bostina constantin scrie:Ma gandeam sa incercam sa asiguram strictul necesar de viata fiecarei vietati, fara a face mai mult decat ii este necesar. Am constatat, din viata, ca si abuzul pozitiv asupra unor plante sau animale, influienteaza negativ dezvoltarea [sau viata lor], de aceia am vrut sa punctez acest aspect, care are efect si la albine.
Numa bine

Ca in orice domeniu , toate au un maxim de "bum". De fapt , si noi oameni , la fel am patit. Intr-o zi , lumea o s'o ia de la capat , garantat.
Citeam intr-o carte despre niste experimente ce se faceau acum mai bine de 80 de ani. Pe atunci se considerau "bombe" in domeniu , toti erau dati pe spate. Cu timpul , s-a constat ca nu erau altceva decat opusul lor. Acum se reiau , cu aceleasi texte de grandete. Din nou o sa se constate ca au fost doar fumuri...
Un exemplu concret : studiu facut pe papagali. Cat traiesc in salbaticie/captivitate. In captivitate li se oferea tot soiul de ingrediente pentru logevitate , sanatate , etc. La un moment dat , se credea ca acestea ii ajuta , dar ulterior s-a descoperit ca papagalii captivi , sufereau de niste boli pe care nimeni nu le-a gasit vreodata in salbaticie. Automat , rata de viata a scazut foarte mult si intr-un final s-a ajuns la concluzia ca e nevoie de medicamente.
Sansa de salvare cu medicamente a fost de 50%. Studiul s-a terminat cu o concluzie : mai bine nu faceau acest experiment , pentru ca boala papagalilor din captivitate s-a raspandit si la cei din salbaticie , avand urmari ireversibile.
Cam asa si cu albinutele....din pacate.

Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.