Dila Daniel scrie:In urma ultimelor evenimente neplacute(cel putin pentru mine),evenimente ce sper sa fie cat mai putine in viitor,s-a nascut o idee,pe care adminul si noi moderatorii vrem sa o punem in practica.
Moderare colectiva.
Adica,fiecare membru ce deschide un topic sa fie si moderatorul lui.Sa-si asume si el responsabilitatea.
Va raporta toate mesajele ce le considera off topic,sau cele care le considera contrare regulamentului.
Moderatorii,iau act de rapoarte,si sterg ce se doreste sters.
CONCLUZIE :cel care deschide un subiect- are responsabilitatea sa mentina ordinea topicului!
Imi pare rau ca nu am putut raspunde mai devreme la acest subiect.
Nu am citit ce s-a scris pana acum si de aceea postul meu vizeaza doar ceea ce-i citat
Moderare prin definitie inseamna in primul rand RESPONSABILITATE. Si de aceea (moderarea) trebuie facuta de oameni capabili de asa ceva. Nu are rost (nu cred ca ar fi constructiva abordarea aceasta) sa dau nominalizari si exemple cand din pacate moderatori trecuti si actuali ai acestui forum nu au dat dovada de asa ceva ... mai precis au tratat problemele de moderare in mod subiectiv, partinitor si nu o data deplasat .... si asta nu musai cu rea intentie dar in nici un caz lipsa de rea intentie nu jusrtifica derapajele.
Moderarea facuta de initiatorul topicului merge pentru topicurile generale si chiar e indicata pentru cele personale (prezentare) insa in nici un caz nu cred ca este oki pentru cele tematice. Discutiile tematice trebuiesc purtate in mod obiectiv ... iar pentru asta cel mai bine este ca moderatorul sa poata fie cat mai putin implicat.