akmm scrie:Care este rolul turtei proteice in Octombrie?
E ca si cum ai pune sare in apa de la Marea Moarta, ca s-o dregi.
Florin Dobre scrie:Un lucru e clar...le place turta aia.
BUNKA scrie:akmm scrie: Albinele uneori traverseaza perioade scurte in care se strang atat de tare in ghem din cauza gerului si pot pierde contactul cu mierea..in astfel de momente ele pot supravietui pe baza rezervelor de corp gras
paul scrie:BUNKA scrie:akmm scrie: Albinele uneori traverseaza perioade scurte in care se strang atat de tare in ghem din cauza gerului si pot pierde contactul cu mierea..in astfel de momente ele pot supravietui pe baza rezervelor de corp gras
Pai, parca in Deloni nu pierd contactul cu mierea datorita ... infrastructurii ???![]()
Esti tu sigur ca drojdia si laptele praf chiar fac parte din meniul preferat al albinei ???![]()
Nu erau mai bune turtitele astea sau maclavaisul asta prin februarie ???
Administrarea acestor turtite in aceasta perioda nu stimuleaza cumva si o ponta tarzie ???
Florin Dobre scrie:Bunkane...
Ai vazut filmele lui Daniel Calmus?
Amintesti de gradul de absorbtie al proteinei.
D. Calmus le da cu lingurita pe rame. Absorbtia cred ca e mai buna asa. Mese mici si dese.
Daca tragi de fiare, sigur ai cunostinte in ce priveste alimentatia unui bodybuilder. Mese multe si mici...2g proteina/kg. La o masa nu se pot asimila mai mult de 30-35 g de proteina, oricat ai manca.
Am vazut in ideea ta o oarecare similitudine intre albina si om in ce priveste gradul de asimilare al proteinei.
paul scrie:Datorita tie m-am chinuit si am facut rost de cartile lui Malaiu !![]()
Dupa cum vezi e cam contestat ... El este adeptul aranjarii centrale a rezervelor pentru iernare in timp ce alti autori (Antonescu s.a.) sunt adeptii aranjarii bilaterale. Tot el (Malaiu) spunea ceva de genul, citez din memorie ... " pana cand stuparii nu vor baga in stupi o cantitate de proteina EGALA cu cantitatea de zahar , nu vom putea vorbi de productie de miere" !!!Adica, daca eu bag 15 kg. de zahar (transformat in invertit) ar fi musai sa bag si 15 kg. polen (care nu-i) sau 15kg. lapte praf, drojdie, faina de soia ...
Mi se pare ... EXAGERAT !!!
Adica mierea din faguri rezultata e un fel de iaurt fara fibra, fara satietate.Allbinele simt nevoia sa manance intr-una sa-si astampere o foame ce nu se mai opreste.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 41 vizitatori