Cristian IONITA scrie:Imi pare rau ca deranjeaza semnatura mea ... insa mai bine ma las de a fost icultura decat sa renunt la ea asa la "santaj"
Eu ma regasesc in semnatura = nu ma deranjeaza, e cruda dar ADEVARATA (partea cu Brancus)
1- cristalizarea tine de procentul mai mare de glucoza fata de fructoza , prin cupajare poti avea salcam CREMIZAT
2-fermentarea ( nu vorbim de levuri/drojdii =ce o porneste ) o da APA>20% ; capacita >50% sa-i spui lu' nae ca are albine de ieri si-i botanist = nu te cred , eu cred ALBINA si ea nu capaceste APA , jur pe rosu .
(daca faci ''dulceata'' cu 3 linguri de zahar poti sa-i pui si 5 capace ca tot otet ajunge )
3-mierea e hidrofuga/hidrofila(
)(intelegeti voi) = lasata la ''maturat'' in vase largi cand afara ai > 65-75 % UMIDITATE e periculos ; daca scazi umiditatea si ai ventilatoare ''cat casa'' incep sa vad luminita , altfel face ''basici'' = SIGUR .
Am vrut sa zic (ca am facut-o praf ) ca ai recoltat mierea NEMATURA .