marian sima scrie:Nea Ioan eu stau si gindesc ,dar gandesc ca titlul topicului "EFECTELE NEGATIVE ALE RAPITEI"este unul care duce lumea in eroare,colegul Dicu poate sa aibe dreptate dar asta se intampla pe anumite suprafete si nu trebuie sa generalizam ,am fost la rapita de multe ori ,am fost stropit cu fastac albina nu a avut nimic,acum am rapita linga stupina am fost stropit cu Nurelle cand rapita incepuse sa infloreasca albina nu a avut nimic ,alta data albina batea mai bine de 4 km pana la rapita si de acolo baga miere ,la distanta asta nu ma anunta nimeni ba stropesc sau nu stropesc si tot nu au fost depopulari.
Floarea-soarelui este culesul meu principal si intodeauna am avut populatie la floare,de fapt intre rapita si floare este o distanta c-am mare ca sa dai vina pe rapita ca nu ai albina la floare.
Pomi fructiferi au facut treaba?????????

Floarea de cais zapada pe ea,la altii pomii fructiferi albina zbura pe tiganca deoarece era prea frig ca pomi sa secrete nectar,cind a inflorit meri a inflorit si rapita,stupii mei sau dezvoltat datorita rapitei ,rapita a bagat miere nu pomi fructiferi .
Sint printre apicultori care fac analize la miere si mereu a iesit OK.
Castraveti pe care ii consumati dv sint stropiti din 3 in 3 zile au un grad de toxicitate mult mai mare decit mierea de rapita (stati fara grija nu muriti si nu va imbolnaviti de mierea de rapita).
Prin cea ce spuneti faceti un deserviciu apiculturi si apicultorilor care au productii bune la rapita.
Asa si padurile sint stropite (interesativa la ocolul silvic din zona dv)
Rapita nu e buna.
Teiul are momente cand e toxic.
Floarea-soarelui e modificata si ierbicidata.
Lasate nene de apicultura sau dute cu stupi la floare de colt.
Zici ca esti sanatos si intreg,ma bucur,

Si zici ca nu stai de vorba cu Bonaparte.