Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde FLORINELU » 23 Mar 2015, 19:20

da am vazut filmuletele tale Duma si avand in vedere ca cameramanul e incepator o nota maxima pentru el,am vazut ca ma salutat,il contrasalut si eu pe el si il felicit pentru prestatia depusa,sper ca nu a avut probleme de la intepatura aia,pacat de albina :lol: .mi-a placut disp.ala pentru rame e practic. stupii tai mi s-au parut foarte buni,iar de la primul filmat o sa faci primul roi de anul acesta si o sa ai si miere de la el,normal ca si de la ceilalti dar ala e super,cred ca l-ai unificat in toamna. la al doilea stup dupa parerea mea ar fi trebuit sa scoti rama aia goala ultima,noptile sant inca reci si exista puiet in stup.in legatura cu matca negasita,stii tu de cine aveai nevoie si ti-o gasea si de la distanta,ea e acolo fii sigur dar a vrut sa va faca asa un pic in ciuda.frumoasa stupina si ce e mai important :frumosi stupi si sant asa cum multi ar dori sa aiba in lazi la ora asta. felicitari domnule Duma. felicitari ajutorului tau.
dar ce crezi ca ai scapat de critici? unde e stupul roz cu floricele ?l-ai ascuns,vandut,sau mai rau ti la furat ceva "prieten" ?
FLORINELU

Mesajde duma » 23 Mar 2015, 20:01

Nea Florin ! dupa masajul cu patrunjel si menta si ne-am linistit am scos dinou sa caut pe 'babuta ' si intradevar era acolo in prima filmare ....dar a vrut ea sa fie SAMI sal vada si sa o vada ....important este ca am respirat usurat dupa ce am vazuto cu ochii mei ! primele filmari sunt cu un singur stup nr.1 si aceasta estre filmarea cu nr. 2 cu matca din aceloasi "lot " adica de la aceiasi persoana ....in fine ...povestea o stiti .....RECUNOSC ca stau cu mancarea cam slabut ...am pus ultima jumatate de turta cu polen si pe sfarsitul acesta de saptamana ma duc sa le intorc podisoarele si sa montez hranitoarele sa le administrez macar cate un litru de F40 ....maio am lipsuri nea Florin dar sper sa ies bine si din iarna asta . Cel unificat este acum pe 9 rame si ma pregatesc de cat . Un lucru interesant ce am gasit la 2 stupi este ca au inceput sa creasca faguri , unul pe speteze sus si altul pe diafragma .....este normal ??? ce se intampla cu ei ....au loc si nu necesita rame la ouat si la largit cuibul . Pe langa revizie si amplasarea stupului roz am inceput procedurile de vopsire a poliuretanului ! Vil arat cand este gata ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde FLORINELU » 23 Mar 2015, 20:37

da se pare ca ai ajutor de nadejde,in legatura cu fagurii crescuti asa nu e nici o problema,ele stiu ca tu ai nevoie de ceara si s-au gandit sa te ajute :lol: ,dai jos fagurasii aia si la topit iar ele o sa construiasca altii s.a.m.d.,da un pic de sirop poti sa le dai dar nu prea mult pentru ca acolo la tine incepe deja culesu de intretinere si mai ai si pe rame miere e drept putina dar este.
FLORINELU

Mesajde Doru89 » 24 Mar 2015, 12:21

Frumos ce as dori sa am si eu atat puiet dar la mine ramele is 3/4 cu miere astept sa inceapa ponta puternic sa topeasca coronitele :twisted: .
Trebuie sa bagi miere/sirop ca cand iese puietul ala de la nr 1 poti sa ai surpize neplacute si ceva mai strans cuibul acolo 2-3 rame ca ramele sa fie negre de albina sati creasca mare feciorul e frumos :).
Doru89

Mesajde duma » 24 Mar 2015, 19:33

FLORINELU scrie:da se pare ca ai ajutor de nadejde,in legatura cu fagurii crescuti asa nu e nici o problema,ele stiu ca tu ai nevoie de ceara si s-au gandit sa te ajute :lol: ,dai jos fagurasii aia si la topit iar ele o sa construiasca altii s.a.m.d.,da un pic de sirop poti sa le dai dar nu prea mult pentru ca acolo la tine incepe deja culesu de intretinere si mai ai si pe rame miere e drept putina dar este.

:lol: AM NEVOIE DE CEARA ba mai mult am nevoie de '' marva '' nea Florine ....am sa merg saptamana asta pe la ele sa le intorc podisoarele daca au tras jumatea de turta administrata si sa le pun cate jumate de litru in hranitoarele din podisoare .
Doru89 scrie:Frumos ce as dori sa am si eu atat puiet dar la mine ramele is 3/4 cu miere astept sa inceapa ponta puternic sa topeasca coronitele :twisted: .
Trebuie sa bagi miere/sirop ca cand iese puietul ala de la nr 1 poti sa ai surpize neplacute si ceva mai strans cuibul acolo 2-3 rame ca ramele sa fie negre de albina sati creasca mare feciorul e frumos :).

Multam pentru Ficior ....el sa tinut de mine sal duc sa fimeze :) si sa vada matcile daca sunt in zona ......am sa incep si siroparea dar nu ma gandesc mai mult de un litru sa le administrez in 2 etape ......acusi incepe culesul de intretinere la mine in zona ...precum spunea nea Florin ......astept cu sufletul la gura si colectoarele de polen sa le pregatesc pentru noul sezon . Vaiii cat mai am de lucru sa pun la punct cat decat treaba si sa egalizez un pic familiile sa fie toate apte pentru rapiza din zona . !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 24 Mar 2015, 20:12

Am inceput procedura de slefuire si vopsire a PUR-lui ...cand va fi gata vil arat ;)
Fişiere ataşate
rsz_img_20150322_130604.jpg
rsz_img_20150322_130522.jpg
duma

Mesajde Avram » 24 Mar 2015, 21:12

Duma , simpatic foc CAMERAMANUL tau ...sa-ti traiasca ! :P

O parere ...cam multe rame prin cuib la cata albina este - restrange
... cam putina miere prin rame - hraneste si cu aportul de polen ce-l ai faci minuni.

Ai o stupina ingrijita si ordonata ... felicitari !
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde duma » 24 Mar 2015, 21:54

Avram scrie:Duma , simpatic foc CAMERAMANUL tau ...sa-ti traiasca ! :P

O parere ...cam multe rame prin cuib la cata albina este - restrange
... cam putina miere prin rame - hraneste si cu aportul de polen ce-l ai faci minuni.

Ai o stupina ingrijita si ordonata ... felicitari !

Avram Mulțumesc frumos pentru ajutorul meu și cel care îmi verifica cunoștințele în domeniu și din când în când îmi pune întrebări capcana! Ar fi cea mai mare bucurie pe lumea asta sa știu și sa vad ca îmi calcă pe urme și sa iubească musca asta numita " albina "....ii place dar încă are rețineri să-și bage mâinile în lada. am făcut încă o restrângere după filmare și administrare încă o jumătate de turta cu polen. Săptămână ce vine încep siroparea.
duma

Mesajde irina » 24 Mar 2015, 21:58

Simpatic si curajos pustiul! Sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii.
Si eu zic ca-s cam multe rame in cuib ;)
irina

Mesajde duma » 24 Mar 2015, 22:07

Dacă îmi permiteți "Doamna sau Domnișoara " Irina.....
Creato ;). După filmare am mai restrâns cuiburile și am mai administrat jumătate de kg ( 500 gr) turta de polen.....
Pustiul începe sa se maturizeze încet încet ( 6, ani jumate) și a început sa facă diferența dintre plastilina și foitele mele de ceara ( anul trecut un kg ultimul kg) la modelat fooooarrteeeee meticulos, foita cu foita :lol: .
Mulțumesc petru sfaturi!
duma

Mesajde stefanmadalin » 24 Mar 2015, 22:13

Mai lipesti fagurii de leatul inferior?
stefanmadalin

Mesajde irina » 24 Mar 2015, 22:14

duma scrie:Mulțumesc petru sfaturi!

Nu sunt in masura sa dau sfaturi.E doar o parere ;)
irina

Mesajde duma » 24 Mar 2015, 22:25

Stefan....te salut!
Nu înțeleg? Lipsește fagurii lipiți de leatul de jos ??? Te rog ajută-mă sa înțeleg!
duma

Mesajde duma » 24 Mar 2015, 22:26

irina scrie:
duma scrie:Mulțumesc petru sfaturi!

Nu sunt in masura sa dau sfaturi.E doar o parere ;)

Irina mulțumesc pentru părea ta... ;) .
P.S. .....esti creata și bruneta?? am văzut bine astăzi??!!
duma

Mesajde stefanmadalin » 24 Mar 2015, 22:33

duma scrie:Nu înțeleg? Lipsește fagurii lipiți de leatul de jos ??? Te rog ajută-mă sa înțeleg!

Da, am observat ca unele rame au la baza inferioara fagurii rosi. Ai lipit cumva fagurii de leatul inferior si albina a ros fagurii, nemaiavand loc de trecere?
stefanmadalin

Mesajde duma » 24 Mar 2015, 22:52

Stefan
Hmmmmm sincer mai pus pe gânduri....acest aspect recunosc ca mia scăpat....de anul trecut am avut un lot de faguri pe care iam lipit începând de jos și cu siguranță voi continua și anul acesta. Părerea strict personala și probata de mine este ca este mult mai ok lipitul de jos si sa las pe ele sa lipească sus....nu sau lăsat fagurii și la centrifugare nu sau rupt în raport cu cei lipiți de sus.
Am sa verific acest amănunt constatat de tine dar nu cred ca au avut acest impediment de a trece de pe o rama pe alta având distata suficienta și lateral și sus și pe sub speteaza de jos , dar nu zic HOP pana nu sar gardul.
Mulțumesc pentru sesizarea ta.
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?