de unde naiba o mai fi aparut pe net si idiotenia asta cu descapacitul coronitelor de pe ramele cu puiet la inceputul primaverii ???
Bah, voi va ganditi un pic la ce scrieti ???
alt stupar scrie:de unde naiba o mai fi aparut pe net si idiotenia asta cu descapacitul coronitelor de pe ramele cu puiet la inceputul primaverii ???
CATALIN scrie:a spus-o domnul Dicu....asa procedeaza el si-a spus omu parerea!!1
alt stupar scrie:de unde naiba o mai fi aparut pe net si idiotenia asta cu descapacitul coronitelor de pe ramele cu puiet la inceputul primaverii ???
Dr.Faith scrie:In acest moment, un stup mediu se prezinta astfel:
1. rama= miere capacita tabla
2.rama= polen/ pastura si miere
3.rama=puiet 60-70% cu coronite de miere
4.rama=puiet 60-70%cu coronite de miere
5.rama=puiet 60-70% cu coronite de miere
6.rama= polen/ pastura si miere
7.rama= miere capacita tabla
Indicat este, in functie de cantitatea de musca, ca acele rama de margine sa le descapaciti si sa le puneti in extensia cuibului de-o parte si de alta. Albinele vor consuma hrana si automat vor pregati cele 2 rame de oat. Astfel se obtine o stimulare incredibila.
Facand astfel mariti zona de cuib cu 2 rame, fara sa le fortati, spargandu-le cuibul. Astfel, ramele care sunt acum cu pastura, vor deveni ramele de capat care vor contine miere/ pastura polen.
Peste 1-2 saptamani, diferenta de 3-4 rame le veti da la cladit faguri noi, spargand cuibul.
Este de mentionat faptul ca, daca veti descapaci ramele dupa cum am spus, trebuie sa fiti cu ochii pe ele: in caz ca urmeaza 4-5 zile lipsite de cules, va trebui sa le dati papa.
alt stupar scrie:CATALIN scrie:a spus-o domnul Dicu....asa procedeaza el si-a spus omu parerea!!1
da fapt, acum imi amintesc, psihoza a-nceput de la trioletul lui Calinescu.
Numai ca (nu-i asa) Andrei specificase si zona geografica unde metoda se preteaza... Franta
ignatov andrei scrie:alt stupar scrie:CATALIN scrie:a spus-o domnul Dicu....asa procedeaza el si-a spus omu parerea!!1
Numai ca (nu-i asa) Andrei specificase si zona geografica unde metoda se preteaza... Franta
Sunt doua variante:
- "psihoza" de la Calinescu;
- "idiotenia" de la mine!
Dicu.ion57 a adus explicatii suplimentare!
Ne spui si tu ceva "idiotenii" de-ale tale?!?
Dupa aia, trecem la argumentari (idioate sau nu)!
alt stupar scrie:Si... nu-ti fa iluzii ! Pe cand Andrei Calinescu scria despre metoda trioletului la francezi, Andrei Ignatov si Dicu.ion nu existau e forum.
Pai nu-i bine? Am citit-o si eu si am luat-o de buna. Ca cica se aduna mai multa albina pe ramele cu puiet si matca ponteaza compact pe acele rame...
BotaPaul scrie:Pai nu-i bine? Am citit-o si eu si am luat-o de buna. Ca cica se aduna mai multa albina pe ramele cu puiet si matca ponteaza compact pe acele rame...
Cred ca aici ai auzit cam gresit,nu cred ca are chaiar rolul acesta
alt stupar scrie:ignatov andrei scrie:alt stupar scrie:CATALIN scrie:a spus-o domnul Dicu....asa procedeaza el si-a spus omu parerea!!1
Sunt doua variante:
- "psihoza" de la Calinescu;
- "idiotenia" de la mine!
Dicu.ion57 a adus explicatii suplimentare!
Ne spui si tu ceva "idiotenii" de-ale tale?!?
Dupa aia, trecem la argumentari (idioate sau nu)!
da, cred ca descapacirea coronitei de deasupra puietului este o MARE IDIOTENIE !
Cu siguranta ca intro (alta) zi mai racoroasa sau cu rosu-n calendar o sa argumentez din plin.
Si... nu-ti fa iluzii ! Pe cand Andrei Calinescu scria despre metoda trioletului la francezi, Andrei Ignatov si Dicu.ion nu existau e forum.
nae scrie:Sistem de raportare : DB /un corp .(ME/MER/Layens/DB 2 corpuri e alta treaba)
Descapacirea rezervelor din cuib e super TREABA , la fel de importanta ca si cantitatea existenta PERMANENT in stup ; poti s0o stimulezi cu lapte de cuc daca are frigiderul gol nu-ti oua 3000/zi in veci .
Sa moara dupa zborul de curatire/polen sau inainte de salcam =
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori