Albinel scrie:Nu..
Va salut.Ma refer la eficienta tratamentului la varoua nu la pret.Sanatate.
Albinel scrie:Nu..
duma scrie:ionionut scrie:@duma, multumesc. Mi-am pregatit o costumatie artizanala de interventie si aparatul foto. Imi doresc sa se fi cazat in corpul de sus, ca sunt lipite corpurile si mi-ar trebui dalta, levier si ciocan ca sa le desprind.
Va trebui sa faci in asa fel incat sa deschizi totul si sa iei rama cu rama sa le studiezi , pastura , mierea , puietul , aranjarea cuibului , reorganizarea cuibului pentru ca matca sa aibe loc sa depuna ponta , deblocarea cuibului daca este cazul ....si altele ....Deci apucate de treaba si desfa totul si nu ar strica sa ai langa tine si niste lazi noi in care sa muti familiile daca nu iti plac lazile sau nu corespund ( crapaturi sau nu inchide bine anumite laturi sau altele ).
Bafta si vino cu pozele
Apropo de tinuta daca esti alergic ai grija ...daca nu poti lua si voalul de mireasa a bunicii sal pui pe fata ca de maini si sale de te capseaza nu se vede asa tare insa de fata ....si dor si arata sod !![]()

NicolaeG scrie:Pe una din rame, deasupra mierii ceruite este o proeminenta un al doilea figure pe care albinele roiesc. Ce este acesta? De ce a aparut? [img][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/631/ECdCNR.jpg[/img][/img]
duma scrie:Salut ! m-am tot uitat poate iti raspunde un coleg mai in masura decat mine , insa dupa parerea mea este o bucata de fagure ce a fost lipit de celalalt si tu cand l-ai scos afara lai rupt si albinele dau iama la mierea din acel fagure ! ? sau ?????
liviutzbogos scrie:duma scrie:Salut ! m-am tot uitat poate iti raspunde un coleg mai in masura decat mine , insa dupa parerea mea este o bucata de fagure ce a fost lipit de celalalt si tu cand l-ai scos afara lai rupt si albinele dau iama la mierea din acel fagure ! ? sau ?????
Exact. Sa te uiti dumneata pe urmatoarea rama, sa vezi locul unde a fost lipit.
liviutzbogos scrie:duma scrie:Salut ! m-am tot uitat poate iti raspunde un coleg mai in masura decat mine , insa dupa parerea mea este o bucata de fagure ce a fost lipit de celalalt si tu cand l-ai scos afara lai rupt si albinele dau iama la mierea din acel fagure ! ? sau ?????
NicolaeG scrie:liviutzbogos scrie:duma scrie:Salut ! m-am tot uitat poate iti raspunde un coleg mai in masura decat mine , insa dupa parerea mea este o bucata de fagure ce a fost lipit de celalalt si tu cand l-ai scos afara lai rupt si albinele dau iama la mierea din acel fagure ! ? sau ?????
Am sa ma uit data viitoare cand voi umbla la stupi, chiar mi-ai starnit curiozitatea![]()
As mai avea o intrebare. Este necesar deasupra podisorului sa pun o haina veche pentru a proteja albinele de frig? Ce-i drept, noaptea cred ca sunt cam 15 grade. Trebuie sa fie in permanenta aceasta protectie?
Ted scrie:Buna ziua!
Va mai deranjez si eu cu cateva intrebari:
Un stup in 06.06 avea cateva botci capacite pe mijlocul ramei,am inteles ca sunt de SL.In 02.07 am gasit rame ouate.In 12.07 se ouase dupa diafragma.Am mutat rama respectiva in cuib si i-am pus o rama la crescut.In 19.07 am extras.In 24.07 ne-am mutat la alta fl.soarelui.Ieri la control pe 3 rame botci ca la rapita ,pe lateralele ramei si jos pe rama langa leat.Toate botcile erau capacite,unele cred ca erau gata de eclozionare,erau un pic roase in varf.Am luat o rama cu 4 botci,dintre care una un pic roasa si i-am dat-o unui roi cu care ma chinui de la salcam.Pe cele 2 rame ramase i le-am lasat.Am mai rupt din botcile prea mici si cele de langa leatul inferior.Intre cele ramase a fost si una putin roasa.Roieste?Schimba iar matca?Mai are timp sa se imperecheze?Au inceput sa scoata trantorii .
NicolaeG scrie:Am sa ma uit data viitoare cand voi umbla la stupi, chiar mi-ai starnit curiozitatea![]()
As mai avea o intrebare. Este necesar deasupra podisorului sa pun o haina veche pentru a proteja albinele de frig? Ce-i drept, noaptea cred ca sunt cam 15 grade. Trebuie sa fie in permanenta aceasta protectie?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori