Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: nedelcu octavian

Mesajde stuparul2011 » 28 Ian 2013, 19:32

buna seara,
sambata am verificat urdinisele stupilor. totul bine. am gasit si cateva albine moarte, pe care le-am studiat mai atent sa vad cum decurg lucrurile.
dejectiile erau majoritatea(cu mici) exceptii de culoare portocalie. sper ca este de bine, ca pana la primavara om vedea ce va fi.
voi posta cateva fotografii cu cele sesizate.
DSC08227.JPG
DSC08228.JPG
DSC08229.JPG

asta cu albinele gasite in stupi
stuparul2011

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Ian 2013, 19:36

probleme cu focalizarea !!! pana la urma te inveti tu !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde stuparul2011 » 28 Ian 2013, 19:36

si daca tot eram cu aparatul(telefonul, in acel moment ca este mai usor de manevrat), am facut inca 3 poze la un mar.
deoarece am observat ceva ciudat. avea catea crengute si in doua locuri pe trunchi scoarta mancata. eu cred ca de vina sunt pasarelele, vrabiutele sau pitigoii, eu stiu...
nu am alta idee.poate cine are acasa livada sau doar cativa copaci a mai intalnit asa ceva.
DSC08235.JPG
DSC08238.JPG
DSC08239.JPG
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 28 Ian 2013, 19:37

poate fi si asta, dar cred ca si tehnologia folosita(un telefon, nu prea sofisticat).....
apropo de copac ce spuneti????ce parere aveti??
culoarea dejectiilor este buna pentru acerasta perioada?????
multumesc anticipat... ;)
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 28 Ian 2013, 19:40

si inca doua link-uri interesante pentru apicultori.
http://ro.stiri.yahoo.com/apicultorii-r ... nance.html
http://ro.stiri.yahoo.com/cum-va-fi-vre ... 53211.html
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde Razvan HD » 28 Ian 2013, 20:29

Interesant primul link!
Despre ce scrie in al doilea eu nu prea cred , cum spune si un topic ''Sa nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti !''
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde stuparul2011 » 28 Ian 2013, 20:42

buna,
pai astea sunt doar asa orientative. dupa mine nimeni nu poate spune cu exactitate cum va fi vremea.
este pur si simplu orientativ
numai bine si sanatate
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 31 Ian 2013, 20:34

buna seara,
am auzit de aceasta ordonanta de urgenta....alte taxe si impozite
impozitul pe venit...
oug 8/23.01.2013

http://iancublog.com/2013/01/25/impozit ... 3-01-2013/

din cate inteleg eu, pana la 100 de familii, nu se mai platesc alte taxe in plus.
numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 07 Feb 2013, 00:34

buna seara,
am gasit pe internet ceva ce ne intereseaza pe toti apicultorii si nu numai.
de vreo cativa ani albinele inregistreaza un declin la nivel mondial, din pacate.........
voi posta si link-ul.

http://ro.stiri.yahoo.com/albinele-ar-p ... 03649.html

sanatate si numai bine.
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 08 Feb 2013, 21:32

buna seara,
lipsa medicamentelor in Romania.......
http://www.123credite.eu/stire/loc-rusi ... telor.html

moneda unicat in Romania.......
http://ro.stiri.yahoo.com/moned%C4%83-b ... nance.html

si acum ce ne intereseaza pe multi..........cati bani dam la stat, noi, precum si angajatorii..........
http://ro.stiri.yahoo.com/bani-pentru-s ... nance.html

iernare usoara va doresc in continuare.
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 10 Feb 2013, 22:49

buna seara,
astazi am fost la sedinta apicola, la Timisoara......
a fost cineva de pe forum???
printre altele am mai achizitionat ceva literatura, ca na...... :D sa mai vedem ce si cum.
citind revista, nu am lasat-o din mana, pana nu am terminat-o. acum e randul cartii.
tema a fost sustinuta de catre Dani Popovici, si anume Nutritia albinelor.
citind revista, pe langa alte articole interesante trei idei, mi-au sarit in ochi(sa zic asa).....si anume.
--masculul de varroa, este mai slab colorat, si se gaseste doar in celulele cu puiet(ori nu stiam asta, ori nu mai tineam minte)
--albinele care aduc apa, se diferentiaza de cele care culeg nectar, doar prin faptul ca nici una nu transporta polen. aparitia albinelor cu polenindica ca a inceput culesul si caratul apei va inceta.(asta nu am citit nici unde, pana acum)
--o albina memoreaza noua surse de cules, cu noua momente diferite, unele dintre ele nefiind separate decat de 45 de minute. pentru fiecare memoreaza, culori, forme si mirosuri.
DSCF0398.jpg
cartea si revista achizitionate

sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 19 Feb 2013, 20:34

buna seara,
astazi dupa masa, pe la noi prin zona a fost vreme foarte frumoasa, undeva la 10 grade chiar.... la ora 15 am reusit sa plec de la servici pentru 15 minute, sa vad cum sta treaba prin stupina, am avut si ceva zbor la cateva familii, dar cum nu asm reusit sa stau mai mult...........nu stiu ce sa mai intamplat.
pe la dumneavoastra, cei care sunteti de prin zona cum a fost??? ati avut ceva zboruri astazi??
toate cele bune si iernare usoara in continuare.
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde CristiTm » 19 Feb 2013, 22:32

a fost zbor si ieri si azi in oras iar adunarea ACA a fost interesanta dar nu stiu de ce eu ma asteptam la ceva mai constructiv din partea apicultorilor 90% stau si inghit ce se serveste fara prea multe intrebari :)) dupa sedinta pe hol e animatia cea mare hmm..... om vedea ce vor face din temele ce si-au propus, am vorbit cu Casian ma duc la targ la Novi Sad sa mai complectam utilarea baza materiala pe 2013
CristiTm

Mesajde stuparul2011 » 20 Feb 2013, 22:52

buna seara,
inteleg ca ati fost la sedinta?????
sper sa ne cunoastem data viitoare, sa stam de vorba.........sau la Ghiroda,daca totul va fi bine si ne vom intalni pe acolo.
la ca si dumneavoastra si eu astept ca lucrurile sa meara doar spre bine.....Domnul Casian este tanar, are viziune foarte buna pentru viitor, sper sa reuseasca ce isi propune. sper sa puteti aduce ce doriti de la targ....... :D
eu as fi vrut ceva ceara, dar cum sunt nou si nu prea cunosc pe nimeni nu am cu cine sa vorbesc sau sa merg si eu la targ.......deocamdata, poate pe viitor....
ehe, m-am uitat acum pe programul targurilor din 2013 si acesta este chiar in 2-3martie, cand este ziua mea de nastere......si o sa am ceva invitati. :D
iernare usoara si numai bine.
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 22 Feb 2013, 00:08

buna seara,
am vazut intr-o zi un docementar, cand asteptam la dentist. era pe national geografic wild, in care, printre altele au spus cate ceva si despre albine......
1-fumul anihileaza feromonii de aparare. ce vreau sa intreb eu.....acesta e procedeul???pentru asta se foloseste, sau are si alte scopuri??doar datorita acestui ??+aza albinele, cand il folosim???
2-este adevarat ca in Moscova kilogramul de miere este cu 210 euro????
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde FLORINELU » 22 Feb 2013, 08:49

salut Octaviane. eu stiu alta teorie cu fumul la albine:albinelor nu le place,sau mai binezis le deranjeaza fumul si atunci fug di calea lui si incearca sa-l evite. din instinct atunci cand simt un pericol si cred ca e rost de plecare iau cat mai multa miere in gusa pentru a avea provizii pe un timp cat mai indelungat,cum de altfel fac si atunci cand roiesc. fiind prea satule le este mult mai greu sa-si indoaie abdomenul si sa infinga acul. aceasta teorie am citit-o intr-o carte de apicultura,o fi sau nu o fi asa?
cat despre pretul mierii la rusi,am vrea noi sa fie asa ca de loc am tropai in ritm de kazacioc cu bidoanele in brate spre Moscsva :lol: :lol:
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?