Nu este nimic de lamurit referitor la articol.Sau mai bine zis asa nu prea trebuie facut.2 grame de sare de lamaie coboara PH-ul solutiei catre cifra 2.Nectarul si mierea au PH=4,5 - 5,5.Referitor la HMF au fost facute analize si a corepuns.Personal am facut tone si tone de zahar invertit.Ininte de '89 veneau cei de la ACA cu masina,luau mierea si-ti lasau zaharul.Cum era pe atunci,zaharul se termina repede si multi il primeau prin noiembrie cand aparea cel din noua recolta.Asa a fost pusa la punct aceasta reteta pe atunci,de nevoie.
Acum suntem in alta lume,avem alte posibilitati.
Daca vreti sa vedeti cu ochii vostri continutul de HMF,faceti prima reteta care am postat-o,raciti rapede amestecul in apa dar mestecati bine sa se raceasca repede si cat mai uniform.
Dupa racire,puneti in borcan si mergeti la DSV din judet.Contracost vi se face continutul de HMF.
Alta varianta,cumparati un aparat pentru determinarea HMF de aici:
http://www.merck-chemicals.ro/food-anal ... EqbbUk43t_Acum va scriu ceva cu parere de rau ca scriu.Amestecul din prima reteta are exact densitatea mierii.De multe ori asa ceva vedeti pe piata la vanzare.Trece toate probele ochiometrice,daca este si aromat pacaleste si gustul.
Asa arata amestecul la fix un an de la preparare.Facut in februarie 2010 dupa ce m-am intors de la targul de la Vidin.Poza este facuta in februarie 2011 la o temperatua de -8,3 grade.