genesys..,sa fiu mai exact..:
1.-la cei 12 iernati si iesiti cu ei in primavara anului 2010 s-a{ LUCRAT}.. bibilit cum spunea un coleg de forum ..cat altii la o stupina mare.. ,astfel s-a ajuns la inceputul lui aprilie la aproximativ 5-6 rame cu puiet....
2.-am pregatit culesul de rapita furand culegatoarea si ramele cu puiet la eclozionare (am lasat in locul acestora puietul larvar) astfel au reiesit 8 familii (bombe) de la care am "muls" cate 10 kg de miere ..sigur ca in perioada rapitei unele au intrat au si intrat in friguri ..iar pana la inceputul salcamului aveam deja o parte din matci fecundate ..
-in acelasi loc ,am si cateva ha de salcam ..dar dupa cum iti amintesti ..in perioada salcamului 1 in acel an ,au fost doar cateva portite de zbor..indeajuns cat sa-mi ajute la dezvoltare ..am reusit sa fac astfel din cele 12 familii prin fractionare ..un total de 26 de roi ..care au ajuns la salcamul 2 in Chiojdeanca PH..astfel ca "fetele mele"au avut inca o luna de bibilealea si rasfat in nectarul salcamului de Chiojdeaca ...
-de aici s-a plecat la tei la Snagov..o vreme exceptionala ..o medie de 25kg miere /familie..cea mai buna zi 9kg !!
-ce a urmat "ruperea existentului'" in zeci de roisori ..cu matci de roire "nervoase foc" ..pe care am avut grija sa le extenuez
-am intrat in iarna 2010-2011 cu 61..si am iesit cu 61..
am spus ca-s destui care pot confirma spusele mele..unii chiar in Plavia ,Chiojdeanca ,Snagov sau de pe forum poate confirma.. pescador.. care a stat langa mine in perioada respectiva ..