Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: incepator dar apicultura e visul meu :)

Mesajde BeesDream » 27 Ian 2013, 21:08

berlogea scrie:bine ai venit pintre noi

Multumesc frumos :) tocmai am revenit
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Re: incepator dar apicultura e visul meu :)

Mesajde BeesDream » 27 Ian 2013, 22:32

Ioan Guist scrie:Sa traiesti si sa infloresti in apicultura.
Bine ai venit !

Rabdare si perseverenta.O sa reusesti.

Dumnezeu sa-ti dea sanatate si putere de munca.

Multumesc frumos "Ioan Guist" sanatate si dumneavoastra!
BeesDream

Re: Pasiune invincibila

Mesajde BeesDream » 23 Mar 2013, 03:00

Snapshot_2013-03-23_015509.jpg
Primele mele lazi.

Snapshot_2013-03-23_015734.jpg

Snapshot_2013-03-23_015438.jpg
BeesDream

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Mar 2013, 03:23

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde BeesDream » 23 Mar 2013, 03:28

ves.lucian.zabrani scrie:bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P

Multumesc la fel domnule Lucian :) Sanatate ca-i mai buna decat toate! :P
BeesDream

Mesajde BeesDream » 29 Apr 2013, 19:53

Prima rama montata si insarmata de mine. Mare greseala ca nu am cumparat rame gata insarmate care ma costa 2 lei bucata... :(

Snapshot_2013-04-29_195107.jpg
BeesDream

Mesajde FLORINELU » 29 Apr 2013, 20:41

nu cred ca ai facut asa o mare greseala,eu insarmez cel putin 200 pe an si nu ma plang. vezi ca ai intins prea tare sarma si ti sa curbat sipca de jos .
aici chiar ai facut o greseala.
FLORINELU

Mesajde BeesDream » 29 Apr 2013, 21:46

FLORINELU scrie:nu cred ca ai facut asa o mare greseala,eu insarmez cel putin 200 pe an si nu ma plang. vezi ca ai intins prea tare sarma si ti sa curbat sipca de jos .
aici chiar ai facut o greseala.

:| Florinelu ms frumos pt atentionare dar nu e stramba deloc... sau este dar foarte putin si sarma nu mi se pare intinsa foarte bine ca nu fac toate ca la chitara (sarma de inox) :lol: Ma oftic ca nu am cumparat gata insarmate ca totusi sunt incepator si pentru doi stupi nu ma costa mult 40 rame...
BeesDream

Mesajde SummerCat » 12 Mai 2013, 23:10

seller881 scrie:Ma oftic ca nu am cumparat gata insarmate ca totusi sunt incepator si pentru doi stupi nu ma costa mult 40 rame...

Lasa Alexandru ca toti avem regrete :) . Trag si eu tare de sarma (ca ma linisteste zbarnaitul ei :lol: ) de mi se flexeaza leatul de jos spre interior, asa ca si eu regret ca n-am luat ramele cu leatul lat de 2 cm...

Mie imi pare ca ai o rama aratoasa tare! Cand vei ajunge la faguri sa arati aici cum iti ies. Eu pe acolo m-am foit mult timp cu cateva rame pana sa gasesc un calapod bun pentru mine si o metoda buna de lipire.

jenica67 scrie:Cand te musca albinele, este bine sa ai la tine otet si sa te freci imediat si o sa vezi ca nici nu ti se unfla.

Alexandru, incearca sa-ti gasesti si un costum intreg cat mai grosut, n-am vazut vreunul in instrumentarul tau si nu stii ce fel de albine gasesti si ce toane mai au uneori. Albinele mele s-au potolit dar au trecut prin momente de agresivitate atroce. Am un costum gros, dar a trebuit sa-l dublez cu un trening pe dedesubt caci treceau anumite intepaturi si prin costum, ce-i drept nu injectau veninul si nu se umfla, dar dureau ale naibi...

Cand ma prindeau prin gradina fara costum si intepau, ca apucatul aplicam toate sfaturile gasite pe net: intepatura sub apa cat mai fierbinte, apoi urgent cub de gheata (s-ar zice ca modifica structura veninului), otet, frecat cu sare, cu bicarbonat de sodiu, cu palinca :D . Uneori tratamentul merge, alteori ba, depinde cat venin iti baga.
Un sfat pe care l-am invatat din experienta personala este sa nu faci miscari bruste cand esti atacat, altfel o patesti. Chiar daca bazaie agresiv si intra in par si chiar daca e o senzatie a dracului, stai calm ca iese ea.

Ajunsesem sa nu mai ies din casa fara 2 tuburi de spray de tantari :) Dar primeam intepaturile chiar in mana cu care agitam sprayul. Am inteles ca oricat de repede, tu ca om, te misti, pentru ochiul ei esti ca si cum te deplasezi cu incetinitorul, asa ca mana cu viteza mare prin aer n-are scapare...

Am mai observat la unele intepaturi o chestie : se scurg..Am primit una in frunte si s-a scurs umflatura sub ochi. Am primit una sub ochi si s-a scurs pe obraz. Am primit una in deget si s-a scurs spre antebrat. Probabil dispersia veninului urmareste circulatia limfatica.

In rest iti doresc un inceput mai bun ca al meu, Alexandru!
:)
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde BeesDream » 12 Mai 2013, 23:20

SummerCat scrie:
seller881 scrie:Ma oftic ca nu am cumparat gata insarmate ca totusi sunt incepator si pentru doi stupi nu ma costa mult 40 rame...

Lasa Alexandru ca toti avem regrete :) . Trag si eu tare de sarma (ca ma linisteste zbarnaitul ei :lol: ) de mi se flexeaza leatul de jos spre interior, asa ca si eu regret ca n-am luat ramele cu leatul lat de 2 cm...

Mie imi pare ca ai o rama aratoasa tare! Cand vei ajunge la faguri sa arati aici cum iti ies. Eu pe acolo m-am foit mult timp cu cateva rame pana sa gasesc un calapod bun pentru mine si o metoda buna de lipire.

jenica67 scrie:Cand te musca albinele, este bine sa ai la tine otet si sa te freci imediat si o sa vezi ca nici nu ti se unfla.

Alexandru, incearca sa-ti gasesti si un costum intreg cat mai grosut, n-am vazut vreunul in instrumentarul tau si nu stii ce fel de albine gasesti si ce toane mai au uneori. Albinele mele s-au potolit dar au trecut prin momente de agresivitate atroce. Am un costum gros, dar a trebuit sa-l dublez cu un trening pe dedesubt caci treceau anumite intepaturi si prin costum, ce-i drept nu injectau veninul si nu se umfla, dar dureau ale naibi...

Cand ma prindeau prin gradina fara costum si intepau, ca apucatul aplicam toate sfaturile gasite pe net: intepatura sub apa cat mai fierbinte, apoi urgent cub de gheata (s-ar zice ca modifica structura veninului), otet, frecat cu sare, cu bicarbonat de sodiu, cu palinca :D . Uneori tratamentul merge, alteori ba, depinde cat venin iti baga.
Un sfat pe care l-am invatat din experienta personala este sa nu faci miscari bruste cand esti atacat, altfel o patesti. Chiar daca bazaie agresiv si intra in par si chiar daca e o senzatie a dracului, stai calm ca iese ea.

Ajunsesem sa nu mai ies din casa fara 2 tuburi de spray de tantari :) Dar primeam intepaturile chiar in mana cu care agitam sprayul. Am inteles ca oricat de repede, tu ca om, te misti, pentru ochiul ei esti ca si cum te deplasezi cu incetinitorul, asa ca mana cu viteza mare prin aer n-are scapare...

Am mai observat la unele intepaturi o chestie : se scurg..Am primit una in frunte si s-a scurs umflatura sub ochi. Am primit una sub ochi si s-a scurs pe obraz. Am primit una in deget si s-a scurs spre antebrat. Probabil dispersia veninului urmareste circulatia limfatica.

In rest iti doresc un inceput mai bun ca al meu, Alexandru!
:)

Multumesc frumos SummerCat pentru sfaturi! Am intrebat ceva pe pagina apicultorului incepator si nu a raspuns nimeni de mai bine de juma de ora si sunt sute de apicultori online... cel putin in ultima ora! PS am si costum am absolut tot ce-mi trebuie insa nu am albine dar urmeaza sa cumpar si prima familie!
BeesDream

Mesajde SummerCat » 12 Mai 2013, 23:30

Cu placere Alexandru!
Eu n-aveam habar si de o chestie pe care am aflat-o chiar in ziua cand le-am cumparat, poate te ajuta la planificarea calatoriei, asta daca iei albinele mai de departe de casa ta: albinele se transporta la noul loc pe inserat cand s-au intors toate de la camp. Ori, eventual, sa ti-i inchida cu o seara inainte si ii transporti dimineata, dar in cazul asta nu mai vezi ce cumperi, sau ii "vizionezi" cu o zi inainte, eventual insemni si ramele stupului cu un semn de-al tau ca sa fii convins ca nu-ti schimba ceva rame.
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde BeesDream » 12 Mai 2013, 23:35

SummerCat scrie:Cu placere Alexandru!
Eu n-aveam habar si de o chestie pe care am aflat-o chiar in ziua cand le-am cumparat, poate te ajuta la planificarea calatoriei, asta daca iei albinele mai de departe de casa ta: albinele se transporta la noul loc pe inserat cand s-au intors toate de la camp. Ori, eventual, sa ti-i inchida cu o seara inainte si ii transporti dimineata, dar in cazul asta nu mai vezi ce cumperi, sau ii "vizionezi" cu o zi inainte, eventual insemni si ramele stupului cu un semn de-al tau ca sa fii convins ca nu-ti schimba ceva rame.

Ms frumos dar te rog nu mai imi spune Alexandru :lol: o sa rog pe admin sa stearga si al doilea prenume ca nu il suport si oricum nu ma striga nimeni Alexadnru :lol:
BeesDream

Mesajde ignatov andrei » 13 Mai 2013, 13:36

Nu cred ca un incepator sa nu fi gasit raspuns - din partea mea - la intrebarile puse! Am vrut sa-ti raspund si tie, dar dupa ce am citit postarile de pe pagina lui Zabrani, mi-am dat seama ca ceva din titlul paginii tale ..."ma zgarie la ureche"...!
ignatov andrei

Mesajde BeesDream » 13 Mai 2013, 13:46

ignatov andrei scrie:Nu cred ca un incepator sa nu fi gasit raspuns - din partea mea - la intrebarile puse! Am vrut sa-ti raspund si tie, dar dupa ce am citit postarile de pe pagina lui Zabrani, mi-am dat seama ca ceva din titlul paginii tale ..."ma zgarie la ureche"...!

Inca o dovada ca religia desparte oamenii :( sa fiti sanatosi atunci... nu mai pun intrebari pe forum ca va cam deranjez :lol:
BeesDream

Mesajde Mircea_63 » 13 Mai 2013, 14:10

seller881 scrie:
ignatov andrei scrie:Nu cred ca un incepator sa nu fi gasit raspuns - din partea mea - la intrebarile puse! Am vrut sa-ti raspund si tie, dar dupa ce am citit postarile de pe pagina lui Zabrani, mi-am dat seama ca ceva din titlul paginii tale ..."ma zgarie la ureche"...!

Inca o dovada ca religia desparte oamenii :( sa fiti sanatosi atunci... nu mai pun intrebari pe forum ca va cam deranjez :lol:

seller881, nu religia desparte oamenii ci intoleranta. In schimb pe forum ne uneste albina, asa ca hai sa-i dam mai departe cu albina. Iar Andrei iti va multumi ca ii oferi ocazia sa-si testeze capacitatea de iertare daca l-ai suparat, iar el e bun crestin. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BeesDream » 13 Mai 2013, 14:25

Mircea_63 scrie:
seller881 scrie:

seller881, nu religia desparte oamenii ci intoleranta. In schimb pe forum ne uneste albina, asa ca hai sa-i dam mai departe cu albina. Iar Andrei iti va multumi ca ii oferi ocazia sa-si testeze capacitatea de iertare daca l-ai suparat, iar el e bun crestin. ;)

Sa fie sanatos Andrei si toti crestinii ca nu am nimic cu ei si nu e problema ca nu mai raspund la intrebarile mele sau cand raspund raspund ironic dar se vede clar ce face religia :lol: Nu mai discut despre asta ca toti ma vad un om rau acum de parca le-as fura albinele la noapte :lol:
Daca puteam sa sterg contul si sa fac altul poate faceam dar... in fine... Bafta si spor la extras miere!
BeesDream

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?