jenica67 scrie:johny it, dupa ce ne-ai povestit cat de "prost pregatit" ai fost, cand ai luat teapa de atatea ... zeci de milioane de lei, cu matcile si ai agitat tot forumul, vorbind discutie, aratand ce victima ai fost tu, (eu personal nu cred ca poate fi cineva asa de slab pregatit, sa ia asa o teapa si sa nu aiba tupeul, sa spuna, cine i-atras-o ?), acum ai tupeul, sa spui ca ai atatia stupi si ne mai arati si experienta ta ? Eu te rog sa ne arati experienta ta, in poze din stupina, ca nu imi amintesc sa fi vazut, despre ce vorbesti si daca se poate in paralel, poze facute in tomna si in primavara, sa ne impartasesti si noua incepatorilor mai grei, de cap, de kg, de ... (ca si eu am tot pe la 107 kg, ca am facut lupte libere in tinerete), cum au trecut stupii tai iarna, la un asa experimentat apicultor. Poate invatam ceva, si te trecem si pe tine la grei, chiar daca abia ai inceput. Sa sti ca si eu cred, ca albina daca poate trece iarna in orice conditii, daca poate, mai ales in natura, dar cine le tine evidenta, la cate mor peste iarna ??
PS : Apropo : Stii care este culmea business-ului ??
(Sa cumperi un om la adevarata lui valoare si sa il vinzi, la cat crede el ca valoreaza)
Sa o luam pe rand si sper ca e ultima clarificare in legatura cu aceasta problema. Teapa cu matcile este intre mine si persoana respectiva, mai bine zis intre mine ca si cumparator reprezentat de OPC si cel care a vandut matcile. Ce am postat mai sus asa cum am mai scris odata era un exemplu ca sa fiti putin atenti ca nu toate persoanele care va dau sfaturi sau va vand ceva sunt foarte bine intententionate; am incheieat discutia despre asta.
Poze facute din stupina vezi aici(pozele sunt facute incepand cu anul 2000 si foarte probabil nu sunt neaparat puse in ordine cronologica, se gasesc mai multe pe vechiul forum stuparitul.3xforum.ro, inclusiv mai multe discutii): http://www.forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=15&t=698
Nu am nevoie de nici o recunoastere a meritelor(pentru ca nu e cazul!); asa cum am scris si in postarile anterioare doar atentionam asupra spiritului de turma in legatura cu descaparirea ramelor cu puiet toamna; majoritatea apicultorilor stiu ca toamna albinele nu mai au capacitatea de a curata stupul prezenta pe timpul verii iar 1 rama cu puiet descapacit prezent in stup(indiferent daca e pe rama sau pe fundul stupului) reprezinta zona perfecta pentru dezvoltarea bacteriilor si a virusilor;
Sper ca am fost suficient de clar; nu este prima data cand am vrut sa fac un bine si au sarit toti fara sa stie defapt despre ce este vorba, dar asa este la noi, toata lumea se pricepe la orice si defapt nu stie nimic.
Daca vreti va pot arata si niste analiza, facute de prin 2004 incoace, atunci impreuna cu alti apicultori din zona am gasit un client (firma din Austria) care pe langa achizitia mierii a facut si niste analize(miere, polenului pana la analize ale radioactivitatii si poluarii din zona), am un dosar cu doar 200 si ceva de pagini(2-3 pagini / rezultat). Singura problema e ca nu sunt scanate/traduse dar rezolvam si asta cumva.
Am incheiat discutia. Bine cu forta nu se poate face.