...dk cei care au studiat pb se inseala
iau galetusa ...prajina si incep sa bat alunul din gradina
Continutul in proteina bruta a polenului variaza intre 13,5 pina la 41,9% la salcia capreasca. Cea mai mare parte a polenurilor folosite de albine au un continut de proteina cuprins intre 24 si 33%.
Anna Maurizzio clasifica polenurile astfel :
polenuri cu valoare biologica ridicata: salcia, castanul comesti-bil, cerealele, macul, trifoiul rosu si trifoiul alb. O. Wahl mai incadreaza la aceasta grupa: pomii fructiferi, rapita, castanul salbatic, ridichea sal-batica si muztarul de cimp ;
polenuri cu valoare mijlocie pina la relativ buna: floarea-soarelui, plopul, papadia si porumbul. O. Wahl mai incadreaza aici alunul, mesteacanul, fagul, stejarul, ulmul si artarul.
polenuri inferioare: alunul, arinul, mesteacanul, plopul de munte, pinul si bradul. Despre aceasta ultima categorie, O. Wahl afirma ca le grupeaza pe cele fara eficienta in cretterea albinelor, cum ar fi polenul de molid.