popik50 scrie:Degeaba le-ai luat ramele cu puiet daca deja iesise o regina. Ai spus ca ai auzit regine care cantau, restul se intelge...solutia era sa rezolvi mai repede treaba, ai aplicat anumite metode bune, dar tarziu
jon baz scrie: -
Iar vecinii care au vazut si nu mi-au dat un telefon in momentul cand roiul se invartea in stupina (ca a fost bazaiala mare!!!), dar au avut grija sa ma anunte ca..... mi-au roit albinele!!!! - nu mai pupa de la mine nicio picatura de miere sau tinctura de propolis sau mai stiu eu ce produse apicole gratis... in veci!!!
Multumesc mult!
jon baz scrie:..... de cantat canta matca batrana care se pregatea de roit...
jon baz scrie:Nu, am lasat toata albina in stup in ideea ca dupa ce-i iau puietul sa treaca la treaba si sa fie popor la tei....
Insa nu am scuturat albina inafara stupului, am scuturat ramele de albina in stup si le-am inlocuit cu faguri artificiali unul cladit, unul artificial...
jon baz scrie:Dragi colegi, .... am pierdut un roi de albine . Sta la roit de vreo 3 saptamani, familie mare, pe 22 rame ful albina. I-am taiat botcile ca sa-i mai dau timp puietului sa eclozeze, ca avea cam 10 -11 rame cu puiet.
Multumesc mult!
Avram scrie:Nu stii unde sunt botcile roase - iti spun eu - pe ramele care le-ai dat altor stupi !
Florin Dobre scrie:jon baz scrie:
Nu, am lasat toata albina in stup in ideea ca dupa ce-i iau puietul sa treaca la treaba si sa fie popor la tei....
Insa nu am scuturat albina inafara stupului, am scuturat ramele de albina in stup si le-am inlocuit cu faguri artificiali unul cladit, unul artificial...
Ma gândeam eu.
N-ai schimbat cu nimic structura populatiei decisa sa plece.
gigibecalul scrie:Întrebare de începător: am dat centrifuga la lins undeva în spatele stupilor, într-un loc în care am instalat de ceva vreme și un adăpător. Deși sunt o mulțime de albine la apă, de centrifugă nu se apropie. Nu îmi explic de ce, mai ales că centrifuga e la o jumătate de metru de adăpător. Ce mă sfătuiți să fac?...nu aș așeza-o în apropierea stupilor ca să nu declanșez un furtișag...
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori