Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: centrifuga

Mesajde cristi_vidican » 18 Feb 2015, 12:37

alinlupu scrie:Ce parere aveti de centrifuga produsa de complexul apicol?

Nu orice centrifugă (radială) e și de cumpărat.
Când cumperi o centrifugă, cel mai bine e să vezi același produs și la alții. ei pot să-ți dea o părere reală despre produs.
Am un prieten ce a cumpărat o centrifugă de la un atelier apicol. Scula din inox, dar nu după multă vreme, centrifuga s-a descentrat și bătea foarte tare.
Vrea să scape de ea și să-și cumpere alta de calitate. Prețul e cam același.
La centrifuga radială, musai acționare electrică.
Asta dacă nu vrei să ai mușchii brațului ca la picioare.
La radial trebuie învârtit mai mult. Mai ales când miere e mai puțin vâscoasă.
O radială de la 20 de r (1/2) în sus pleacă de la 2600 de lei în sus.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde alinlupu » 18 Feb 2015, 12:46

Asta este si ideea pentru care intreb, sa isi dea si altii, care au folosit, cu parerea
Ideea este ca are tabla de 0,7 mm inox, la sarbi am gasit cu tabla de 0.5mm
Iar despre motorizare, nu prea am buget acum pentru asa ceva
Ca sa fie mai usor de invartit, ma gandesc, pot sa pun mai putine rame (10, 12, 14 - cat sa fie echilibrata)
Nu stiu mai astept pareri
Eventual as putea sa ii atasez un motor ulterior (in partea superioara - am vazut ca se gasesc)
Pana anul trecut am folosit o centrifuga tangentiala pe 3 rame 1/1 sau 3 rame 1/2 (nu aveau loc 6). M-am chinuit destul cu ea.
alinlupu

Mesajde geangu » 18 Feb 2015, 16:16

alinlupu scrie:Ce parere aveti de centrifuga produsa de complexul apicol?
"Centrifuga manuala 4 rame 1/1 tangential, 12 rame ME radial si 28
rame 1/2 radial, la pretul de 2200 lei TVA inclus.
Diametrul bazinului este de 650 mm., grosimea tablei este de 0,7 mm."
Eu am totii stupii cu caturi 1/2 deci m-ar avantaja acest model
Multumesc

Este cam mic diametrul pt. Me, pt. 1/2 pare ok. Daca poti cumapara una cu automatizare, face toti banii din lume.
geangu

Mesajde ciulinii_baraganului » 18 Feb 2015, 19:26

Cea mai buna centrifuga e cea construita acasa dupa nevoi,dar nu cu chesti gata montate din mag.ci pur si simplu le faceti dv.la strung angrenaj cu rapotul care doriti si etc.daca cump cos,bazin, angrenaj..canea etc va costa mai mult ca una gata montata (sunt .....piese de schimb) de ce credeti ca a ajuns o centrifuga sa coste de 2 ori mai mult decat o mas de spalat care la randul ei e deja scumpa si are superior numeric mai multe functi.?.......sunt multi. (..........) la coada !vor ceva scump da bun. :D
Daca albinele ar sti cum risipesc uni.....(stupari) bani facuti cu greu pe mierea lor nu ar mai face miere.va salut. :lol:
ciulinii_baraganului

Mesajde cristi_vidican » 02 Apr 2015, 12:39

Un prieten vrea să-și cumpere o centrifugă similară cu cea din poză.
are cineva așa ceva? Cum se comportă?
Fişiere ataşate
45704129_1_644x461_centrifuga-apicola-reversibila-4-rame-inox-noua-ucraina-suceava_rev015.jpg
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde TDI » 02 Apr 2015, 12:52

Pretul pentru aceeasi centrifuga pleaca de la 750 la 1400 lei(cel putin aceeasi poza).
Interesant, cel putin ca pret.

Centrifuga apicola din inox, 4 rame dadant mobile, canea din dur aluminiu, fabricata in Ucraina, este foarte usor de folosit. Se actioneaza manual(are frana) sau se poate atasa si motor electric la 12V de 75W, reversibil, vine cu panou de control ce poate regla durata programului, viteza/rotatii pe minut si sensul de rotatie.

Motorul se vinde separat 550ron
TDI

Mesajde jenica67 » 03 Apr 2015, 14:49

Colegul alinlupu vrea sa isi modifice centrifuga pe 4 rame, in una tangentiala si ma rugat sa ii dau o ideie. Pentru ca poate mai doresc si altii sa faca o astfel de modificare, pun aici o ideie de cos, cum l-am gandit eu. Bucsele nu le-am mai cotat dar cred ca d24/d12x30 este destul. Axul de 12 mm, sau cat are el acum. Cercul de jos este prins de cel dedeasupra cu 4 suruburi m6 nefigurate in desen prin intermediul tablelor figurate in desen. Tablele de jos ar fi mai bine daca ar fi defapt cornier de 3 grosime cu aripa de 15 mm, trebuie experimentat, sau profil T.
Fişiere ataşate
Cos_centrifuga.jpg
jenica67

Mesajde proapis13 » 06 Iun 2015, 21:06

Am gasit acest model de centrifuga pe FB,este facuta acasa de catre un coleg apicultor..
Felicitari...!!!
Fişiere ataşate
ccc.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde aliuta2000 » 06 Iun 2015, 23:41

asa ceva am folosit si eu pana anul acesta . a facut tatal meu din salcam si cosul din lemn de brad cu plasa zincata .
Problema cea mai mare era mucegaiul care apare pe lemn !!
Anul acesta am renuntat si am trecut pe INOX .

oricum pentru cele facute din lemn recomand LAC .... In mai multe straturi ca sa nu mai intrein lemn mierea si apoi apa cand e spalata .

Lac-ul trebuie dat cu mult timp inainte de folosinta si tot va contine elemente care sunt nedorite(toxice-uman) !!!!Nu vor periclita sanatatea daca e dat cu mult timp inainte .
A.D.
aliuta2000

Mesajde State » 07 Iun 2015, 13:49

aliuta2000 scrie:
oricum pentru cele facute din lemn recomand LAC .... In mai multe straturi ca sa nu mai intrein lemn mierea si apoi apa cand e spalata .

Strabunicii de unde dadeau lac? Le ceruiau. Ei nu spalau centrifuga, doar o dadeau la albine sa o linga. Nu e putina de varza sa o speli si nici hardau.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde marius16 » 08 Iun 2015, 17:16

Buna ziua! Am o centrifuga la care i.am facut sistem de transmisie prin curea, doar ca am o problema cu acea curea. Este foarte rigida iar pe fulia mica atinge doar pe o parte. Ce pot sa ii fac sa o mai inmoi un pic.
Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. – Confucius
marius16

Mesajde jenica67 » 09 Iun 2015, 22:37

Cumpara o curea trapezoidala dintata, care se pliaza mai bine pe roata de curea de diametru mic.
jenica67

Mesajde aliuta2000 » 15 Iun 2015, 19:18

State scrie:
aliuta2000 scrie:

Strabunicii de unde dadeau lac? Le ceruiau. Ei nu spalau centrifuga, doar o dadeau la albine sa o linga. Nu e putina de varza sa o speli si nici hardau.

Strabunicii aveau prese si stupi primitivi !!!!! Bunicul meu a avut in perioada in care a aparut varoa 1970 -1976 vreo 10 stupi care au disparut dupa aparitia masiva a varoa in Romania , si avea centrifuga LACUITA!!!! si dupa extractii o spala !!! ca toamna cand faci curat prin cuib si cureti de putina miere ramele care nu vor intra in cuib ...... e o placere sa o dai la albine sa o curete , ca dupa o sa faci la fiecare indicatoare sa nu caute la altii !!!!
A.D.
aliuta2000

Mesajde QUASAR » 30 Iul 2015, 00:51

Ce informatii ne puteti da despre o centrifuga Ucraina motor electric 24 v 4 rame ? detine cineva o astfel de centrifuga ? multumesc
QUASAR

Mesajde QUASAR » 30 Iul 2015, 10:19

QUASAR scrie:Ce informatii ne puteti da despre o centrifuga Ucraina motor electric 12 v 4 rame ? detine cineva o astfel de centrifuga ? multumesc
QUASAR

Mesajde emil_sorin » 30 Iul 2015, 13:31

O centrifugă , cum e cea de mai sus , am luat și eu . E pe 4 rame reversibilă , și face treabă , numai trebuie avut mare grijă , ca suportul pinioanelor și a brațului e de plastic. În rest un singur lucru nu mi-a plăcut, are sârmă de la plasă destul de subțire și taie fagurele proaspăt. Din păcate eu am rame de 1/2 care nu intră 8 pe tură și e cam aiurea. Nu am măsurat interiorul exact dar cred ca are 32 cm .
emil_sorin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE