Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde igo1 » 06 Noi 2014, 12:38

Și la mine e miere necapacită pe rame dar cred ca ele o vor consuma pana vine zăpada.
igo1

Mesajde joohny » 06 Noi 2014, 12:52

Va salut.Aseara dupa un studiu din carti am inteles ca o adaugare de sare de lamiie mai multa decit in tehnologie =>zaharisirea mierii albe (efect invers) .Probabil ca,eu am pus mai multa sare de lamiie decit max-imul admisibil.Sper totusi sa nu fie probleme pina in primavara deoarece asta ar insemna un fel de replofilarea muncii .Sanatate.
joohny

Mesajde duma » 06 Noi 2014, 18:59

O chestie ce am vazuto si eu anul trecut ...miere ne capacita si am fos un pic ingrijorat din pricina asta , anul acesta mergand tarziu cu complectarile nu mai sunt stresat ca este necapacita !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde doctorasulcelviteaz » 07 Noi 2014, 15:02

Am si eu o intrebare , anul acesta din cauza unor probleme personale si unei amanari nu am reusit sa fac tratament cu varachet . Problema este ca de ceva vreme din cauza vremii nu am reusit sa fac tratament , daca prind ceva zile cu peste 12 grade este tarziu sa fac tratament ?
Multumesc frumos de raspunsuri .
Accept orice sfaturi .
doctorasulcelviteaz

Mesajde proapis13 » 07 Noi 2014, 15:09

doctorasulcelviteaz scrie: nu am reusit sa fac tratament cu varachet , daca prind ceva zile cu peste 12 grade este tarziu sa fac tratament ?

La albine e ca si la OM ; orice afectiune amanata sau netratata la timp aduce dupa sine o serie de complicatii ;)
Banuiesc doar ca ar trebui sa stii asta ; doar esti doctor,nu :?:
Poti face un tratament pentru linistea ta sufleteasca si cu varachet si cu mavrirol
Dupa aceea pune mana pe o carte si citeste si vezi se se intampla cu albina de iernare netratata la timp :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde doctorasulcelviteaz » 07 Noi 2014, 15:11

proapis13 scrie:
doctorasulcelviteaz scrie: nu am reusit sa fac tratament cu varachet , daca prind ceva zile cu peste 12 grade este tarziu sa fac tratament ?

La albine e ca si la OM ; orice afectiune amanata sau netratata la timp aduce dupa sine o serie de complicatii ;)
Banuiesc doar ca ar trebui sa stii asta ; doar esti doctor,nu :?:
Poti face un tratament pentru linistea ta sufleteasca si cu varachet si cu mavrirol
Dupa aceea pune mana pe o carte si citeste si vezi se se intampla cu albina de iernare netratata la timp :?

Pai asta e problema ca stiu si am citit ( de aici vine grija mea ) dar nu imi permite vremea sa tratez , la stupina sunt sub 12 grade si sunt stranse in ghem . :(
doctorasulcelviteaz

Mesajde nae » 07 Noi 2014, 15:16

Da jos capacele si face soarele restul .
Le-ai infofolit ca pe babe = nasol
La Dragasani la 11.00 > 12* si sunt intr-o vale , acum e de tricou . :D
nae

Mesajde joohny » 07 Noi 2014, 15:31

Va salut.De 3 zile in-coace am temp. la umbra intre 14-16 grade ,in prima zi au iesit ceva la zbor de curatire insa ieri si astazi citeva albine ici-colo.Oare de ce?Eu banuiesc ca totusi nu au nevoie sau vremea calda va fi si in zilele urmatoare sau vor sa ma strezeze.Dindre variantele scrise sau nescrise care varianta ar fi cea valabila?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde TDI » 07 Noi 2014, 15:32

Totul e ok.
TDI

Mesajde nae » 07 Noi 2014, 15:41

joohny scrie:Va salut.De 3 zile in-coace am temp. la umbra intre 14-16 grade ,in prima zi au iesit ceva la zbor de curatire insa ieri si astazi citeva albine ici-colo.Oare de ce?Eu banuiesc ca totusi nu au nevoie sau vremea calda va fi si in zilele urmatoare sau vor sa ma strezeze.Dindre variantele scrise sau nescrise care varianta ar fi cea valabila?Multumesc.Sanatate.

Matale dai ''cheie'' la masina asa fara treaba ?
Ea are rezervor de UNICAFOLOSINTA , nu-l consuma sa faci d-ta poze . ;) , daca 1-2 cercetase gasesc un MOTIV vei vedea schimbare .
nae

Mesajde proapis13 » 07 Noi 2014, 15:54

joohny scrie:Dindre variantele scrise sau nescrise care varianta ar fi cea valabila?Multumesc.Sanatate.

Apa pentru puiet si le mananca cocoasa...de la paduchi.... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde joohny » 07 Noi 2014, 17:03

proapis13 scrie:[ Apa pentru puiet si le mananca cocoasa...de la paduchi.... :lol:

Apa nu ptr. ca nu am puiet iar cu cocoasa este posibil deoarece am facut 4 trat. in august+benzi de mavrirol dupa tratamente +2 trat. in lipsa puietului insa la al -2-lea trat. nu am mai vazut nici un paduche.Totusi nu pot sa cred ca nu am nici-un paduchi in stupi in acest moment..Sanatate.
joohny

Mesajde nae » 07 Noi 2014, 17:48

Noi nu facem TRATAMENT contra varroa ci-i OTRAVIM ;)
Daca ii otravim cu cap scapa albinele si 5-10 ''paduchiosi'' , daca-i LICHIDAM pica si ''jumatate'' din albine (exagerez sau nu ).
Iarta-i frate !
nae

Mesajde peterneamt » 07 Noi 2014, 18:07

nae scrie:Noi nu facem TRATAMENT contra varroa ci-i OTRAVIM ;)
Daca ii otravim cu cap scapa albinele si 5-10 ''paduchiosi'' , daca-i LICHIDAM pica si ''jumatate'' din albine (exagerez sau nu ).
Iarta-i frate !

Dacă se iveşte ocazia....până în ianuarie, dă-le un fum...... Un tratament acum face cât 5... la primăvară. ;)
peterneamt

Mesajde nae » 07 Noi 2014, 18:18

peterneamt scrie: Un tratament acum face cât 5... la primăvară. ;)

Va multumesc, aplic .
Daca o tine asa de Craciun e puiet si tratamentul tardiv .
nae

Mesajde doctorasulcelviteaz » 07 Noi 2014, 23:16

nae scrie:Da jos capacele si face soarele restul .
Le-ai infofolit ca pe babe = nasol
La Dragasani la 11.00 > 12* si sunt intr-o vale , acum e de tricou . :D

Cald la voi eu nu am vazut mai mult de 9 grade si asta pt maxim o ora , am fost la. Rm Valcea marti si seara pe la ora 16:00 aveam pe bord 16-17 grade iar la mine la stupina erau 6,5 :(
doctorasulcelviteaz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR