azi am descoperit o matca lipsa, f buna, ieri era liniste , nu aducea nici-una polen , ca m-am mirat cei cu el, am risdicat podisorul am vazut ca e ,, in regula", populatie numeroasa , si am inchis la loc, azi zbor frenetic, dar fara polen

, Am deschis teroare, caldura , sauna. Am verificat, botci constrite pe celule cu pastura , in rest ok, nu kk pe rame, consum redus.Am bagat ramele unui roi slabut direct in mijloc si am redus urdinisul. nu am avut cusca la mine si nici posibilitatea sa mut stupul pe alta pozitie. Dumnezeu cu mila ca tot e duminica!
Multe albine intepate pe la urdinisuri, credeam ca e furtisag, dar de fapt orfanele cereau azil, dar fara folos. Un stup cu zbor puternic mi-a dat emotii, dar era ok, fura orfanul ca aducea polen.
Dupa ce din prostie unificasem un roi cu o familie, si apoi la citeva zile i-am separat fara sa verific ce las in familie, azi ok , bine ca nu s-au omorit intre ele. Ciudat ca de multe ori dupa simptome ziceam ca familia e orfana si de fapt era ok, acum stupul orfan nu mi-a dat de banuit.
Cu exceptia aceasta toti stupii aduceau azi polen mai mult , sau mai putin.
82 ieri azi 81, mergem inainte