Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: inselaciune

Mesajde gigibecalul » 02 Mar 2014, 12:18

Cel mai sigur ar fi fost să se numere toate capsele. Dificil dar fără urmă de indoială...eu unul nu le-aş fi numărat nici dacă îmi înapoiau ăia banii pe ele...data viitoare nu aş mai fi cumpărat capse de acolo. Anul trecut am luat, de la târg de la Blaj, rame...ieftine...de proastă calitate. Eu, începător, am lăcomit la ieftin. Anul ăsta o să iau scumpe. Tot anul trecut, am dat unui tâmplar să-mi facă 3 stupi din materialul meu. Am ieşit foarte ieftin dar cu stupi de proastă calitate...anul acesta am cumpărat deja 5...scumpi...şi lista poate continua...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
Avatar utilizator
gigibecalul
 
Mesaje: 1145
Membru din: 15 Oct 2012, 00:54
Localitate: Teleac, Alba

Re: inselaciune

Mesajde TDI » 02 Mar 2014, 12:34

Eu am numarat 100, am cantarit, am facut matematica. Dupa, am numarat 200. De la o estimare de 9-10.000 a vanzatorului, estimarea mea ca - deh, suntem romani - 8000, 6600. :) Fara factura, fara chitanta.
TDI
 
Mesaje: 1609
Membru din: 07 Aug 2013, 17:31
Localitate: Bacau-Roman

Re: inselaciune

Mesajde perma » 02 Mar 2014, 12:37

Ioan Guist scrie:Perma,
Hai noroc si-o vara plina!
Nu ai dreptate. Colegul cu plangerea e proaspat pe forum.La pariu ca nu o citit reglementul.O intrat sa-i "arate el lu' ala cu magazinul".Probabil o fost inselat si mai mult ca sigur nu arfi intrat acilea asa...de flori din corcodus. Insa, vorba lui Mircea (salut sefu :D ) nu suntem instanta de judecata.Ce sa facem? sa delegam un forumist sa mearga la firma respectiva si sa adune probe? Sa filmeze cu camera ascunsa? Ca sa fim siguri pe declaratia lui?
Nici nu sti cat e"plangeri" de astea au fost facute pe anunturi din partea concurentei.Asa ...sa de-a bine :twisted: Sa fie cu atitudine colegiala si ...civica.
Pe de alta parte, nu sunt dispus sa inghit orice galusca venita de la un ..."stupar" (poate ca e Putin ) ce din primele 2-6 mesaje e in plin conflict.
Anonim din PNG (papua noua guinee) venit cu plangerea la net.Sau ...direct cu scandal pete miri ce coleg, ori pe moderator si forum.NU are timp vezi Doamne sa scrie si el acolo...sunt din Madagascar regiunea macaci si vreau sa va comunic o patanie.Nuuu ! Intru si zbeng sa stie ttoata lumea ca firma x e cu probleme.De parca falimenteaza stuparimea din iasi fiinca ia capse de la firma Y.
Da...o poza un dialog, o informatie ceva ?? se poate ? a ...nu ,ca noi suntem cu ale noastre ! nu amestecam lucrurile.

Mergem inainte.


Nene,
Te rog sa ma crezi ca n-am niciun interes in litigiul comercial iscat. Eu nu folosesc capse, deci prea repede n-o sa ma tepuiesc. Crede-ma, de asemenea, ca nu cunosc nici firma si nici pe initiatorul petitiei. Dar, daca ar fi o arie a teparilor lucrurile s-ar schimba, zic eu. Vine un nebun si arunca o piatra, topicul se pierde. Dar daca vin 10 sau 100? Oameni pe care-i cunosti, sau pe care i-ai citit, te-ai mai duce cu baierele pungii deschise la firma respectiva? Sau vin 100 si sustin firma respectiva, ca e serioasa...Atunci stii spre cine sa te indrepti.
O firma nu castiga tepuind un client cu x00 euro. Castiga tepuind 1000 de oameni cu 10 lei. Bani frumosi, fara impozit, fara factura.
Si eu sunt convins ca initiatorul putea sa procedeze mult mai diplomatic, cum, de fapt, putea sa procedeze toata lumea.
Si ca, sa fim in ton cu topicul, iarna trecuta am dar comanda de kituri de stupi, cei mai ieftini de pe net, de la un domn in etate, de prin centrul tarii. Am zis sa fiu gospodar, sa fac iarna car. Bineinteles ca stupii n-au fost gata la data la care am avut nevoie de ei, drept urmare am ratat (si din cauza asta) sezonul trecut. Intr-un final am anulat comanda. Cand forumul asta a fost in aer, am vazut pe forumul vechi ca nenea respectiv avea un topic la tepari. Daca-l citeam si eu, nu as fi patit toate astea. Bineinteles ca n-am nicio dovada, am purtat doar conversatii telefonice, pe care nu le-am inregistrat.
Nimeni nu cere forumului sau administratorului/moderatorilor sa se substitue unei intante de judecata. Fiecare judeca pentru el si ia decizia potrivita. Dar macar are niste informatii in plus.
Cat priveste balanta electronica, domnilor, cum am specificat in primul post, e primul exemplu de pe google. N-am stat sa fac un studiu de piata sa vad optimul raportului calitate/pret. Sunt convins insa, ca daca cineva doreste, poate gasi ceva calitativ, fara sa dea mii de euro. Va salut!
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
Avatar utilizator
perma
 
Mesaje: 273
Membru din: 30 Aug 2011, 17:11
Localitate: Bucuresti, stupina in Arges

Re: inselaciune

Mesajde TDI » 02 Mar 2014, 12:42

Te agiti degeaba.
Nu ca n-ai avea dreptate.
Dar exista si incidenta legii. Care probabil favorizeaza mai mult teparul decat tepuitul.
TDI
 
Mesaje: 1609
Membru din: 07 Aug 2013, 17:31
Localitate: Bacau-Roman

Re: inselaciune

Mesajde cristi_vidican » 05 Apr 2019, 09:20

Am cumpărat de la târgul apicol de la Oradea și niște pompițe de miere.
Le dau cadou clienților care cumpără mai multă miere de salcâm.
Doar că, acum când am vrut să ofer cadou una, am observat că în punga capsată de vânzător nu avea acel furtun care să ajungă la fundul borcanului.
Și nici nu mai știu de la care magazin le-am cumpărat.
E bine să te uiți la marfă înainte să o cumperi :(
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
Avatar utilizator
cristi_vidican
 
Mesaje: 7022
Membru din: 23 Feb 2011, 13:58
Localitate: Hidiselu de Sus - Bihor

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori