FLORINELU scrie:in primul rand vreau sa-mi exprim parerea de rau pentru albinele moarte la unii apicultori,din diferite motive. ce am constatat eu citind cauzele mortalitatilor? majoritatea celor aflati in aceasta situatie au mucegai in lazi si se intreaba de ce? pai fratilor au scris multi pe aici ca una din conditiile trecerii cu bine peste iarna a stupului este aerisirea,iar noi sau unii dintre noi le infofolim cu tot felul de folii,polistirene,si alte plasticuri,care numai o buna aerisire nu permit. ba am vazut niste poze pe forum cu stupii inveliti complet in polistiren si folie, mai trebuia sa le puna si o centrala termica, as fi tare curios cum vor arata acei stupi la 1 aprilie, nu 1 martie? ce am vrut eu sa spun aici este faptul ca pentru o iesire cu bine din iarna,o buna aerisire este la fel de importanta ca si cantitatea si calitatea rezervei de hrana.
urez la cei atinsi de aceste probleme sa poata salva ce se mai poate.
buna...din pacate si eu am probleme cu mucegaiul,e prima iarna cand iernez albine imi puteti spune care e impachetarea optima in opinia d-voastra?.multumesc.