Prima pagină OFF TOPIC NEURONU` ZAMBARET

Faze haioase , bancuri , video funny , divertisment , imagini si poze hazlii . Sa rada si neuronu` in tine .....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Gramaticale..

Mesajde TDI » 06 Feb 2014, 13:45

Marea problema cu greselile astea e ca ele apar nu numai in discutiile de pe internet, unde nu scriu numai filologi si academicieni, ci apar si in carti, lucru care le confera un soi de "legitimitate" in ochii poporului. La noi exista credinta ca ce e scris e sfant, si daca asa scrie in carte inseamna ca asa e corect. De fapt, asta e unul dintre motivele pentru care greselile de limba au prins radacini atat de adanci in constientul colectiv, ca n-o sa scapam in veci de ele.
Dar cum de sunt atat de multe greseli in carti? Ca doar se presupune ca oamenii care ingrijesc cartile au o anumita pregatire si ar trebui sa le ocoleasca. Pai daca nici scriitorii, redactorii, corectorii nu stiu sa scrie corect, ce pretentie sa ai de la bietii cititori? Explicatia e destul de haioasa. Inainte de Revolutie si cativa ani buni dupa aceea, pana sa se raspandeasca computerele, textul era cules litera cu litera de niste culegatori tipografi care, na, nu erau prea dusi la scoala, altfel n-ar fi acceptat sa se intoxice zi de zi cu plumbul ala nenorocit pentru un salariu de mizerie. Plus ca o munca mai migaloasa si mai plictisitoare ca aia nu cred sa fi existat vreodata. Am fost intr-o tipografie imediat dupa Revolutie si am plecat de acolo deprimat.
Asa ca nea' Costache vedea el in manuscris "voiam", da' el culegea "vroiam", ca asa stia el ca se scrie. De-aia in cartile mai vechi poti citi un capitol cu "vroiam", apoi urmatorul cu "voiam" s.a.m.d., pentru ca de cele mai multe ori o carte era culeasa de mai multi culegatori, ca sa mearga treaba mai repede, si fiecare culegea pre limba lui.

Cat despre cum a ajuns nea' Costache sa faca greseli de limba, asta e alta discutie, si "vroiam" e un exemplu la fel de bun ca oricare altul: "a vroi" e un caz clasic de contaminatie lexicala sau, cum i se mai spune, "etimologie populara". Existau deja in limba romana verbele "a vrea" (mostenit de la romani) si "a voi" (mostenit de la slavi), si de multe ori, cand exista asemenea cuvinte asemanatoare ca forma si identice ca sens, nea' Costache inventeaza alt cuvant-strutocamila, de care apoi invatatii nu stiu cum sa mai scape. Uneori scapa adoptandu-l ca norma ortografica. Altfel spus, greseala devine litera de lege. Dar asta se intampla doar daca cuvantul cu pricina ia locul vechilor forme, care trebuie musai sa dispara din limba.
De pilda, pe vremuri se spunea "apa chiara", adica apa clara, limpede. Nea' Costache n-a prea inteles bine neologismul "chiara", insa stia cuvantul "chioara", asa ca a zis "apa chioara". Si chioara a ramas pana in zilele noastre.
Caragiale e plin de asemenea contaminatii lexicale, inventate chiar de el sau culese din popor. "Remuneratie" e transformat in "renumeratie", fiindca Ghita Pristanda isi inchipuia ca e vorba de o re-numarare, nu prea stia el ce e aia remuneratie. Alte exemple din Caragiale: "reclamatie"/"lacramatie", adica o chestie pe care o prezinti cu "lacrimi" in ochi, probabil, de unde si sinonimul "plangere", cu sens de reclamatie; "legea de moratoriu"/"legea de muraturi"; "policlinica"/"boliclinica"; "fidea" in loc de "fidela"; "scrofulos" in loc de "scrupulos".

Asadar, ca sa nu va mai plictisesc, e incorect "vroiam, vroia, vroiai", pentru ca avem deja doua verbe in limba care exprima acelasi lucru, "a voi" si "a vrea", verbe care n-au disparut, precum "apa chiara".

Erorile de azi:
1. se scrie "voiam" sau "vream", niciodata "vroiam"

2. se scrie "nu face asta", niciodata "nu fa asta"
Si asta e un soi de contaminare, de la forma de imperativ "Fa asta!".
Din aceeasi categorie:
corect: "nu te duce" - incorect: "nu te du"
corect: "nu zice" - incorect: "nu zi" (deci nu se spune "Nu zi hop pana nu sari gardul", ci "nu zice hop")

3. "odata" vs. "o data"
Asta e una dintre cele mai intalnite greseli prin cartile noastre. Aste doua chestiuni confunda mintile oamenilor la nemurire.
Mai intai, sensurile de baza ale cuvintelor:
a) "o data" inseamna "o singura data". E corect: "am castigat o data la pariuri" (hehe...) "o data in viata vezi asa ceva", "te mai rog o data", "o data la doua luni ma duc la munte", "te rog o data pentru totdeauna"
In toate aceste exemple "o data" poate fi inlocuit prin "o singura data".

b) "odata" inseamna "candva, odinioara, in sfarsit".
Asadar, se spune corect "a fost odata ca niciodata", "odata, pe vremea mea, nu era lumea asa de rea" - exemple cu sensul de "candva".
Si se spune corect: "hai odata, sa mergem!", "vii odata, sau mai stai?" - exemple cu sensul de "in sfarsit".

c) In afara de astea, mai sunt niste locutiuni care se scriu intotdeauna asa:
"odata si odata" - Odata si odata tot te prind!
"odata ce" - Odata ce ai invatat regula, nu mai gresesti.
"odata cu" - A venit odata cu mine.
"dintr-odata" - S-a trezit dintr-odata ca mai incurca "odata" cu "o data".

Locutiunile astea le gasiti prin carti cand legate, cand dezlegate, dupa cum i-a venit pe chelie omului. Dar corect este numai cum am scris mai sus, adica legate.

Atat numeralul "o data", cat si adverbul "odata" se scriau la fel si inainte, deci in privinta asta nu exista nicio modificare. Si e logic, daca te gandesti. "O data" nu poate fi decat numeral. O data, de doua ori, de O mie de ori... tot asa era si inainte.


DOOM2 a facut ordine la locutiuni, in sensul ca stabileste clar ca se scrie "odata cu", "odata ce", nu "o data cu" sau "o data ce". Nu stiu cum era in DOOM1, ca nu il am, cert e ca am intalnit ambele variante si in carti de acum 50 de ani, si in carti abia aparute, deci nu e o chestiune recenta, ci in DOOM2 cel mult s-a stabilit o data pentru totdeauna cum se scrie corect. Adica "odata cu", "odata ce", "dintr-odata" etc.
4. Corect: "am vazut cu propriii mei ochi", "propriii lui copii" - incorect: "am vazut cu proprii mei ochi" etc.

Practic al treilea i este articolul cuvantului "propriu (sg), proprii (plural)". Multi insa uita sa mai puna si articolul.
E ca si cum ai zice "copii mei", in loc de "copiii mei", cum e corect. Si unii chiar scriu "copii mei".

Si asta e doar prima dintre greselile provocate de litera asta pe cat de mica, pe atat de a dracu'. O sa ne tot intalnim cu ea in topicul asta.

5. In ce priveste litera "x", ea ar fi putut foarte bine sa si lipseasca din alfabet. Am fi putut la fel de bine sa scriem "acsa", "egzemplu", "masina de lucs", "anorecsie", "ecscursie" etc. si nu s-ar fi suparat nimeni, ba chiar ar fi fost in spiritul limbii romane, care e, nu-i asa?, o limba fonetica. Dar toate astea se scriu din pacate cu x. Si nici asta n-ar fi o problema, daca n-ar exista si cuvinte care nu se scriu cu x: rucsac, ticsit, imbacsit, catadicsi, cocs etc.

Poate tot aici ar trebui sa amintesc si de cuvintele "asterisc" si "obelisc", pe care unii, desi cuvintele nu se scriu cu "cs", ci cu "sc", le scriu gresit "asterix" si "obelix". O fi si din vina personajelor de desene animate Asterix si Obelix, care au "contaminat" fara sa vrea si substantivele comune, cu care de altfel nu au nicio legatura. Desigur, altii scriu "asterics" si "obelics", ceea ce e la fel de gresit ca si "asterix" si "obelix".

6. "Mai mult ca perfectul" e timpul ala care suna asa (iertati-mi pedanteria, v-am avertizat ca o sa spun chestii pe care le stiti deja): eu mancasem, tu mancasesi, el mancase, noi mancaseram, voi mancaserati, ei mancasera.

Asta cred ca e una dintre cele mai intalnite greseli prin carti. Cred ca e in top 3. :) Cel putin in cartile de acum 20-50 de ani, aproape ca nu e carte in care sa nu se confunde persoanele 1 la singular si plural macar o data.
Asadar, e gresit sa scrii "noi mancasem, noi citisem, noi fusesem, noi mersesem, noi lucrasem, ne duseseram". Intotdeauna se scrie "noi mancaseram, noi citiseram, noi fuseseram, noi merseseram, noi lucraseram" sau "ne duseseram, ne intalniseram" sau "eu si Gigel avuseseram".

Mai rau e cand nu stim daca personajul se refera doar la el sau la grupul din care face parte, ca in exemplele urmatoare:
"E drept ca asemenea incidente avusesera loc la inceputul epocii computerelor, dar nu apucasem acele vremuri."
Se refera doar la el sau la un grup din care face si el parte? Cele mai multe probleme de acest fel se deduc din context - in acest caz era simplu, corect era "dar nu apucaseram acele vremuri"

Alt exemplu: "Am reluat supravegherea victimelor. Le identificasem pe primele sase. Le consemnam obiceiurile, rutinele, miscarile."
Fara context, esti pierdut. Se poate si asa, la persoana 1 singular:
"(eu) Am reluat supravegherea victimelor. (eu) Le identificasem pe primele sase. (eu) Le consemnam obiceiurile, rutinele, miscarile."
dar se poate si asa, la persoana 1 plural:
"(noi) Am reluat supravegherea victimelor. (noi) Le identificaseram pe primele sase. (noi) Le consemnam obiceiurile, rutinele, miscarile."


catadics in loc de catadix - acopera toate variantele gresite: catadixi, catadixea, catadixeasca etc
ticsi in loc de tixi
imbacsi in loc de imbaxi
obelisc in loc de obelix sau obelics
asterisc in loc de asterix sau asterics

7. Se scrie corect "weekend", "weekendul", "weekendului", "weekenduri", "weekendurilor"

E gresit: "week-end", "week-end-ul", "weekend-ul" etc.


8. Se confunda foarte des prin carti "visuri" cu "vise", si asta pentru ca se crede gresit ca ar insemna acelasi lucru. E drept ca ambele forme de plural au aceeasi forma la singular, "vis", dar la plural denumesc lucruri diferite.
- "vise" poti avea doar cand dormi, deci e vorba de vise onirice (tocmai de-aia "vise onirice" e un pleonasm) Asadar, daca dormi si visezi, ai vise, nu altceva.

In schimb, daca visezi cu ochii deschisi, de pilda iti umfli muschii mintii si visezi sa ajungi presedinte sau Superman, atunci astea sunt "visuri". De-aia se spune corect "visuri de marire", nu "vise de marire". Iti poti face visuri ca intr-o zi bla bla bla, dar nu-ti poti face vise. Pe alea le poti produce doar in somn.
Pe scurt, vise in somn, visuri cu ochii deschisi. :))

9. Se scrie corect asa:

Fii tare, barbate! Sau, vorba lui Caragiale, "Fii barbata!" - asta ca sa retii mai usor (imperativ afirmativ)
Sa fii iubit si sa fii fericit. Sa nu fii obraznic. (conjunctiv prezent)

Astea sunt singurele situatii cand se pun doi de i, deci doar asta trebuie tinut minte, Fii! si Sa fii. In restul cazurilor se scrie intotdeauna cu unul singur:

Exemple (nu mai zic timpii, sa nu ne incurcam in ei):
Nu fi trist.
Ar fi mers, daca n-ar fi fost
As fi vrut, ai fi vrut.
S-ar fi impuscat, daca nu era boul ala de politist care n-ar fi trebuit sa-l opreasca.
Am fi fost bucurosi daca s-ar fi impuscat.
Ati fi bucurosi daca s-ar impusca iar boul ala.
Sa fi fost in locul politistului, l-as fi lasat sa se impuste.
Vei fi fericit, voi fi fericit daca se impusca iar.
A fi sau a nu fi sinucidere.
Poti fi multumit
etc.

Cel mai des se confunda imperativul afirmativ (Fii!) cu cel negativ (nu fi!).
TDI
 
Mesaje: 1609
Membru din: 07 Aug 2013, 17:31
Localitate: Bacau-Roman

Re: Gramaticale..

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2014, 15:04

VREA vb. 1. v. dori. 2. v. cere. 3. v. pofti. 4. a cere, a pretinde, a voi. (Iată ce ~ eu de la voi; cât ~ pe ceas?) 5. v. consimți. 6. v. intenționa.
vrea1 (a ~) vb., ind. prez. 1 sg. vreau, 2 sg. vrei, 3 sg. vrea, 1 pl. vrem, 2 pl. vreți, 3 pl. vor, imperf. 1 sg. vream, perf. s. 3 sg. vru; conj. prez. 3 să vrea; ger. vrând; part. vrut. ;)
Eu vrusei să spun.....e corect ! :D
Ultima oară modificat de peterneamt pe 06 Feb 2014, 15:10, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Gramaticale..

Mesajde Closcutz » 06 Feb 2014, 15:06

As fi zis ca topicul e postat de dl Marinache Mihai(profesorul meu din seminar de limba romana), dar sunt convins dle TDI ca va apartine, mai ales dupa ce am citit postarea dvs de la invertirea zaharului. Felicitari. :)
Closcutz
 
Mesaje: 1580
Membru din: 03 Ian 2012, 13:21
Localitate: Oltina, Judetul Constanta

Re: Gramaticale..

Mesajde TDI » 06 Feb 2014, 15:12

Nu, nu. Nu imi apartine. Pur si simplu am considerat postul util colegilor. Imi cer scuze ca nu am publicat sursa, dar sursa respectiva nu exista la liber.
TDI
 
Mesaje: 1609
Membru din: 07 Aug 2013, 17:31
Localitate: Bacau-Roman

Re: Gramaticale..

Mesajde TDI » 06 Feb 2014, 15:15

peterneamt scrie:VREA vb. 1. v. dori. 2. v. cere. 3. v. pofti. 4. a cere, a pretinde, a voi. (Iată ce ~ eu de la voi; cât ~ pe ceas?) 5. v. consimți. 6. v. intenționa.
vrea1 (a ~) vb., ind. prez. 1 sg. vreau, 2 sg. vrei, 3 sg. vrea, 1 pl. vrem, 2 pl. vreți, 3 pl. vor, imperf. 1 sg. vream, perf. s. 3 sg. vru; conj. prez. 3 să vrea; ger. vrând; part. vrut. ;)
Eu vrusei să spun.....e corect ! :D


Autorul e unul dintre cei mai avizati oameni pe care i-am cunoscut. Interpretarile sunt multe si cutumele asemenea, plus ca e democratie.
Pusesem deoparte, textul de mai sus... si ma gandeam sa-l corectez inainte de a-l posta, dar nu i-a mai venit timpul - asa incat atunci cand am facut curatenie pe desktop a aparut si el.
TDI
 
Mesaje: 1609
Membru din: 07 Aug 2013, 17:31
Localitate: Bacau-Roman

Re: Gramaticale..

Mesajde Jean Valjean » 06 Feb 2014, 15:36

TDI scrie:Nu fi trist.
Ar fi mers, daca n-ar fi fost
As fi vrut, ai fi vrut.
S-ar fi impuscat, daca nu era boul ala de politist care n-ar fi trebuit sa-l opreasca.
Am fi fost bucurosi daca s-ar fi impuscat.
Ati fi bucurosi daca s-ar impusca iar boul ala.
Sa fi fost in locul politistului, l-as fi lasat sa se impuste.
Vei fi fericit, voi fi fericit daca se impusca iar.
A fi sau a nu fi sinucidere.
Poti fi multumit


:lol:

Asta suna a poezie postmodernista cu titlul la final: Poemul imperativ-optativului morbid sau Ultimul antipatizant al lui Nastase
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Avatar utilizator
Jean Valjean
 
Mesaje: 857
Membru din: 20 Sep 2011, 09:33
Localitate: Dambovița, in plina câmpie

Re: Gramaticale..

Mesajde Closcutz » 06 Feb 2014, 15:55

Va dau un textul unui lingvist expert, multilateral dezvoltat in exprimare si trancaneala ieftina, pentru a-i descoperi lacuna din exprimare.Citez:
,,Vezi tu , vrei ( a nenumarata oara ) sa pozezi in baiat pretios si gomos . Faci asta indemnand la citirea "etichetei" de pe "usa" forumului . Nu trebuieste nimanui mai mult de niscaiva neuroni sa inteleaga faptul ca asta-i un forum apicol . Insa pana ma mai voi apleca darnic inspre tine ..... te rog lectureaza si eventual invata pe dinafara ce scrie pe "usa" fiecarei sectiuni in parte . Bine ? ;)
Cred ca un pic de spirit de observatie este suficient pentru a descoperi gogomania! :lol:
Closcutz
 
Mesaje: 1580
Membru din: 03 Ian 2012, 13:21
Localitate: Oltina, Judetul Constanta

Re: Gramaticale..

Mesajde joohny » 06 Feb 2014, 16:17

Va salut.Inainte de primul razboi mondial era o gramatica in Romania,intre cele 2 razboaie s-a mai schimbat ceva din gramatica.dupa al-2-lea razboi mondial iar s-a schimbat ceva din gramatica,dupa revolutie iar s-a schimbat ceva din gramatica,miine ,poimine iar se va schimba cite ceva.Asa ca ce-a fost ieri nu e astazi ,ce este astazi probabil nu va mai fi valabi miine s.a.m.d.Parintii nostri au ramas tot la cele invatate la scoala,noi ,copii lor ,la fel(cel putin la mine),copii nostri invata cum este gramatica azi,copii lor (nepotii nostri) vor vinata ce-o fi pe-atunci.Asa ca nimic nu este batut in cuie in gramatica L.RO.Si acum 100 ani erau lingvisti experti,si acum 50 ami si acum 20 ani.In final s-au facut schimbarea de lingvisti automat se schimba cite ceva si in gramatica si tot asa.De ce nu se mai foloseste cuvintul romanesc -munca- si se foloseste -job-?Multumesc.Sanatate.
joohny
 
Mesaje: 966
Membru din: 15 Oct 2012, 22:01
Localitate: Vaslui

Re: Gramaticale..

Mesajde Donbazil » 06 Feb 2014, 19:56

Sal'tare!
Apreciez initiativa colegului.
De multe ori citind un text, am simtit zgaraieturi pe cortex, desi se zice in popor ca militienii n-au prea multa carte, deci prin deductie logica asta s-ar potrivi si la subsemnatul....
Nu doresc a critica pe niciun coleg, insa unele texte chear cred ca au fost scrise de semi-analfabeti....
Suntem totusi, pe un forum public si poate n-ar fi rau daca ne-am autocenzura un pic atat in modul de axprimare cat si in modul de redactare a mesajelor......Parerea mea!
Sa fiti cu totii sanatosi!....
Donbazil - Faget
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Gramaticale..

Mesajde talex » 06 Feb 2014, 20:09

@don bazil
se scrie "chiar", nu "chear" :)

sa incepem chiar cu noi.

eu o lunga vreme foloseam "oprobiu" in loc de "oprobriu"
talex
 
Mesaje: 333
Membru din: 03 Ian 2013, 21:51

Re: Gramaticale..

Mesajde paul » 06 Feb 2014, 20:12

talex scrie:@don bazil
se scrie "chiar", nu "chear" :)


Hai mai Talex ca o postat omu' la rubrica ... "sa rada si neuronu' in tine"!!! ;) ;) ;)
De ce esti ... pricinos ? :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5607
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: Gramaticale..

Mesajde modigliani » 06 Feb 2014, 20:15

Closcutz scrie:As fi zis ca topicul e postat de dl Marinache Mihai(profesorul meu din seminar de limba romana) .....


AAAAAAA , cine domle , Mihaita Marinache ? :D Vara-miu ? :lol: :lol: :lol:

Adicatelea "fraieru' " are voie sa critice pe NET d-astea "agramaticaloide" , da' io n-am ! Sa vezi ca-l spun lu' 'tusha ! Sa vezi ce-i face aia !!!!!
Precis nu-i mai da sa haleasca fo saptamana ...... Eeeeeei , Doamne iarta-ma , sa vezi ce ma cert io zilele astea cu varu' Mihaita !!!! :o
modigliani
 

Re: Gramaticale..

Mesajde Donbazil » 07 Feb 2014, 00:02

talex scrie:@don bazil
se scrie "chiar", nu "chear" :)


Sal'tare!
Pai domnule, n-ai vazut ce-am scris?.....Io am fost militian de unde'atata carte?....
In voi astia tineri si scoliti e ultima speranta. (Daca mai gasesti fo duda, dao dreaq, fa-te ca n'o bagi in seama)..... :lol:
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Gramaticale..

Mesajde Florin Dobre » 07 Feb 2014, 00:05

Donbazil scrie:In voi astia tineri si scoliti e ultima speranta. (Daca mai gasesti fo duda, dao dreaq, fa-te ca n'o bagi in seama)..... :lol:

da-o
Sa traiti! :lol:
Suntem pulbere de stele.
Avatar utilizator
Florin Dobre
 
Mesaje: 4653
Membru din: 09 Apr 2012, 22:57
Localitate: Stefanesti, Arges

Re: Gramaticale..

Mesajde Donbazil » 07 Feb 2014, 23:14

Sal'tare!
Florine iti multumesc pentru corectarea lucrarii, - dar acolo "chear" cred ca-i corect..... :lol:

...."Chear așa, curat așa, bine zicĭ (cînd e exclamativ, acc. e pe chear, cînd nu, nu formează locuțiune, și acc. e pe așa: e chear așa cum îțĭ spun). Ba că chear (iron.), da, da! bine zicĭ! curat! curat așa! Chear atuncĭ, în orĭ-ce caz, chear dacă, orĭ-ce ar fi, chear așa să fie: Zicea că mă va ucide! Chear atuncĭ, tot nu trebuĭa să-ĭ spuĭ! Chear din senin"...

Insa pentru ca n-am chef de polemici ti-as aduce si tie si celorlalti colegi in atentie o chestie:

Citeste postarile colegului kiloz. E ungur si scrie cu destule greseli dar fraza, ideile, modul de exprimare simplu, clar, nealambicat, nu te fac sa treci cu vederea micile imperfectiuni?.....
Cel care are ceva de spus daca o face simplu si clar, fara bla,bla-uri, este mult mai apreciat decat acela care inveleste nimicul in cuvinte frumoase.....Parerea mea!
Te salut si astept sa ne vedem..., si sa ne strangem mainile. :)
Sal'tare!
Militianu' batran.... :lol: :lol: :lol:
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Gramaticale..

Mesajde perma » 08 Feb 2014, 00:49

Asta-i un topic ce nu se va sfarsi niciodata. Ma deranjeaza in special folosirea lui "decat" in propozitii afirmative: "Am decat 2 stupi." Corect ar fi :"Am doar doi stupi" sau "Nu am decat doi stupi". Deci, "decat" se foloseste in propozitii care implica negare, iar "doar" in propozitii afirmative.
O alta greseala, dar mai subtila e: Si-au pierdut cunostinta. Cunostinta e persoana pe care o cunosti, un prieten. Si-au pierdut constienta e corect. Sa speram ca nu constiinta. Daca n-ar fi discutii off s-ar putea impune ca mic indreptar ortografic. Sper.
off: cica s-a scris un articol despre greseli. Cand s-a dat la corectat s-au descoperit vreo 20 de greseli. S-au corectat si s-a trimis la verificat. Au mai gasit 5 greseli. La tiparit, coloanele articolului au fost inversate coloana 3 devenind coloana 1. Deci e foarte complicat sa vorbesti despre greseli fara sa le faci.
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
Avatar utilizator
perma
 
Mesaje: 273
Membru din: 30 Aug 2011, 17:11
Localitate: Bucuresti, stupina in Arges

Următorul

Înapoi la NEURONU` ZAMBARET



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori