lucky5strike scrie:Eu credeam ca tinem pe 3 corpuri, si atunci, ziceam ca se justifica, urmarind sa intretin familii puternice. Asa...
- si in Dadant am cuib pe volum de 2 magazine.
- si in Dadant pot face roisori fara sa caut matca.
- si in Dadant se poate deplasa ghemul intre intervale.
- si in Dadant poa' sa creasca trantorasi sub rama .
- si in Dadant pot vedea situatia familiei fara scos rama.
- si in Dadant se cresc matci in cuib.
Cu costuri mai mici.
Da, dar mult mai greu de făcut. Și bunica putea să bage ața în ac, dar prefera să mă cheme pe mine că nu-mi lua 1 oră
Iartă-mă că sunt sarcastic, dar te-ai luat de copilul meu
Să le luăm pe rând.
- în Dadant (1/1), o matcă bună urcă cu ponta și în etaj. Dacă n-are hanneman. Dacă-o pui o ții cu forța jos și nu-i bine.
- Sunt curios de metoda făcutului de roi fără a căuta matca în cuibul de 1/1. Am și eu idei, dar poate e altceva.
- Asta dacă faci gaură în rame. Acele găuri pot fi ușor clădite, iar a lua la mână toate ramele în toamnă pt a le găuri, cred că nici chinezii nu se bagă la așa ceva.
- Să crească trântori sub speteaza de jos la 1/1 nu prea am văzut. Ba am văzut că dacă am lipit foița de ceară până jos, au ros acolo, că vor aerisire. Trântori fac doar dacă e o distanță mai mare între fund și speteaza inferioară.
- Corect, dar nu așa de bine ca la cuibul pe MER, unde poți vedea inima cuibului, nu doar părțile mai laterale.
- Rama de creștere cu gratie hanneman are dezavantajul că durează ceva până albina intră la botci. Pe când la MER punem direct rama cu botci lână albina tânără.
P.S. un hectar de livadă super intensivă de meri, de exemplu se înființează cu 30-40 mii de euro. Costurile de exploatare sunt mari: irigare, fertilizare, tratamente etc. Cea clasică are costuri sub jumătate. în timp ce la 1 ha de livadă clasică se obțin 15.000 de kg, la 1 ha de livadă superintensivă se obțin peste 50.000 de kg. cu siguranță livada clasică are costurile mai mici.
Dar noi vorbim de profit