Prima pagină TARGURI APICOLE SI INTALNIRI INTALNIRI APICULTORI - CALATORII

Intalniri apicultori, comentarii despre targuri, calatorii .In aceasta sectiune se pot introduce si poze sau filmulete etc.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

GHIRODA... de neuitat.

Mesajde Ioan Guist » 11 Mar 2013, 08:39

Va salut Domnilor,
Am fost de Vineri pana Duminica prezent la targul de langa Timisoara, in locatia Ghiroda.Am calatorit cu Valter si colegul meu Liviu.Mi-au facut astia doi capul cat o banita.
Prezenta in targa a vecinilor Sarbi si Maghiari, a complectat oferta Romaneasca la micul fix.Para rau tare ca nu am mancat micii din targ.Nu am putut, fiind plin de pe la mesele banatene , ingrijite de organizatori.

Am avut doua zile pline de discutii, contre,informari si o nebunie de lucruri noi ce trebuiesc organizate si depozitate.

Salut cu drag echipa de la Hotel, Organizatorii (Domnule Casian va multumim inca o data) salut Lipovenii Timisoreni, Aradenii, Fagetul, Deva si cine o mai fi.
Ma salut si pe mine ca ...bine am facut ca mi-am rupt doua zile sa fug pana la GHIRODA

Astept anul ce vine
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Avatar utilizator
Ioan Guist
 
Mesaje: 3635
Membru din: 20 Feb 2011, 21:43
Localitate: Cisnadie jud.Sibiu

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde delorin I » 11 Mar 2013, 08:49

Cam ce preturi au fost la Ghiroda? De pilda la ...faguri? Cat a fost kilogramul? O tava de descapacit? Niste nuclee mici cu rama 3 in unul? Se merita sa vii din celalalt capat al tarii doar sa prinzi o umbra din preturile sarbesti? Ajung pana la noi?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
Avatar utilizator
delorin I
 
Mesaje: 2676
Membru din: 17 Iul 2012, 16:55
Localitate: Bucuresti/Comanesti-Bacau

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde Mircea_63 » 11 Mar 2013, 09:42

Prezent la targ, am fost placut surprins si impresionat de organizare, dar si de modul cordial al relatiilor dintre stupari. Pentru o zi, am fost mai mandru ca deobicei ca sunt roman.

Calatoria la Novi Sad, organizata tot de d-l Casian Brebu, a fost super, iar Targul de la Timisoara-Ghiroda, a fost cireasa de pe tort. Tin sa mentionez ca unul dintre participantii activi la organizare a fost d-l Magu, alias Donbazil, omniprezent, poliglot, plin de verva si energie.
Cred ca nu m-ar fi mirat, in cazul in care apare vre-un chinez, Donbazil sa vorbeasca si chinezeste :lol:

A fost si o ocazie de a-i cunoaste personal pe Valter, Ioan Guist, Liviu, PAB, Nelu-Ar, Emi,CristiTM si multi multi altii, carora le multumesc pentru compania placuta si plina de camaraderie alaturi de noi, bastinasii :D si ocazia de a reintalni multi alti prieteni, stupari si oameni deosebiti, pe care ii salut cu drag pe aceasta cale.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde alt stupar » 11 Mar 2013, 10:07

scriu si eu cateva ganduri...
dupa ani si ani de targuri vizitate pr diferite plaiuri sigur ca usor-usor entuziasmul pentru astfel de manifestari apicole se estompeaza. In general cam aceiasi oferta de marfuri, preturi si vanzatori, aceiasi gaura in portofel ca nah, tentatia e mare ;) poveste repetabila.
Insa de data asta a fost altceva. O idee fericita a organizatorului, Casian Brebu alias Albinuta si Ghiroda 2013 a insemnat profunzime, schimb de informatie in stare pura plus prilejul de a reintalni prieteni vechi si dragi.
O zi de targ plus una de "concluzii" deosebite !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
Avatar utilizator
alt stupar
 
Mesaje: 3217
Membru din: 18 Feb 2011, 22:50
Localitate: Lipova

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde conufanica » 11 Mar 2013, 20:14

Spre dupa amiaza primesc un telefon de la Valter: Coane sunt intre Urziceni si Slobozia, ne putrem vedea la o cafea?
Ok, cand ajungi in Slobozia da-mi un semnal si ne vedem in PECO!
Pe la ora ora 14,00 primesc semnalul si ma infiintez la PECO! Valter era cu cafelele pe masa.
Il intreb cu ce ocazie trece prin Slobozia, si-mi spune ca nu a putut rezista invitatiei d-lui Casian Brebu si i-a dat curs. Eu mare amataor de targuri si intalniri apicole suparat ca nu mi-a dat si mie de veste ca sa-l insotesc pana la targ. M-a linistit imediat cand mi-a povestit cat de frumos, de prieteneste, au decurs "ostilitatile" la targul de la Ghiroda. De cinci ani ma chinui sa fac o echipa sa vad si eu minea asta de targ! PAna acum n-am reusit, dar nu ma dau batut! Valter a ramas placut impresionat de (m-a convins si pe mine) de modul cum au fost primiti apicultorii atat romani cat si straini, de intalnirea forumistilor de pe "STUPARITUL" despre schimbul cultural cu apicultorii sarbi invitati de dl Casian Brebu. Un asa targ visez si eu de multi ani la Slobzia! Asa trebuie sa se organizeze targurile apicole.
Ca sa-mi treac "supararea" l-am invitat pe Valter in stupina mea situata la doi pasi de locul de intalnire. Printesele mele carau polen de ulm la greu! Spanioloaiecele le-a luat fata si de data asta romancelor.
D-le Casian Brebu, nu stiu daca ne-am cunoscut personal, dar promit ca la editia din 2014 a targului apicol de la Ghiroda voi raspunde prezent. FELICITARI DIN INIMA PENTRU EFORTUL DEPUS IN ORGANIZAREA ACESTUI EVENIMENT.
Din partea mea, un umil apicultor aveti toata stima si admiratia!!!!!!!!!!!!!!
conufanica
 
Mesaje: 94
Membru din: 10 Iul 2011, 18:14

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde Donbazil » 11 Mar 2013, 20:25

Mircea_63 scrie:Prezent la targ, am fost placut surprins si impresionat de organizare, dar si de modul cordial al relatiilor dintre stupari. Pentru o zi, am fost mai mandru ca deobicei ca sunt roman.
...... Tin sa mentionez ca unul dintre participantii activi la organizare a fost d-l Magu, alias Donbazil, omniprezent, poliglot, plin de verva si energie.
Cred ca nu m-ar fi mirat, in cazul in care apare vre-un chinez, Donbazil sa vorbeasca si chinezeste :lol:


Sal'tare!
Multam-fain domnu' Mircea.....A citit nevasta-mea si a remarcat ca si altzii au remarcat cu ce m-am remarcat.......:
Am ajuns specialist in limbi!.... :lol:
Pai ce naiba dac-am imbatranit...... :evil:
Barem la limbi sa ma pricep.... :lol:
Cu chinezoaica.....Cat de curand da tre' s-o iau cu "mandarina" sa nu fie prea grea..... :lol:
Te salut si te respect!
Donbazil - Faget
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde murarudumitru » 11 Mar 2013, 20:54

Si eu am fost la Ghiroda, ff frumos. E al 2-lea an in care merg si vreau sa multumesc acelui apicultor pentru mierea de salcim. Chiar imi era dor sa gust o miere de salcim, ca la noi nu avem asa ceva.
murarudumitru
 
Mesaje: 380
Membru din: 20 Oct 2012, 20:55
Localitate: gottlob

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde valter » 11 Mar 2013, 21:28

Ioan Guist scrie:Va salut Domnilor,

Am avut doua zile pline de discutii, contre,informari si o nebunie de lucruri noi ce trebuiesc organizate si depozitate.
Astept anul ce vine


Faini mi sau parut oamenii si conceptul de organizare a targului in echipa, cu mult suflet .E altceva decat incrancenarea de la targurile cu iz economic si continut stintific indoielnic.
Dati credit domnilor conducatori de la ACA tinerilor asa cum ati facut-o cu domnul Brebu Casian si puteti ''incorda resortul de la ceas'' din nou...spre binele apiculturii.

ps. Plecasem cu ceva intrebari la targ...tecnice...sau rezolvat acelea usor si repede, acusica am de zece ori mai multe.
Avatar utilizator
valter
 
Mesaje: 378
Membru din: 08 Apr 2011, 10:38
Localitate: Mihail Kogalniceanu, Constanta

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde yrynel_clau » 11 Mar 2013, 21:50

Acu 2 ani au venit sarbii cu marfa foarte ieftina, mi-a placut , am avut ce vedea. Anu trecut a fost frumos da nu a fost marfa ieftina,deci nu mi-a placut si anu asta se pare ca am pierdut ca nu am venit. Asta e, astept targu de la Valcea si sper sa fie marfa ieftina si vizitatori pretiosi.
Ivancu Ilie-Irinel ,, Doamne", ,,Doamne" nu doarme .
yrynel_clau
 
Mesaje: 131
Membru din: 02 Iul 2011, 17:02
Localitate: Berbesti.VL

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde Mircea_63 » 11 Mar 2013, 22:10

yrynel_clau scrie:Acu 2 ani au venit sarbii cu marfa foarte ieftina, mi-a placut , am avut ce vedea. Anu trecut a fost frumos da nu a fost marfa ieftina,deci nu mi-a placut si anu asta se pare ca am pierdut ca nu am venit. Asta e, astept targu de la Valcea si sper sa fie marfa ieftina si vizitatori pretiosi.


Indiferent de preturi -asta nu o pot controla organizatorii- targul a fost o reusita prin organizare si de ce nu, prin numarul participantilor. N-a fost o piata pur si simplu, ci un eveniment.
A fost singurul Targ International din Romania! A cuprins si sesiuni de informare stiintifica, inclusiv din partea invitatilor straini, carora li s-a asigurat traducerea, spatii suficient de mari pentru toata lumea, conditii de socializare etc, cazare pentru invitati si multe altele.
A fost cu mult mai mult decat un simplu targ sau piata.

Nah, acuma...mandru mi-s ca-s Banatan! :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde frantescu » 11 Mar 2013, 22:39

:) :) Foarte tare.Sa ne puna Adi niste poze ca a facut destule.Sau le tine pentru el!(Pupe stie de ce!)
frantescu
 
Mesaje: 57
Membru din: 08 Dec 2011, 20:43

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde AdyT » 12 Mar 2013, 22:59

Gata vin si pozele.
Iubiti albinele si natura.
Avatar utilizator
AdyT
 
Mesaje: 44
Membru din: 08 Apr 2011, 23:23
Localitate: Pitesti (Lunca Corbului)

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde AdyT » 13 Mar 2013, 00:23

Un targ cum nu sunt multe altele, foarte bine organizat. Felicit Organizatorii!

Invitati de seama la targ!
Fişiere ataşate
DSCN0008_resize.jpg
DSCN0005_resize.jpg
Ultima oară modificat de AdyT pe 13 Mar 2013, 01:00, modificat 1 dată în total.
Iubiti albinele si natura.
Avatar utilizator
AdyT
 
Mesaje: 44
Membru din: 08 Apr 2011, 23:23
Localitate: Pitesti (Lunca Corbului)

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde AdyT » 13 Mar 2013, 00:25

De prin Targ.
Fişiere ataşate
DSCN0026_resize.jpg
DSCN0023_resize.jpg
DSCN0009_resize.jpg
Ultima oară modificat de AdyT pe 13 Mar 2013, 01:01, modificat 1 dată în total.
Iubiti albinele si natura.
Avatar utilizator
AdyT
 
Mesaje: 44
Membru din: 08 Apr 2011, 23:23
Localitate: Pitesti (Lunca Corbului)

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde AdyT » 13 Mar 2013, 00:28

In timpul vizitei intr-o stupina model.
Fişiere ataşate
DSCN0054_resize.jpg
DSCN0035_resize.jpg
DSCN0034_resize.jpg
Iubiti albinele si natura.
Avatar utilizator
AdyT
 
Mesaje: 44
Membru din: 08 Apr 2011, 23:23
Localitate: Pitesti (Lunca Corbului)

Re: GHIRODA... de neuitat.

Mesajde lucky5strike » 13 Mar 2013, 00:30

Vanticel de primavara... ;)
Pax vobiscum!
lucky5strike
 
Mesaje: 6248
Membru din: 18 Feb 2011, 19:02
Localitate: DOLJ

Următorul

Înapoi la INTALNIRI APICULTORI - CALATORII



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori


cron