Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Colector venin

Mesajde jenica67 » 06 Noi 2013, 09:12

Kamy pe pagina a doua era articolul cu ciupercile, apai nu m-am pus sa sterg articolul, ca am facut toata treaba pe PC. Si revistele le am in format electronic, avea rost sa mai pierd timpul cu stersul ? Daca maresti paginile sunt lizibile. Mai clare nu ma lasa marimea imagini acceptate, la incarcarea pe forum. Cred ca stiti ca puteti mari/micsora imaginea, apasand tasta Ctrl si invartin scrolul de la maus.
Avatar utilizator
jenica67
 
Mesaje: 2557
Membru din: 08 Mar 2011, 17:30
Localitate: Resita

Re: Colector venin

Mesajde RazvanTi » 06 Noi 2013, 15:49

MMC351 din pacate este un IC comunist care nu se mai fabrica din 1900 toamna si nu are nici inlocuitor pe piata internationala...
primul montaj e un fel de "ceas cu programator" dar nerealizabil din cauza IC-ului respectiv (se poate modifica cu un be 555 dar va fi neprecis, sau tot montajul cu un microcontroller.)
al 2-lea e generatorul de impulsuri usor realizabil.
deci, cam pica...
RazvanTi
 
Mesaje: 198
Membru din: 11 Aug 2011, 20:09
Localitate: Slobozia, Ialomita

Re: Colector venin

Mesajde un OM » 06 Noi 2013, 16:08

Ce stiu eu despre colectorul de venin Romanescu. Acum doi ani am plecat de la Caciulata, lasasem acolo fetele sa-l cunosc pe nea Gica. Am fost primit nota 10, basca ma invita sa mai raman spre seara, urma sa vina doi potentiali cumparatori ai aparatului colector de venin, ce voiau sa vada pe viu operatia. Am ramas fara masca, de, trebuia la cumparatori. Am sta cumintel langa domna Elena, la o masuta departe de primul stup cu grila cam 5-6 m. Nu am avut atacuri de panica decat la vreo jumatate de ora, dupa ce fusesera "stimulati" prima grupa de 20 sau 30 de stupi, din cauza celui pus de nea Gica sa "mareasca " urdinisele, pentru o circulatie mai buna. De-abia atunci vreo 3-4 albine ne-a gonit pe mine si d-na Romanescu de pe bancuta pe care stateam. Ca pe nea Gica si pe unul din cei doi potentiali cumparatori i-a mai luat in bete cateva albine, nu cred ca asta e un cap de tara.
Avatar utilizator
un OM
 
Mesaje: 1941
Membru din: 24 Feb 2011, 21:57
Localitate: Prundu-Giurgiu

Re: Colector venin

Mesajde mirel » 07 Noi 2013, 01:23

aparatul lui nea gica functioneaza bine, il folosesc de doi ani
exact ce a spus augustin,ceva probleme apar pe la grile.... dar se pot remedia
agresivitate apare..insa , se poate evita ;) am recoltat si la stupii de langa casa (vecini in jur )...nu am auzit pe nimeni tipand !

PS: nu vreau sa para reclama , insa parerea mea e ca produsul ar trebui patentat si produs in serie!
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
Avatar utilizator
mirel
 
Mesaje: 477
Membru din: 04 Dec 2012, 12:58
Localitate: craiova dolj

Re: Colector venin

Mesajde kamy » 07 Noi 2013, 08:23

E baieti asta-i pentru domnisoare sa vedeti voi aparatu dn 90,trebuia sa ai ori blindaje ori costum de pompier cu aluminiu!
kamy
 
Mesaje: 1879
Membru din: 18 Dec 2011, 15:30

Re: Colector venin

Mesajde lupu_albinelor » 31 Dec 2013, 14:16

va salut.are cineva idee de unde pot cumpara folii plutex si un generator de impulsuri?la ce parametrii trebuie setat pentru a fuctiona optim?
"Nihil sine Deo"
Avatar utilizator
lupu_albinelor
 
Mesaje: 59
Membru din: 28 Ian 2012, 16:46
Localitate: Prahova

Re: Colector venin

Mesajde imih » 13 Feb 2014, 16:09

Salutare tuturor,
si eu am aceeasi intrebare in legatura cu membrana. De unde pot sa fac rost de membrana sau ce fel de membrana pot utilza si de la ce are cineva idee? Vad ca lumea nu prea da detalii si inteleg de ce dar poate ma ajuta cineva cum membra si de unde asi putea cumpara. Multumesc!
imih
 
Mesaje: 27
Membru din: 20 Sep 2012, 09:32
Localitate: Lugoj

Re: Colector venin

Mesajde ignatov andrei » 14 Feb 2014, 01:33

marian sima scrie:Salutare ,acea membrana m-a pus si pe mine pe ganduri .

Daca acea membrana permite sa fie intepata de albine fara sa retina acul inseamna ca se poate merge pe alta generatie de colectoare,unele mecanice si nu electrice


Problema initiala, a colectorelor de venin, a fost "gasirea" acelei frecvente care irita si "conving" albinele ca au de infruntat un dusman! Starul fiind obtinut, continuitatea "inteparii" era asigurata de mirosul de venin, cu toate consecintele! Invelisul (de intepat) placilor active a evoluat, dar tot principiul curentului alternativ a ramas de baza!
Trecerea spre colectoarele mecanice, cum spuneti d-voastra, este ca, trebuie obtinut "startul"!
Oricum, la aparitia mirosului de venin, albinele reactioneaza! Cred ca v-ati referit doar la faptul ca ar fi bine sa nu mai depindem de energia electrica (convertoare de curent - in pastoral - sau...)!
Poate ca nu am inteles eu si pentru asta imi cer scuze pt. interventie!
ignatov andrei
 
Mesaje: 5315
Membru din: 28 Ian 2013, 18:53
Localitate: Vaslui

Re: Colector venin

Mesajde CV-03-BTF » 05 Ian 2017, 06:37

Totusi constructia grilelor nu pare prea complicata ( imi pune cineva la dispozitie niste dimensiuni originale pentru ca incerc sa-i construiesc una ? ) . Mai dificila este partea de electronica, succesiuni de impulsuri ( microsecunde ) cu amplitudine pozitiva 45 v urmate de impulsuri cu amplitudine negativa...etc. Folia de plutex se aplica direct peste rama din sticlă sau exista o distanta ( cat ?). Referitor la ,,START”, inteleg totusi ca nu este indeajuns excitarea lor la inceput intrucat dupa cateva minute isi pierd interesul de a intepa. Stimularea mecanica... facand abstractie intre o posibile prindere intre 2 foite de plutex ... cam in ce ar mai putea consta ? Vibratii..?
CV-03-BTF
 
Mesaje: 22
Membru din: 05 Iul 2015, 11:25

Re: Colector venin

Mesajde MagicHive » 01 Dec 2023, 15:41

Multe detalii puteti gasi intr-o carte aparuta recent.
Ce este veninul de albine, cum este produs, colectat, depozitat, conservat, ambalat, etichetat, s-au descris pe rand etapele, procedurile, ce trebuie facut si mai ales ce nu trebuie facut niciodata.
Cartea cuprinde informatii importante precum documentele necesare functionarii firmei in acest domeniu, dotari, investitii, certificari, analize, documente insotitoare la vanzare.
Sunt prezentate studii de caz privind organizarea acestei activitati, utilizari ale veninului de albine in diverse industrii, cum sunt organizati producatorii traditionali.
In ultima parte sunt prezentate modalitati de evaluare a pretului, negociere, contactare a achizitorilor, tehnici de vanzare.
Sunt trecute si site-uri de comercializare a veninului de albine.
MagicHive
 
Mesaje: 6
Membru din: 30 Noi 2023, 21:11

Re: Colector venin

Mesajde Balian » 01 Dec 2023, 16:11

Sunt interesat de această temă. Cumpăr cartea. Cea mai interesantă și importantă ar fi această propoziție. În rest e tehnică. :)
-”In ultima parte sunt prezentate modalitati de evaluare a pretului, negociere, contactare a achizitorilor, tehnici de vanzare.”-
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian
 
Mesaje: 2861
Membru din: 27 Feb 2017, 18:14
Localitate: Salonta Bihor

Re: Colector venin

Mesajde Shrek » 01 Dec 2023, 21:36

Cu ceva ani în urma, aveam un amic care se ocupa cu recoltarea de venin de albine. Putea sa discute ore întregi despre formula veninului, aplicații, scheme de afaceri, metode de recoltare, ce mai, o enciclopedie ambulanta. După o vreme știu ca a renunțat, dezamăgit de piata de desfacere înșelătoare și compet imprevizibila sau poate pretul de cost cu care obtinea veninul.
De apreciat insa tenacitatea cu care cautati solutii pentru a face " rentabila" activitatea economica numita atat de frumos " apicultura"! Multa bafta!.
PS. Se pare ca un singur produs a apiculturii, polenul, a fost cât de cât rentabill în acest an. La anul nu se știe.
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Colector venin

Mesajde kiloz » 02 Dec 2023, 08:33

Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1945
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Colector venin

Mesajde Balian » 02 Dec 2023, 09:54

Shrek scrie:Cu ceva ani în urma, aveam un amic care se ocupa cu recoltarea de venin de albine. Putea sa discute ore întregi despre formula veninului, aplicații, scheme de afaceri, metode de recoltare, ce mai, o enciclopedie ambulanta. După o vreme știu ca a renunțat, dezamăgit de piata de desfacere înșelătoare și compet imprevizibila sau poate pretul de cost cu care obtinea veninul.
De apreciat insa tenacitatea cu care cautati solutii pentru a face " rentabila" activitatea economica numita atat de frumos " apicultura"! Multa bafta!.
PS. Se pare ca un singur produs a apiculturii, polenul, a fost cât de cât rentabill în acest an. La anul nu se știe.

Mulțumesc!
Motivația principală pentru susținerea și funcționarea apiculturii a fost și mai este departe producerea și comercializare de miere. Părerea mea.
Cu ceva ani în urmă, mierea era un produs al albinelor. Mai erau tentații de a suplimenta producția de miere cu adaos de sirop, dar în limite
controlabile, spun eu. De când mierea a devenit un produs industrial, aceea motivație se pare este în dispariție, din păcate. În momentul de față,
volumul de vânzare nu provine exclusiv din producția de miere de albine, ci majoritar din industria amintită. Odată gândit și realizat nu va mai
dispare niciodată. Deci în acest context nefericit, cui îi drag albinele, caută soluții. Mierea adevărată, produsă de albine va rămâne căutată, dar
nu la volum ca înainte.
Trerbuie să ne pregătim că propoziția ”dacă se cumpără mai ieftin, producem mai mult cu familii mai multe” nu va fi sustenabilă. Suntem ”condamnați”
să căutăm alternative. Poate - nu știu! - și veninul va fi una dintre soluții. Sunt începător veșnic. Nu am informații despre venin, de aceea aș dori
să prind orice informație nouă. Experiența amicului cu veninul mă dezamăgește.
PS: la capitolul polen nu stau, și nici alții din zona mea chiar bine. Chiar mai mult deficitar decât o posibilă colectare. :(
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian
 
Mesaje: 2861
Membru din: 27 Feb 2017, 18:14
Localitate: Salonta Bihor

Re: Colector venin

Mesajde MagicHive » 02 Dec 2023, 14:03

Am fi surprinsi sa aflam ca la nivel global se comercializeaza peste 2 tone de venin de albine anual si ca cererea este in crestere ?
MagicHive
 
Mesaje: 6
Membru din: 30 Noi 2023, 21:11

Re: Colector venin

Mesajde Shrek » 02 Dec 2023, 18:49

Nu am fi surprinși deloc! Discuții de genul acesta s-au mai purtat, ba cred ca și pe acest topic. Întrebarea este ca ce doriți sa ne vindeti?! Carti?! Tehnologie cu ghilimelele de rigoare! Gogosele?! Aveți ceva informație ce nu este încă pe forum? Cu asta chiar am fi curiosi!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 51 vizitatori