paul scrie: Iarna-i solstitiu si nu ... echinoptiu !
Unele matci ponteaza si in vremea echinoctiului (toamna) si in vremea solstitiului (in decembrie). Nu-s bune ... niciunele !
nae scrie:paraul_porcului scrie:Internetul e cea mai sinistra experienta din istoria omenirii. Va salut.
D-le , imi pare rau ca in loc sa te ajut te-am suparat .
Mi-am recitit postarea cu cele 2 variante = n-ai cum sa intelegi - e ravasita .
Incerc altfel :
-apa e mai grea decat aerul si coboara.
-d-ta vrei s-o elimini pe sus , asta se intampla asa : 1- prin evaporare /nu-i cazul , 2- prin ventilare .
- in cazul 2 se realizeaza prin ventilarea albinei =si nu poate ca-i frig sau printr-un curent de aer (horn =urdinis+gaura sus)
Daca etansezi jos n-ai nici clopot nici horn ai.. o ''galeata''.
Mai simplu nu pot ; am vrut sa-ti pun neuronul la treaba nu sa dau cu parul (poti sa -zici de ''dulce'' /dar sa nu pleci )
csaa scrie:Ce temperatura ati avut azi la Lipova?
gica.mosu scrie:[
da sa le mai zici sa' di: transformari-izoterma,izobara,izocora..nici atatP.S-datorita calculator=net...ff multi nu stiu nici tabla inmultirii
alt stupar scrie:csaa scrie:Ce temperatura ati avut azi la Lipova?
9-10 grade, senin lacrima.
joohny scrie:gica.mosu scrie:[
da sa le mai zici sa' di: transformari-izoterma,izobara,izocora..nici atatP.S-datorita calculator=net...ff multi nu stiu nici tabla inmultirii
Va salut.D-le Gica ,a-ti uitat sa adaugati si transformarea adiabata..Sanatate.
stefanos22 scrie:... mai are rost sa le mai ridic podisorul in zile mai calduroase , sau sa le las in pace pana-n martie?
liviutzbogos scrie:stefanos22 scrie:... mai are rost sa le mai ridic podisorul in zile mai calduroase , sau sa le las in pace pana-n martie?
Sau asa, cred ca e cel mai bine. Cred ca ridicatul podisoarelor mai mult deranjeaza decat sa stimuleze un zbor de curatire. Am incercat si eu de vre-o doua ori si m-am lasat pagubas. Daca e destul de cald, iasa si fara interventia mea.
Alexandru.Chisinau scrie: Am pregătit turte energetice (1 la 1, zahăr pudră fără amidon cu miere poliflor cristalizată).
proapis13 scrie:Alexandru.Chisinau scrie: Am pregătit turte energetice (1 la 1, zahăr pudră fără amidon cu miere poliflor cristalizată).
La ce zici tu zahar pudra fara amidon ca eu unul nu inteleg expresia

stefanos22 scrie:Nu-mi pot permite sa-i dau un sfat d.lui Alexandru , daca nu pentru alceva , macar pentru faptul ca asta-i prima iarna de care trec - sper - cu doua roiuri de anul trecut
titico scrie:de vreo 12 ani iernez 10 stupi de 10 r cu urdinis superior si urdinisul dejos inchis au iernat f.f.bine consum redus si fara umezeala intr-o iarna la-23 grade podisorul se indoise de frig in sus de se vedeau albinele in ghem au iesit foarte bine in primavara cand incep sa creasca puiet deschid urdinisul de jos si il inchid pe cel superior
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori