfirme participareA la o "ACTIUNE SINDICALA"!

Cu stima!

din pacate eu nu pot sa ajung la intalnirea de luni
dar sper sa se stabileasca: un calendar al protestelor
la care sa participe toti care vor sa mai faca apicultura
in tara asta
...si sa le explicam ********** care au facut proiectul
ca nectarul din floare nu e acelasi lucru cu gaina din cotet
sau rosiile din solar :D
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde Mircea_63 » 27 Ian 2013, 12:53

Sunt deacord cu ideea ca trebuie sa facem ceva si sunt convins ca majoritatea dintre d-voastra -daca nu chiar toti- sunteti deacord cu acest lucru.

Recunosc ca nu sunt deloc optimist ca acest lucru are mari sanse de reusita pe termen scurt!

Cred ca ar fi momentul sa venim cu propuneri concrete in acest sens. Personal, ma indoiesc de reusita unor simple actiuni de protest, deoarece acestea ar trebui sa fie ample si de durata pentru a fi luate in seama. Un mic numar de stupari sunt in Bucuresti sau in jurul Bucurestilor, iar pentru cei din tara sau strainatate, multora le este dificil sau imposibil sa participe. Nu s-ar rezolva cu un protest de o zi!

Pe de alta parte, actiunea pe termen lung si bataia cu armele lor, poate fi in avantajul nostru.
Exista UDMR! De ce n-ar putea exista si USR (Uniunea Stuparilor din Romania) ca formatiune politica? Daca as pomeni de Partidul Muncitoresc Roman, ati zice ca o dau in comunism...
Ar putea spune cineva de un sindicat...numai ca sindicatul nu are reprezentanta politica!

Nu suntem chiar atat de numerosi, dar nu uitati ca avem si familii. Tot ca familie, suntem frati cu crescatorul de animale si cu agricultorii.
Voua va reprezinta vreunul din partide interesele? Mie nu! Mi-as dori un partid care sa ma reprezinte, sa-mi repezinte si mie interesele. Altfel sunt un strain in propria tara.

In democratie forta sta in numar, unitate si comuniune de interese! Desi interesul comun ar trebui sa fie Romania...imi pare ca politicienii nostrii au uitat demult asta. Si noi suntem Romania!

Hai sa ne organizam cumva!

Daca bat campii...asta e. Fiecare cu fluturii lui. Eu n-am fluturi, dar am cateva albine! Mai multe in cap decat in stupi si o singura tara.

La modul concret... rezoneaza cineva?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde robert gua » 27 Ian 2013, 13:15

Maine trebuie sa facem neaparat miting de protest, cel putin sa tragem un semnal de alarma.Ar trebui mers la Guvern cu cateva borcane de miere, sa le dam sa guste, daca nu... sa facem alceva cu ele, dar trebuie sa va prezentati la intalnire neaparat.
robert gua

Mesajde prisecarul » 27 Ian 2013, 13:44

pana la urma, de la cati stupi se impoziteaza?
azi am vazut la tv ca de la 50, pe aici se spune ca de la 100!
care este adevarul?
prisecarul

Mesajde filip » 27 Ian 2013, 14:15

De la 50 in sus cu doua praguri la norma de venit,
filip

Mesajde cucubau » 27 Ian 2013, 14:30

D-lor daca tot e sa se impoziteze , sa se dea si subventie pe masura . Exemplu pentru o oaie posesorul primeste subventie de la stat 40 Lei si plateste 16% din 23 , adica 3,68 Lei . Pentru o famile de albine daca se percepe 16% din 70 Lei ar trebuii sa primim aproximativ 120 Lei subventie de la stat /stup. In asemenea conditii nu cred ca s-ar mai plange nimeni de impozit , dimpotriva ar dorii ca norma valorica pe stup sa fie cat mai mare.
Daca traim intr-un stat de drept , si legea este una pentru toti atunci sa primim si ce ni se cuvine :
subventie pe stup , functie de norma valorica !
Ultima oară modificat de cucubau pe 27 Ian 2013, 14:44, modificat 1 dată în total.
........
cucubau

Mesajde robert gua » 27 Ian 2013, 14:33

Corect, dar cati dintre noi vor veni maine sa ceara asta guvernantilor?
robert gua

Mesajde florinapi » 27 Ian 2013, 14:50

Pentru cei care au stupi si produc,nu-i asa bai,pentru ceilalti...!
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

Mesajde kissi » 27 Ian 2013, 15:24

Pentru ceilalti este si mai usor: mas. 141= 1500 euro. nu au stupi = investitie si cheltuieli 0. Platesc impozit atat cat iau banii, din cei 1500 euro.(se merita nu?). Dupa ce se termina 141, desfiinteaza si nu mai platesc nimic.
kissi

Mesajde stefanm » 27 Ian 2013, 15:30

kissi scrie:Pentru ceilalti este si mai usor: mas. 141= 1500 euro. nu au stupi = investitie si cheltuieli 0. Platesc impozit atat cat iau banii, din cei 1500 euro.(se merita nu?). Dupa ce se termina 141, desfiinteaza si nu mai platesc nimic.
florinapi scrie:Pentru cei care au stupi si produc,nu-i asa bai,pentru ceilalti...!

Deci nu e o problema pentru nici un stupar :lol: Traiasca impozitarea largita :twisted:
Ceea ce stiu e ca nu stiu nimic.Socrate
stefanm

Mesajde Dragos2006 » 27 Ian 2013, 17:16

Am lipsit cateva zile din peisaj si vreau sa va intreb ceva :

1) A aparut cumva un comunicat OFICIAL din partea ACAR in care sa-si exprime public punctul de vedere in privinta impozitarii membrilor asociati si in general a apicultorilor romani ?

2) Doamna director Cristina Mateescu spunea mai sus ca se poate trai decent din venitul obtinut de la 50 colonii de albine . Ii propun dansei urmatorul experiment : eu ii pun dansei la dispozie 50 familii de albina pe un an de zile iar din venitul lor sa traiasca decent . In schimb eu sa incasez salariul dansei de la ICDA , daca cumva se va considera ca venitul este indecent diferenta ce depaseste decenta o voi depune intr-un cont bancar pe numele dansei. E corect ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde teinegru64 » 27 Ian 2013, 17:39

Doamna Mateescu a mai comiso si pe data de 5 ianuarie ora 11 pe... realitatea in emisiunea lui Carmen Bruma....cand pomenea la 10 sec ...doar de apicultori falsificatori de miere.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA