alt stupar scrie:Arata simplu.
Chiar daca cartile scriu ca-s cu precadere locuri ferite de curenti, anume alese, etc... pot povesti din cele traite ca de fapt arata asa... capatul gradinii, o vale dinjos de stupina, ba chiar intr-un an am prins jumatate de ora de spectacol chiar deasupra stupinii colegului de pastoral.
Fascinant!
Florin Dobre scrie:Eu am privit cap-coada tot spectacolul. Intradevar fascinant!
Cine te vede cum privesti in sus la nimic, zice ca esti nebun...si ce daca.
octavi scrie:sunt in dilema, sigur am o familie orfana de mai mult timp, ma gandesc sa merg afara sa incalzesc o camera unde sa duc stupii si sa o unific cu una mai mica dar imi e frica ca imi omoara matca si mai bine pierd 1 decat 2. oare sa fie bezmetica dupa atata timp? sau sa pun matca in colivie si sa las stupul in camera 1 zi pe urma sa o eliberez? cum ati proceda voi
State scrie:Am gasit niste gratii Hanemann dintr-un material gen PET dar mai subtire. Sunt asemanatoare filmelor de radiografie.
Sunt bune in stupina? A folosit cineva?
Multumesc!
octavi scrie:sunt in dilema, sigur am o familie orfana de mai mult timp, ma gandesc sa merg afara sa incalzesc o camera unde sa duc stupii si sa o unific cu una mai mica dar imi e frica ca imi omoara matca si mai bine pierd 1 decat 2. oare sa fie bezmetica dupa atata timp? sau sa pun matca in colivie si sa las stupul in camera 1 zi pe urma sa o eliberez? cum ati proceda voi
Avram scrie:Locul de adunare al trantorilor
In scurta mea experineta cu albinele nu am avut ocazia sa vad asa ceva – locul de adunare al trantorilor.
Cartile spun ca in astfel de locuri trantorii se aduna intr-un numar foarte mare .
Tinand cont ca trantorul , pentru imperechere zboara o distanta considerabila…….
As avea niste intrebari .
1.Ce-I atrage pe trantori intr-un astfel de loc ?
2.A vazut cineva vre-un astfel de loc ?
3.Cum arata un astfel de loc ?
Cu siguranta pentru unii sunt intrebari banale dar ,repet, nu am vazut asa ceva niciodata si nici in cartile apicole ce le detin eu nu am gasit astfel de raspunsuri.
mellis scrie:Cum ati realizat ca este orfan/bezmetic? Bezmetic nu cred sa fie pe frigul acesta...
ignatov andrei scrie:...Fenomenul de care pomenea Florin Dobre are loc in preajma stupinelor cu multe familii in friguri, deci cu foarte multe matci tinere, pentru ca, in jurul unei crescatorii de matci nu prea vezi asa ceva!
Florin Dobre scrie:...
Parte din familii roisera.
...
Florin Dobre scrie:ignatov andrei scrie:...Fenomenul de care pomenea Florin Dobre are loc in preajma stupinelor cu multe familii in friguri, deci cu foarte multe matci tinere, pentru ca, in jurul unei crescatorii de matci nu prea vezi asa ceva!Florin Dobre scrie:...
Parte din familii roisera.
...
Adevarat. Am precizat...
State scrie:Am gasit niste gratii Hanemann dintr-un material gen PET dar mai subtire. Sunt asemanatoare filmelor de radiografie.
Sunt bune in stupina? A folosit cineva?
Multumesc!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori