peterneamt scrie:Sunt convins că şi Valter pune gratii împotriva şoarecilor, deci urdinişele sunt pe jumătate........
valter scrie:peterneamt scrie:Sunt convins că şi Valter pune gratii împotriva şoarecilor, deci urdinişele sunt pe jumătate........
Credeti-ma pe cuvant ca nu stiu ce e gratia antisoareci.
Este posibil sa o folosesc in anii urmatori daca v-a fi nevoie...am schimbat locul de iernare langa ceva stoguri de coceni(ai noilor mei vecini), dar pana la a constata ca am soareci in lazi mizez pe agilitatea lui ''mita chiorul'' ,pisoiul cartierului de Tichilesti.
Urdinisul larg deschis zicea fratele Gica, fie tarana fina si usoara pe vesnicile plaiuri ale vanatorii, creaza conditiile favorabile eliminarii CO 2 si apei la stupii cu fundul plin asa cum se intampla la cei cu plasa pusa-n partea inferioara a stupului , asta atunci cand folosim folie pe toata suprafata lazii.
irina scrie:Paul,
Crezi ca eu nu m-am gandit sa le scutur din podisor in speranta ca vor ramane pe rame? Dar mi-a fost teama ca sunt amortite si cad pe fundul stupului si acolo raman sau ca ies din stup si cad pe-afara.....desi sub sita se miscau, nu pareau stranse....
De-asta intrebam( inca intreb) ce-as putea sa fac.
Si eu am peste podisor carton+paturica, adica lumina stupului, cum zici tu, este acoperita.
LE... multumesc ca te gandesti la ... albinele mele!
kamy scrie:irina scrie:Paul,
Crezi ca eu nu m-am gandit sa le scutur din podisor in speranta ca vor ramane pe rame? Dar mi-a fost teama ca sunt amortite si cad pe fundul stupului si acolo raman sau ca ies din stup si cad pe-afara.....desi sub sita se miscau, nu pareau stranse....
De-asta intrebam( inca intreb) ce-as putea sa fac.
Si eu am peste podisor carton+paturica, adica lumina stupului, cum zici tu, este acoperita.
LE... multumesc ca te gandesti la ... albinele mele!
Desfa cuibul si rearanjeaza ramele cu mncare sa fie rezerva mai groasa pe centru!sant si matci incapatanate care organizeaza cuibu hai-hui,risca sa treaca la cele vesnice!
Poti umbla in stup si la -35 de grade,secretul este sa ajuti refacerea cuibului cu o tigla incalzita pusa pe podisor!acum nu ai nevoie de tigla!duminica am gasit una cu puiet capacit cat palma!mai poti face un artificiu,desfaci podisorul si pui deasupra cuibului o lingurita de miere cristalizata,automat se desface cuibul si aprind focul in stup(ridica temperatura)!
geangu scrie: Cati stupi ai desfacut la temperatura asta ?
italianu scrie:Nu atît cit te-am deranjat eu cu celalalt topic. Da ce sa-i faci la toti ni-i greu,da nu la fel.
Vezi ca dai informatia pe bucati? Ori ai gratie ,ori ai placa activa de la colec. de polen. Nu ai acelasi rezultat?
P.s. mai gindeste-te cu caramida ...
italianu scrie:Nu atît cit te-am deranjat eu cu celalalt topic. Da ce sa-i faci la toti ni-i greu,da nu la fel.
Vezi ca dai informatia pe bucati? Ori ai gratie ,ori ai placa activa de la colec. de polen. Nu ai acelasi rezultat?
P.s. mai gindeste-te cu caramida ...
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori