de delorin I » 07 Aug 2014, 14:13
Ma bucur sa aud! Aici este unul din motivele slabului consum de miere in Romania! Lipsa de diversitate, consumam anumite bucate traditionale si atat! Bucataria noastra a cam ramas blocata in timp! Am gasit acum cateva recomandari de combinatii de miere si branza...in cartea citata pe pagina mea! Deocamdata las textul in engleza pentru cei interesati, daca e nevoie traducem! Oricum cred ca putem incerca genul acesta de combinatii si cu alte produse- de pilda la Mamaia acum e de succes un iaurt grecesc congelat cu miere si nuci!
Oricum putem gasi si editii romanesti de branzeturi care sa se asocieze bine cu miere! De pilda putem cu siguranta inlocui Manchega cu branza tare de Horezu! Sunt aproximativ la fel- dupa mine!
SOME SUGGESTIONS FOR CHEESES THAT PAIR WELL WITH HONEY,
and their tasting notes, follow to get you started:
ASIAGO: Italian, cow’s milk, rich, nutty yet mild, similar to Parmesan
CAMEMBERT: French, cow’s milk, smooth, salty; runny texture
GORGONZOLA: Italian, cow’s milk, rich, creamy, pungent; a stinky blue-veined cheese; soft
texture
MANCHEGO: Spanish, sheep’s milk, caramel flavors, salty and nutty; firm texture
MASCARPONE: Italian, cow’s cream, buttery creamlike flavor; creamy texture
PECORINO ROMANO: Italian, sheep’s milk, oily, granular, and salty; semi-hard
GARROTXA (ga-ROCH-ah): Spanish, goat’s milk, milky and nutty; semi-soft
STILTON: English, cow’s milk, punchy, strong smelling, and spicy
Different cheeses by type follow:
RIPE, PUNGENT, ACIDIC, AND AGGRESSIVE: aged cheddar, Comte, goat Gouda
SOFT: Brillat-Savarin, Camembert, and Robiola Rochetta
FIRM AND SALTY: Parmigiano-Reggiano, Manchego, Mimolette
BLUE CHEESE: Gorgonzola, Valdeon, Stilton
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!
“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)