Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde bio » 07 Mar 2014, 11:28

Am inceput sa fac filmari...cam stingaci in filmare, dar asa cred ca a fost inceputul fiecaruia.

http://www.youtube.com/watch?v=ohtYYJ5ObLY
bio
 
Mesaje: 369
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde gabi bee » 07 Mar 2014, 12:29

bio scrie:alt pavilion si remorca de extractie care le tin intr-o ferma..este o ferma linistita ,

acel pavilion este "cam mare" si nu pot intra cu el in padure..:(


salut Bio ! referitor la pavilionul cel mare cu care nu poti intra in padure , este problema cu lungimea lui , cu virajele sau altceva ? ce lungime are fara protap ? numai bine !
Masoara timpul cu faptele tale !
Avatar utilizator
gabi bee
 
Mesaje: 1334
Membru din: 11 Apr 2011, 23:41
Localitate: mizil , prahova

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde bio » 07 Mar 2014, 19:02

Pentru padurile din zona mea, sunt usor de deplasat pavilioanele care nu sar de 6 metrii lungimea sasiului, fara protzap .
bio
 
Mesaje: 369
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde lucky5strike » 08 Mar 2014, 00:18

Frumos, imi place, vad pricepere, dedicare si munca... remarcabile!

O intrebare: referitor la iernarea pe pavilion, ai asa de adapost dupa padurea respectiva? Nu ai probleme cu depopularile pe zilele mai friguroase?
Pax vobiscum!
lucky5strike
 
Mesaje: 6248
Membru din: 18 Feb 2011, 19:02
Localitate: DOLJ

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde bio » 08 Mar 2014, 22:44

Pina anul acesta, iernam in mijlocul unei paduri si era liniste privitor la curentii de aer.
Anul acesta datorita ploilor din toamna nu am mai putut ajunge la vechiul loc de iernare si ..... am improvizat o iernare chiar la "ferma" unde am intreaga baza materiala.

Iarna predominante sunt vinturile dinspre N, N-E si dinspre aceea parte am avut pavilioanele pot spune la adapost ... nu am numai aceea padurice care se vede in imagini ca adapost, in partea dinspre N, N-Esi E , am 2-3 km de padure batrina inalta peste 20 de metrii.

Ma ajuta, asa cred eu, "aripile de vint" si "balconashele" de la urdinishe...

Iarna inca nu a trecut si la primul control mai amununtit voi stii exact cit de bine am iernat.
bio
 
Mesaje: 369
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde ignatov andrei » 08 Mar 2014, 22:50

Sa traiesti, Bio!
Ca le mai dai si pe "E-uri"... trecem cu vederea!
ignatov andrei
 
Mesaje: 5315
Membru din: 28 Ian 2013, 18:53
Localitate: Vaslui

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde bio » 09 Mar 2014, 01:06

Sa traiesti nea Andrei ,.:)

Nu prea bate vint dinspre E(est)... iarna mai mult Nord - Nord@Est bate vintul .
bio
 
Mesaje: 369
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde bio » 12 Mar 2014, 23:21

Am gasit cu ajutorul unui fost coleg aceasta substanta...

Fisa tehnica produs –

INVERTASSE

Invertaza pentru industria de cofetarie si dulciuri

De obicei INVERTASSE este utilizat pentru producerea de ciocolată moale sau

de tip fondant pentru praline umplute , sau alte produse de patiserie umpluturi, mase.

Produsul corespunde caietului de sarcini al unui produs alimentar, enzimă calitate, conform

recomandarilor date de FAO / OMS și de FCC.

APLICATII SI PROPRIETATI:

Zaharul utilizat, fie sub forma de solutie fie sub forma de pasta, la fabricarea produselor

dulciurilor are tendinta de a cristaliza in timpul depozitarii. Acest inconvenient nedorit este

evitat prin hidroliza enzaimatica cu INVERTASSE. In situatia in care INVERTASSE este

folosit intr-un amestec fondant, hidroliza porneste incet si necesita o perioada de timp pentru a

ajunge la finalizare. Aceasta intarziere permite masei de fondant sa fie turnat in tavi cand este

inca suficient de rigid pentru a rezista procesului de glazurare a ciocolatei. In timpul depozitarii

ulterioare la temperatura camerei miezul masei de fondant va deveni treptat moale sau lichid,

pentru ca fructoza rezultata in procesul de hidroloza inhiba cristalizarea. De asemenea, in

productia de martipan, INVERTASSE se adauga in masa de migdale/zaharoza si astfel se va evita

senzatia de nisip in gura, in timpul depozitarii.

Dozele mai mari vor reduce timpul de reactie. pH-ul optim este de 4,0-5,0 iar pentru tot procesul

de lucru poate varia intre 3,5 si 5,5. Temperatura optima de lucru este de 50-60°C. Temperaturi

peste 65°C inactiveaza rapid INVERTASSE. INVERTASSE ar trebui adaugata

numai dupa racirea masei de fondant sub 60°C.

APLICATIE – FONDANT

Pentru a obtine efectul optim sau pentru a determina doza optima, trebuiesc respectate

1. Cu cat pH-ul fondantului ce trebuie tratat va coincide cu pH-ul optim de lucru al

INVERTASSE dozajul va fi mai mic.

2. INVERTASSE are temperatura optima de lucru 60°C, actiunea sa insa va continua pe tot

parcursul depozitarii la temperatura camerei.

3. La fel ca orice alta enzima, INVERTASSE are nevoie pentru actiunea activitatii sale

enzimatice de apa. Este necesar, pentru procesul de hidroliza, adaugarea unei

cantitati de apa (aprox. 5% fata de zahar).

4. Este important ca INVERTASSE sa fie unform amestecata cu zaharul continut

de masa de fondant. Acest lucru se realizeaza cel mai bine prin obtinerea unui premix

de 1-2% din fondant cu INVERTASSE si apoi distribuirea acestuia in intreaga

5. INVERTASSE nu ar trebui sa fie utilizat in cazul in care masa de fondant

contine mai mult de 20% etanol

6. INVERTASSE 100 poate fi utilizat pentru producerea de prajituri, torture, deserturi

si premixuri pentru tort, adica in acele cazuri in care principal problema este de

senzatia de nisip in gura. In toate aceste cazuri INVERTASSE trebuie sa aiba

sufficient timp si temperature adecvata pentru a actiona pentru a actiona asupra

zaharului. Proprietatile de curgere ale fondantului si a umpluturii pentru bomboane

este determinat in mare masura de catre raportul faza solida/faza lichida. Cu cat acest

raport va fi mai mare, sistemul va fi mai rigid si mai vascos.

Folosind INVERTASSE acest raport se schimba, zaharoza solubila este invertita

si prin aceasta se realizeaza aducerea zaharului cristalin in solutie.

Daca INVERTASSE este adaugat in masa de fondant, acesta va devein mai

moale in timpul depozitarii. Viteza de inmuiere este influientata de dozajul INVERTASSE

DOZAJUL IN INDUSTRIA COFETARIEI:

Dozajul pentru 100 kg masa fondant sau martipan este dat mai jos:

INVERTASSE: 100 – 180 g

Dozajul optim poate fi determinat cel mai bine prin teste.

In general INVERTASSE este produsul preferat in industria cofetariei si a dulciurilor.

INFORMATII ADITIONALE:

INVERTASSE are o culoare usor galbuie – aproape ca solutia de apa limpede.


... a folosit careva..??

Postez aici sa gasesc mai usor raspunsurile......ca daca as posta pe alta tema si sa nu uit unde..:))..

....ca daca de pagina mea uit m-am dus naibii .
bio
 
Mesaje: 369
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde balasbebe » 13 Mar 2014, 07:48

Sarea de lamaie merge la sigur, este verificata, si ieftina. La fel de bun este si otetul alimentar.
Avatar utilizator
balasbebe
 
Mesaje: 1130
Membru din: 18 Feb 2011, 07:47
Localitate: Zalau

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde bio » 03 Mai 2014, 23:23

bio
 
Mesaje: 369
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde bio » 03 Mai 2014, 23:24

recoltare ceara de la ramele claditoare...

www.youtube.com/watch?v=OJlkNM1_2kM
bio
 
Mesaje: 369
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde cristi x » 04 Mai 2014, 08:28

bio scrie:Azi in stupina..

intrebare: de ce le chinui cu urdinisul asa strans?
Avatar utilizator
cristi x
 
Mesaje: 298
Membru din: 11 Mai 2011, 19:32
Localitate: Calarasi

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde bio » 04 Mai 2014, 19:10

cristi x scrie:
bio scrie:Azi in stupina..

intrebare: de ce le chinui cu urdinisul asa strans?


Sal dl-e Cristi...
... ziua filmarii cred ca a fost a patra, a cincea zi frumoasa de zbor a albinelor in zona mea pe tot anul 2014..
In rest vreme de noiembrie.. sa nu i-ti mai spun ca saptamina trecuta in 5 nopti temperaturile au scazut la 5 grade si nu m-am grabit la marirea urdinisurilor.

In plus, familiile mele in ceea ce priveste urdinishul au "AUTONOMIE".. :lol: ... Am urdinishul stupului de 20 X 2 cm micsorat cu burete pe care singurele si-l vor roade cind vor crede de cuviinta... :D
bio
 
Mesaje: 369
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde bio » 11 Iul 2014, 21:44

... imediat cum a inceput sa dea floarea soarelui ceva nectar si albinele ma lasa in pace, am luat la mina familiile de albine plus o usoara extractie...


http://www.youtube.com/watch?v=GJL63q6pR9Y
bio
 
Mesaje: 369
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde libertini » 11 Sep 2014, 14:37

Sal productie buna
libertini
 
Mesaje: 22
Membru din: 16 Mai 2012, 09:53

Re: Bio apicultorul,...apicultura proprie in imagini

Mesajde bio » 31 Dec 2014, 12:51

Ultimul zbor pe 2014....

http://youtu.be/4IHhfb8aUVQ
bio
 
Mesaje: 369
Membru din: 11 Oct 2011, 16:25
Localitate: Ialomita

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori