Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde namzeb » 27 Ian 2014, 11:09

Janese mare dreptate ai cind spui ca cine nu lasa miere capacita ca hrana si umple fagurii cu tot felul de turte vor avea probleme.Normal ca orce hrana artificiala trebuie prelucrata de saraca albina sa poata fi buna de hrana si uzura isi spune cuvintul.Eu nu am facut asa ceva decit in anii cind culesul din cele mai bune mieri nu au fost dar si atunci am la rezerva hrana lor naturala (poliflora si salcim)ca nu inteleg ce afacere fac cei care arunca banii obtinuti pe mirea buna ca sa cumpere zahar si turte.Da fiecare face cum crede si nu dau eu lectii.Eu fac cum am invatat de-alungul anilor. Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde BUNKA » 27 Ian 2014, 11:14

Am vazut filme pe you tube cu bucuria mare care ai cuprinsese pe mulți la zborurile din decembrie..eu nu le-am dat drumul sa zboare decât o singură data si cred ca am facut bine, oricum nu aveau ce kk si sa zboare așa aiurea nu ma încântă cu nik, la mine unul singur e posibil să fi luat ceva dupa cat de desfăcut era ghemul...dar și acolo e relativa treaba ca familia e mare, era caldutz ! În rest ghetele erau strânse deci nu prea arătau ca ar avea puietul..am auzit pe unii ca daca nu interveneau ar fi fost cam aiurea treaba...inversari de rame, turte,..ti doari mintea! :) salut nea' Jane, la mulți ani pe anu' asta!
BUNKA

Mesajde paul » 27 Ian 2014, 11:16

namzeb scrie:Janese mare dreptate ai cind spui ca cine nu lasa miere capacita ca hrana si umple fagurii cu tot felul de turte vor avea probleme.Normal ca orce hrana artificiala trebuie prelucrata de saraca albina sa poata fi buna de hrana si uzura isi spune cuvintul.Eu nu am facut asa ceva decit in anii cind culesul din cele mai bune mieri nu au fost dar si atunci am la rezerva hrana lor naturala (poliflora si salcim)ca nu inteleg ce afacere fac cei care arunca banii obtinuti pe mirea buna ca sa cumpere zahar si turte.Da fiecare face cum crede si nu dau eu lectii.Eu fac cum am invatat de-alungul anilor. Cu respect

Domnule Namzeb ... se pare ca va aflati intr-o eroare maxima ! :P
Vizionati va rog topicul ... poze de ping pong 2 si veti vedea ca nea Janese le da turte din ... noiembrie ! :shock: Miere nu le da ca ... face afaceri ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 27 Ian 2014, 11:20

Bunkane ... cre' ca n-ai uitat iarna trecuta ! Adu-ti aminte ca n-am avut zbor pana la sfarsitul lui martie si nu mai iesisera albinele din noiembrie ! Si stii ce naspa a fost !!!
Eu zic asa ... e bine ca am avut zbor la inceputul lui ianuarie ! Chiar daca pe ici pe colo au inceput ponta, se poate compensa aceasta situatie cu ... o turta ! Mergem spre ... primavara !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 27 Ian 2014, 11:35

Masina are motor, ulei, combustibil, racire, cutie de viteze... Soferul are comenzile pentru toate astea. Mai departe vorbim de soferie si se pot scrie volume intregi.

Stupul are albinele sub capota, miere si pastura in faguri, urdinis si in functie de dotari FAV. Stuparul e soferul si mecanicul. Motorul are nevoie doar de combustibil, uscaciune si liniste. Mai departe vorbim de stuparie.

Daca in privinta uscaciunii si a linistii, desi e simplu si totusi ne pricepem sa le dam peste cap, in privinta combustibilului suntem artisti. :D Principalul e sa ajungem sa incheiem circuitul pentru a incepe o noua tura. Poti fi si Ayrton Senna...cu riscurile de rigoare.

Trebuie sa recunoastem ca circuitul de la Botosani si Focsani nu e acelasi cu cel din Banat sau din Sud...
Probabil nici motoarele. Fiecare cu rabla lui. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 27 Ian 2014, 11:55

Scriu de pe telefon, voiam să zic ca ghemele erau stranse si a ieșit ca ghetele sunt strânse... :lol:
La mine arată fain, uscat.. Consum si mortalitate foarte mica de ouat nu cred dupa cat de strânse stăteau, deci..anu' asta.. Fara morcovi!!
BUNKA

Mesajde Ioan Guist » 27 Ian 2014, 11:58

BUNKA scrie:.eu nu le-am dat drumul sa zboare decât o singură data si cred ca am facut bine, oricum nu aveau ce kk si sa zboare așa aiurea nu ma încântă cu nik, la mine unul singur e posibil să fi luat ceva dupa cat de desfăcut era ghemul...dar și acolo e relativa treaba ca familia e mare, era caldutz ! !

Bunkane, eu zic sa te mai gandesti la faza asta.
albina cand poate sa iese afara, sa iese afara.Obturarea urdiniselor cand ea ar vrea sa iese, se lasa cu stres si deci consum + uzura la promotie.
Putina miscare nu inseamna ca demareaza ponta.
Albina ce vrea sa iese afara nu iese de proasta satului.Ori o scapa si nu mai poate sa tina inca o luna, ori vrea sa moara afara, ori aduce o "gura de aer" ia contact cu "orasu" si deci stie ce are de facut in urmatoarea perioada.

Hai, iernare uscata!

PS La janese, nu se pune problema sa iese afara.La el... iasa inauntru. :lol: In pod carevasazica. :lol:
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde gica.mosu » 27 Ian 2014, 13:13

paul scrie:Bunkane ... cre' ca n-ai uitat iarna trecuta ! Adu-ti aminte ca n-am avut zbor pana la sfarsitul lui martie si nu mai iesisera albinele din noiembrie ! Si stii ce naspa a fost !!!
Eu zic asa ... e bine ca am avut zbor la inceputul lui ianuarie ! Chiar daca pe ici pe colo au inceput ponta, se poate compensa aceasta situatie cu ... o turta ! Mergem spre ... primavara !

EEEE...D'om primarele,asa ti vreau scurt sa' la obiect :D Pt asta dau o feteasca alba,am sa' rosu d'al bea-mosuuu....
Mircea_63 tbreba cu...motorul,tracorul,circuitul.....vad ca' da rez ai pus baieti pi scris"grei" sa nu-i rau difel.... 8-)
Buncaniiii(traiesti bini)....Eu am intors,ravasit,rearanjat,refacut(la cei slabuti :!: )...amu stau linisti,morcovu-i in boxa la locul lui...Treaba cu "ponta" stiu eli mai ghini ci sa' cum :lol: Amu va las, ma duuuc la o partida' di ping-pog cu....ZAPADA...sa-i fac la alta loc...SPOR s'aveti!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 27 Ian 2014, 19:02

gica.mosu scrie:
EEEE...D'om primarele,asa ti vreau scurt sa' la obiect :D Pt asta dau o feteasca alba,am sa' rosu d'al bea-mosuuu....

Mosulee ... multumesc frumos pentru generozitate !!! Ma simt ... magulit ! :P
Buna si feteasca !!! Da' o nelamurire tot am ... de ce strici orzul pe gaste ??? De ce consumi dumneata vin din ala rosu ??? Doar asa ca sa ai dupa ce lua aspenteru' ??? :lol: Ca-n rest ... iti faci inima rea ! :lol: O stii p'-aia ... ne nastem odata si murim pe rand ! :cry:
LE ... eu zic ca mai bine ar merge la mine o babeasca neagra pacura, ca deh ... sunt in crestere si pentru dumneata o feteasca regala aurie, sa-ti mai amintesti de ... vremuri !
paul

Mesajde joohny » 27 Ian 2014, 19:18

Va salut.D-le Paul ,lu"Gica mosu pt. a-si aminti de vremuri ii trebuie 1 l vin puterea ursului ,iar d-tra probabil 0,5 l.Binenteles vinul puterea ursului dun zona Lunca Prutului.Cei care au servit asa ceva ,stiu de ce.Sanatate.
joohny

Mesajde talex » 27 Ian 2014, 19:19

vad ca tot se vorbeste de stupi cu urdinisul spre nord. Poate cineva sa-mi dea o sursa. o lucrare sau mai multe unde scrie asa ceva? Pt ca am mai multe carti de apicultura si nici una nu recomanda dispunerea spre nord.
talex

Mesajde Florin Dobre » 27 Ian 2014, 19:23

Ma gandesc la stupii pe pavilion...jumate ar fi pe nord.
Stupii 4/palet...jumate ar fi tot pe nord.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 27 Ian 2014, 19:28

Florin Dobre scrie:Ma gandesc la stupii pe pavilion...jumate ar fi pe nord.
Stupii 4/palet...jumate ar fi tot pe nord.

Nu-i obligatoriu !
Pot fi dispusi ... EST-VEST !
paul

Mesajde Florin Dobre » 27 Ian 2014, 19:37

paul scrie:Nu-i obligatoriu !
Pot fi dispusi ... EST-VEST !

Corect...nu mi-a dat prin cap. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 27 Ian 2014, 19:38

Da` ce sud-sud nu e bine? :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde jenica67 » 27 Ian 2014, 19:41

talex, eu am citit mai demult intr-una din revistele : Apicultura, Apicultura in Romania, sau Romania apicola.
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR