Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde ignatov andrei » 03 Iul 2014, 09:16

proapis13 scrie:
ignatov andrei scrie:Am observat un lucru care m-a socat:
- cand ridicam o rama, sa vad daca nu a intrat in friguri, am vazut multe albine tremurand pe rame, asa, cu picioarele - parca - anchilozate.

Posibil sa fie un inceput de nosemoza dupa simtome,lipsesc diareea,defecarea putind avea loc in afara stupului,si pozitia albinelor moarte in stup sau la urdinisi,daca au piciorusele adunate sub ele, tremurul si agitatia sunt,posibil ca acesta sa fie diagnosticul corect :!:

Mariane, iti arde de glume! :lol:

A inceput... TEIUL!
Sa-ti mai spun ca era vorba de... DANS (pisicherule ;) )?!?
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 03 Iul 2014, 09:17

Mircea_63 scrie:
Solutia e simpla. Inchizi si le muti in alta zona unde nu au cules. ;) Boala asta se datoreaza nectarului.

Cand vii sa ma ajuti???
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 03 Iul 2014, 09:21

Albinel scrie:se trateaza cu centrifuga ..!!
de-i asa ..Salutari Andrei si sa-ti fie cat mai de durata ..!!

Te salut si eu!
Nu am centrifuga ;) (fac rost, nu-i bai)!
ignatov andrei

Mesajde Albinel » 03 Iul 2014, 09:30

ignatov andrei scrie:
Albinel scrie:se trateaza cu centrifuga ..!!
de-i asa ..Salutari Andrei si sa-ti fie cat mai de durata ..!!

Te salut si eu!
Nu am centrifuga ;) (fac rost, nu-i bai)!

momeala pentru "pelicani" asa-i .. ?? ;) se mai prind unii.. :lol:
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde ignatov andrei » 03 Iul 2014, 09:31

vasilefi scrie:
ma intrebam daca merita sa faci roi cu matca batrana si sa-i unifici,

Merita!
Matca batrana, scapand de "completul de judecata" din vechea locatie, se va apuca de pontat frumos (cantecul de lebada)!
ignatov andrei

Mesajde joohny » 03 Iul 2014, 10:07

Va salut.De ce matca oua in caturi si in cuib deloc?Am 3 stupi in aceasta situatie.Au cite 2 caturi si in fiecare cat au cam 5 R puiet de toate virstele (majoritatea capacit).Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde ignatov andrei » 03 Iul 2014, 10:11

proapis13 scrie:Posibil sa fie un inceput de nosemoza

Da, toate au abdomenul umflat, doar ca boala se cheama... INGUSITA! ;)
Pune mana si citeste, Mariane :lol: !

Vorba lui Albinel: sa fie cat mai de durata!

Bafta si tie!
ignatov andrei

Mesajde Ted » 03 Iul 2014, 16:24

Buna ziua!
Am sa incep ca la premiile" Oscar":MULTUMESC tuturor celor care mi-au oferit si ne ofera sfaturi aici pe forum.Poate nici nu va dati seama cat de mult ne ajutati! Eu am invatat foarte multe din postarile dv.De la inceputul lunii mai ne descurcam numai din ce citim pe forum si din cele 4 carti de apicultura (ultimile 2 cumpatate in ultimile 2 saptamani, la sfatul dv.)pe care le avem.
Ieri am verificat roiul si stupul ,aveau rame proaspat ouate.Deci am scapat de 'bezmeticeala",cel putin deocamdata.Am verificat si roii facuti cu matcile cumparate,au inceput ponta.Acestia raman pt. la toamna in caz de nevoie.
Multumesc pt.nr. de tel. oferite(le-am vazut cam tarziu)si imi cer scuze ca nu am sunat.O sa va rog sa ma lasati sa uzez de ele in caz de nevoie.
Multa sanatate!
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde marius16 » 03 Iul 2014, 20:58

Buna ziua !
Am o intrebare, vreau sa Iipesc faguri cu o sursa de caIcuIator dar cand pun contacteIe pe sarma intra siguranta de scurt ciurcuit de Ia sursa si se opreste.
Cum pot sa fac sa nu se mai opreasca..am scos suguranta si am pus in Ioc un conductor dar tot se opreste. Ce sa ii fac?
MuItumesc !
Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. – Confucius
marius16

Mesajde jenica67 » 03 Iul 2014, 21:14

Ce marime are rama ;a care lipesti fagurii si ce culoare au firele care le folosesti ??
jenica67

Mesajde marius16 » 03 Iul 2014, 21:43

jenica67 scrie:Ce marime are rama ;a care lipesti fagurii si ce culoare au firele care le folosesti ??

Rama e 1/1 am scos fireIe gaIben si negru.
Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. – Confucius
marius16

Mesajde jenica67 » 03 Iul 2014, 22:05

Atunci nu este buna sursa. Incearca o alta sursa. Dar sper ca ai pus sursa la capetele sarmei, nu pentru a lipi numai o sarma din cele 6, sau cate ai !!
jenica67

Mesajde igo1 » 03 Iul 2014, 23:42

si eu folosesc sursa si e perfecta. Pune contactele pe toata sarma odata. Daca pui la fiecare rand ori se opreste ori trece sarma prin ceara si o tai. Firele conductoare sa fie cat de cat lungi. Vezi sa nu te curentezi. Are condensatori foarte puternrci. Eu am imbracato in lemn pt siguranta..
igo1

Mesajde ionut13 » 04 Iul 2014, 09:15

Salutare,

Mis incepator, si am o nelamurire....am 2 stupi buni,i-am dus langa un lan de fs, corp 10r plus cat 1/2, fiind primul an catul este necladit.....de vreo 10 zile...cuibul e plin...au crescut ramele de abia le-am putut scoate dar de cladit nu au cladit deloc,deloc in cat, ieri nu mai stiam ce sa fac si m-am gandit sa scot o rama din cuib si sa pun un FA in loc sa vad daca pe ala il cladesc, acum o ora m-am uitat le ele.....fa din cuib cladit full si magazia cladita 90%. Care e explicatia? e asta vreo technica ne-scrisa?

ce parera aveti?

Multumesc
ionut13

Mesajde Cradle » 04 Iul 2014, 09:44

Am "reusit" sa aduc din nou familiile in frigurile roitului a doua oara anul acesta , prima data a fost inainte de salcam 1 insa la salcam 2 deja si-au revenit mai putin 3 care au plecat . tot am rupt botci de m-am saturat pana in final cand din cauza uzurii stupii s-au mai depopulat si au revenit la normal. Acum sunt din nou in aceasi situatie cu 20 de stupi care si-au tras botci de roire, tin sa cred ca din cauza vremii reci avand si rezerve suficiente albina a stat in cuib si neavand ocupatie si-au gasit ele de lucru. Celelalte deja au urcat mierea in caturi. Ce credeti ca ar trebui sa fac din moment ce matca inca depune ponta , credeti ca isi va reveni la normal din moment ce se anunta din vreme buna?
Cradle

Mesajde ignatov andrei » 04 Iul 2014, 13:26

ionut13 scrie: e asta vreo technica ne-scrisa?

Toate sunt scrise!
Citeste!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR