Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pasiune invincibila

Mesajde BeesDream » 21 Mar 2014, 17:41

gigibecalul scrie:Felicitări, prietene! Ai din nou albine!

Multumesc frumos! Bineinteles ca am si vreau sa le inmultesc. :lol:
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde modigliani » 21 Mar 2014, 21:34

Bizdrimistic , inainte de poze , desi spuneam ca nu mai vorbesc despre vopsele , iti repet ( si sa-ti intre bine-n cap ) cam cele ce stiu eu despre asta . Predilect despre a vopsi lemnul .
Fii atent acilea la mine :

1 - lemnul este un material dificil de vopsit . Asta difera de la fibra la fibra . Una-i poroasa ( ca bradul sau teiul , materiale predilect folosite la stupi ) , una-i densa si nu absoarbe multa vopsea in profunzime . Amintesc aici stejarul , fagul , prunul , etc ( nu e cazul sa-ti umplu memoria cu toate astea ) ...

2 - In cazul bradului sau a teiului , ca sa eviti consumul excesiv de vopsea , indiferent de ce tip , principala conditie este ca lemnul sa nu fie-n "aschii" . Adicatelea sa fie slefuit dumnezeieste ! La final de slefuire nu strica un chit de rosturi .

3 - Orice tip de vopsea vine insotita ( cel putin teoretic ) de un grund . Sau "Primer" . Este vorba despre acea substanta de saturare , de impregnare a lemnului , care ajuta ulterior la un consum redus de vopsea aplicata pe suprafata acestuia .

4 - Cea mai eficienta , economica dar si eleganta modalitate de aplicare a ORICARUI TIP de vopsea este trafaletul ! Indiferent de ce bazaconii ti-au bagat tie-n cap aia "toti" cu care ai mai discutat tu despre asta ! Insist , spune-le din partea mea ca-s ******* . Si mai spune-le ca au voie inspre consolare sa-si ia o bere .
Termenul de "a gaza" vine exact din considerentul ca multa "pulbere" de vopsea se iroseste in aer .

5 - In cazul stupilor este evident faptul ca va trebui sa utilizezi o vopsea cu zero inertie chimica ( ecologica ) . Ca atare cea mai buna varianta , dar si ieftina raportat la metrul patrat de suprafata acoperita , este vopseaua pe baza de apa . Nu trebuieste neaparat s-o iei din pravalie . O poti gasi oriunde-n tara si-ti poate fi livrata la domiciliu ( Fan Curier , Cargus , alea-alea . Intra si tu in secolul XXI . Nu mai pierde d-aiurea vremea pe net cu banane cu mustata )

6 - Asta este doar parerea mea . Nu am suficienta pregatire apicola sa pot sa consider ca cele ce spun sunt perfect pertinente . Gasesti p-acilea prin forum topicuri si discutii axate pe vopsirea stupilor . Sunt multi baieti pe aici care , dandu-se cu capu' de pereti si castigand experienta , au impartasit-o . Pune , dracului , mana si cauta !
modigliani

Mesajde modigliani » 21 Mar 2014, 21:45

Acu' fii atent :

Cu DOAR doua cutii de vopsea ( si cu primer , evident ) de 750 ml am acoperit astazi peste 8 mp de suprafata , in doua maini .
Am asa :

- cca 5 mp de suprafata de fibra de sticla cu albastru ,
- cca 3 mp de suprafata de fibra de sticla cu crem
Fişiere ataşate
DSC02152.JPG
modigliani

Mesajde modigliani » 21 Mar 2014, 21:45

...
Fişiere ataşate
DSC02153.JPG
modigliani

Mesajde modigliani » 21 Mar 2014, 21:51

Iar acum o consola de comanda executata din placaj multistratificat din mesteacan ( similar ca porozitate bradului ) care mi-a "halit" nu mai mult de ..... 40 ml ( !!! ) de vopsea , in doua straturi .

Consola respectiva are aproximativ suprafata a 60 % dintr-un stup . La asta ia in considerare si faptul ca e vopsita ..... interior si exterior ! Deci cam 1,2 stupi ! :o :o :o Insist , cu doar .... 40 ml vopsea !

Trebuie sa mai stii ca-n toata istoria asta tavita e MIEZU' ! In ea-ti prepari vopseaua , pe grila acesteia iti presezi-storci trafaletul , etc . O tavita cu tot cu trafalet e doar 12 ron . O pensula ordinara e in jur de 7 - 8 ron .

Ce zici ?
Fişiere ataşate
DSC02150.JPG
modigliani

Mesajde modigliani » 21 Mar 2014, 21:51

...
Fişiere ataşate
DSC02151.JPG
modigliani

Mesajde cristian bh » 21 Mar 2014, 23:38

liviutzbogos scrie:
cristian bh scrie:
La venin ai alergie,stupii ti-au crapat inainte sa bagi albine in ei,vopseaua pute a dracului,cu pensula nu-ti place sa dai

Ia da-i dumneata un stup gata vopsit,

Liviutz,
io nu ma ocup de facut stupi, da cum ma tot gandeam sa fac unu intr-o buna zi :) ,si cum de felul meu, nu ma la las provocat de doua ori,
uite c-o fac si pi asta ,vopsit gata,complet,executat in maniera proprie, in functie de starea de spirit a acelui moment :lol:
Inainte m-am gandit sa fie premiu la concurs pt locul 3 :D ,,,,,,,,,,,dar,,,,, Switdrimule, daca tot ai belele astea pe capul tau, :lol: si cu tot riscul de a nu crapa si de a momi albinele vecinului cu el(n-au cum sa nu deie buzna in el cand l-or vedea) :lol: al tau sa fie,indiferent de locul ocupat.
Si daca tot esti "the king" acum, poti si sa -ti alegi modelul,,si sa-mi zici.
Bafta!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde BeesDream » 22 Mar 2014, 11:11

modigliani scrie:Ce zici ?

M-ai convins Mowgly. Nu stiam ca e mai usor cu trafaletul si la trafalet ma bag de acum inainte.
Vopsea o sa cumpar pe baza de apa chiar daca nu mi-ai spus ce firma e mai buna.
Sunt si eu in sec XXI si da-o dracu de banana cu mustata ca ai ceva cu ea :lol:
O sa vezi tu ca urmatorii stupi cu vopsea pe baza de apa o sa-i vopsesc.
Nu-mi vine sa cred cata rabdare ai sa dai asemnea explicatii.
Esti un geniu! :idea: :lol:
BeesDream

Mesajde liviutzbogos » 22 Mar 2014, 18:47

cristian bh scrie:Ia da-i dumneata un stup gata vopsit,

Liviutz,
io nu ma ocup de facut stupi, da cum ma tot gandeam sa fac unu intr-o buna zi :) ,si cum de felul meu, nu ma la las provocat de doua ori,
uite c-o fac si pi asta ,vopsit gata,complet,executat in maniera proprie, in functie de starea de spirit a acelui moment :lol:
Inainte m-am gandit sa fie premiu la concurs pt locul 3 ,,,,,,,,,,,dar,,,,, Switdrimule, daca tot ai belele astea pe capul tau, :lol: si cu tot riscul de a nu crapa si de a momi albinele vecinului cu el(n-au cum sa nu deie buzna in el cand l-or vedea) :lol: al tau sa fie,indiferent de locul ocupat.
Si daca tot esti "the king" acum, poti si sa -ti alegi modelul,,si sa-mi zici.
Bafta![/quote]
De ce nu citesti pana la capat? Eu am zis ca lada sa fie cu albine si catul deasupra plin cu miere :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde modigliani » 23 Mar 2014, 12:10

BeesDream scrie:Nu-mi vine sa cred cata rabdare ai sa dai asemnea explicatii.
Esti un geniu! :idea: :lol:

Bai nebunule , nu-i vorba de rabdare aici ........

Un forum , prin definitie , presupune in primul rand SCHIMB DE INFORMATIE . Culmea , gratuita !
Pe ce forum vrei tu sa mergi ( auto , pescaresc , de sudura , bricolaj , etc ) vei intalni acest tip de schimb de informatie . Atata doar iti mai trebuieste , ...... DISCERNAMANTUL ! Fara asta te pierzi d-aiurea in noianul de "sfaturi" date de care-cum-poate si cu nevoia frustranta de-a se baga in seama ...... "scriind pe NET " !

Personal n-am ABSOLUT NICIUN INTERES sa te bag in ceata sau sa te zapacesc . Dimpotriva , imi esti simpatic . Nu castig nimic , nu pierzi nimic ...... ascultand si bagand la cap GRATUITA informatie ce ti-o ofer , informatie venita din ani de experienta ..... poate mai multi decat ai tu la un loc !
Evident , poti pierde neascultand in jurul tau ! Dar asta-i alta treaba . Tine de cat esti de deschis ! Poti alege sa fii ***** , poti alege sa cumulezi informatie .

Rabdare spui tu la ce fac eu ? Nu-mi ia decat 20 - 30 de secunde sa-ti tastez - inspre interesul tau - tot ce-ai vazut . N-am nimic cu tine , nu vreau decat sa te invat de bine . Dar cata vreme tu bananai netu' cu banane mustacioase si iei in zeflemea ce-ti spun eu ...... sa fi perfect sanatos ! Te priveste !

Si nu-s geniu , mah ! Am cascat si eu gura la altii de-am invatat ...... N-am inventat fu**tu' inspre detrimentul aducerii de catre barza . Sunt doar un simplu individ ce incearca , din simpatie , sa te invete de bine . Atat ...........
modigliani

Mesajde niculita » 23 Mar 2014, 20:29

Buna D.le `pasiune invincibila`.Bun venit in rindurile noastre ale apicultorilor si sper ca aceasta pasiune sa fie chiar`INVINCIBILA` si cu multe satisfactii.Sa stii ca la inceput totul este greu,chiar uneori foarte greu,dar nu trebuie niciodata sa renunti.Cum am inceput si eu ca si multi altii cu inceputul si luindu-ma dupa un alt bun amic de la Bihor(Cristi Bh) m-am hotarit sa-ti fac cadou si sa-ti trimit prin curier un stup(chit)neansamblat pentru un stup pe 10 rame complet(inclusiv diafragma si ramele neansamblate).Sper sa te folosesti de el,dar pina a ti-l trimite da-mi te rog adresa completa la tel.0749 520 963,sau pe FB(Nicu Coman),deoarece nu prea am timp sa stau pe net.Nu este o gluma ci un lucru serios asa ca te rog sa ma suni,sau daca nu trimite-mi mesj si te sun eu.Mult succes,multa bafta si sper ca acesta pasiune sa fie CHIAR INVINCIBILA :) :)
niculita

Mesajde modigliani » 23 Mar 2014, 20:45

niculita scrie:Buna D.le `pasiune invincibila`.Bun venit in rindurile noastre ale apicultorilor si sper ca aceasta pasiune sa fie chiar`INVINCIBILA` si cu multe satisfactii.Sa stii ca la inceput totul este greu,chiar uneori foarte greu,dar nu trebuie niciodata sa renunti.Cum am inceput si eu ca si multi altii cu inceputul si luindu-ma dupa un alt bun amic de la Bihor(Cristi Bh) m-am hotarit sa-ti fac cadou si sa-ti trimit prin curier un stup(chit)neansamblat pentru un stup pe 10 rame complet(inclusiv diafragma si ramele neansamblate).Sper sa te folosesti de el,dar pina a ti-l trimite da-mi te rog adresa completa la tel.0749 520 963,sau pe FB(Nicu Coman),deoarece nu prea am timp sa stau pe net.Nu este o gluma ci un lucru serios asa ca te rog sa ma suni,sau daca nu trimite-mi mesj si te sun eu.Mult succes,multa bafta si sper ca acesta pasiune sa fie CHIAR INVINCIBILA :) :)

Frumos domnule ! Frumos !!!

In spatele "Bursei" forumului se intampla lucruri frumoase !
Pana vine Bizdrimu sa-ti multumeasca ..... da-mi voie sa-ti multumesc eu . Nu pentru ce faci pentru el , ci pentru cum esti .

Si ..... stai linistit ! Bizdrimu este ..... absolutamente INVINCIBIL !!! :D :D :D
modigliani

Mesajde MIHALACHE » 23 Mar 2014, 21:45

Stupii lui Bogdan:
Fişiere ataşate
23032014623.jpg
MIHALACHE

Mesajde MIHALACHE » 23 Mar 2014, 21:47

Si ce-l de al patrulea:
Fişiere ataşate
23032014624.jpg
MIHALACHE

Mesajde BeesDream » 23 Mar 2014, 22:28

Domnule Niculita, m-ati socat! In Romania extrem de putini oameni mai sunt ca dumneavoastra si pentru asta va multumesc din suflet!
Prin asemenea gest se vede ca dumneavoastra, cred ca pana acum, sunteti singurul care doneaza dupa "caz" nu dupa voturile de la bursa bazate pe prietenie fara a se citi macar istoria fiecarui participant.
Va multumesc din suflet si va doresc tot binele din lume!

Multumesc frumos si domnului Mihalache pentru pozele facute stupilor mei (cel albasatru fiind cadou chiar de la dansul)!

Sanatate si numai bine tuturor oamenilor cu sufletul mare ca al celor doi! :)

Succes si tuturor apicultorilor incepatori ca mine! :D
BeesDream

Mesajde State » 23 Mar 2014, 23:17

Bizdrime , ti-am promis foto:

Imagine

Si iti mai dau, dar intai sa le primesc de la tata.

@Mihalache , lasa-mi si mie te rog , numarul de telefon. Ti-am trimis un mesaj si pe facebook.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?