Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Problema cu cutia nicot AJUTOR

Mesajde hoda88 » 31 Mai 2015, 15:12

Deci
Sunt la a doua încercare nereușita cu cutia nicot am prins matca de doua ori pana acuma în cutia nicot, prima data am introdus turta în locul destinat și am crezut ca albinele au consumat turta prea repede pana ce matca a avut timp sa îmi depună oua asa ca în a doua faza am încercat sa sigilez matca complect ca sa nu mai ii dau posibilitatea sa scăpa pana după au trecut cele 24 de ore sa vad dacă am ceva rezultate adică ceva oua în cutie dar din nou fără succes am curățat cușca de fiecare data și acuma nu știu ce sa fac sa încerc din nou cu alta matca sa sa încerc din nou tot cu prima, ce greșesc aici am făcut în felul următor am prins matca de la cea mai puternica familie pe care o am și am introduso pe ea în cușca nicot si pe urma am băgato în mijlocul cuibului am făcut asa în ambele încercări fără succes de fiecare data deci am decis sa cer ajutor/sfaturi dacă poate sa ma ajute cineva va rog sa lăsați un reply sau un pm Mulțumesc anticipat.
Avatar utilizator
hoda88
 
Mesaje: 1
Membru din: 12 Mar 2014, 20:18

Re: Problema cu cutia nicot AJUTOR

Mesajde nae » 31 Mai 2015, 21:58

Nu ma pricep la Nicot prefer ''sarma'' si ochiul meu ...
In timpul culesului de S aportul masiv de nectar fac sa fie marginalizata/hranita matca , acum a picat culesul =nici laptisorul nu e abundent ...
Hraneste fam constant sa tureze matca sau (daca nu conteaza matca din care vrei sa tragi )izoleaza matca care ponteaza BINE acum nu cea din stupul cu multa albina dar gata de roire .
Poate gresesc , n-am folosit Nicot, dar matca care a redus ponta (roire/lipsa hrana) nu-ti oua usor in cutie =o parere neavizata . :(
nae
 
Mesaje: 3375
Membru din: 11 Noi 2011, 19:29

Re: Problema cu cutia nicot AJUTOR

Mesajde cucubau » 07 Iun 2015, 20:42

Nu am folosit cutia , dar dupa vechea zicala: desii nu ma pricep , pot sa dau urmatorul sfat ,
Inainte de a introduce matca in cutie ungetii toate celulele cu miere pentra ca albinele sa o curete si sa ii dea mirosul lor .
........
Avatar utilizator
cucubau
 
Mesaje: 1073
Membru din: 19 Noi 2012, 10:55
Localitate: Curtea de Arges

Re: Problema cu cutia nicot AJUTOR

Mesajde almasel » 28 Iun 2015, 17:31

Dezamagit oarecum de rezultatele obtinute cu Nicot (tot transfazarea e Solutia, dar merge si cutia pentru lenesi) spun ca uneori matca nu depune oua in cupule "din prima". Probabil e stresul cauzat de spatiul mic al cutiei sau influenta mirosului de plastic.
Solutia gasita de mine: lasi cutia in stup cu celulele montate cel putin o saptamana, zilnic o stopesti bine cu sirop; cand spun "stopesti" gandeste-te la ploaie, frate, da cu sirop pe ea pana se umplu cel putin pe sfert cupulele de sirop. Ideea este ca acea cutie sa stea cat de mult in stup si albinele sa stea cat mai mult timp pe ea, astfel incat sa se piarda mirosul de plastic sau mai bine zis albinele sa se obisnuiasca cu mirosul ala.
Dupa ce o "tratezi" in felul asta va ponta, dar nu-I obligatoriu din prima. Repetitia e mama invatarii... deci persevereaza!
Si pana te chinui cu plasticul ala pune mana si pe o lanzeta; e greu pana scoti primele matci, apoi satisfactia e mare!
almasel
 
Mesaje: 390
Membru din: 25 Oct 2011, 15:30
Localitate: Lugoj, jud. Timis

Re: Problema cu cutia nicot AJUTOR

Mesajde Dragos2006 » 28 Iun 2015, 20:06

doua sfaturi : lasa cutia sa invecheasca nitel in stup , inclusiv iarna o lasi intr-o colonie , la anul va merge perfect.
foloseste o regina batrana .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006
 
Mesaje: 2251
Membru din: 05 Apr 2011, 16:37
Localitate: Valea Ramnicului


Înapoi la CRESTEREA MATCILOR



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 37 vizitatori