Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde pustu » 11 Aug 2015, 01:30

mellis scrie:3.6 kg?

A vrut sa scrie 2.36 . Am luat si eu la sac de rafie de 10 kg . Multa sanatate .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde Augustin78 » 11 Aug 2015, 05:43

pustu scrie:
mellis scrie:3.6 kg?

A vrut sa scrie 2.36 . Am luat si eu la sac de rafie de 10 kg . Multa sanatate .

Salut Dane...mersi pt corectie....intradevar asta era pretul.insa m-am incurcat in calcule ;)

referitor la hraniri..am sa am grija mare....e adevarat e nasol rau cu completarile pe praful asta..dar trebuiesc facute.
Stau si ma intreb daca mai pun si protofil in sirop :oops: ? Inseamna ca era de mult furtisag..deci am sa am mare grija.
Numai bine.

Dane,referitor la tratamente....le-am afumat putin si au intrat in cutie :D ....am introdus fililul pe urdinis acolo unde nu am sibar sa pot efectua tratamentul mai usor
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde alin75 » 11 Aug 2015, 12:47

Augustin, eu am spus si in live, dar si acum, da-le de toate ca sa nu-ti para rau.... Chiar daca financiar esti pe un mare minus, mai bine investesti acum in sirop cateva milioane, decat in primavara cateva zeci.....
Noi ne vaitam acum, dar uitam cand am bagat centrigufa in "priza". Eu ce sa mai zic de siropul dat anul trecut si cati vor mai fi ca acela.... (bine ca nu au fost consecutivi)! Repet grija la furtisag!
Protofilul, apicomplexul chiar daca au miros, dat in sirop seara tarziu, este dus de familii/roiuri ok pana dimineata (am spus dau in bidoane de 0,5l/roi, 2 galetute/familie si dimineata sunt uscate)
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Augustin78 » 11 Aug 2015, 16:20

Salut Alin
Am vazut de dimineata ceva din live-ul de duminica seara....insa cum am mai spus eu dau in hranitoare de podisor de 1.250 ml si in momentul in care pun din bidoane in hranitoare incepe "nebunia" in lipsa culesului mirosul siropului face favagii printre albinute....ce e nasol e ca nu am acele podisoare tip la fiecare,am mai facut si ceva improvizatii si imbinarile nu sunt chiar super ok...de asta mi-e frica...insa am stat intodeauna pina sau calmat ...am dat cu fum...am bagat paie pe unde era distanta mai mare si incercau "hoatele" sa intre.....voi incerca sa dau mult mai tarziu sirop sa vad daca ma descurc"daca aveam o lanterna de cap era super ok,insa nu am inca asa ceva"
si va multumesc ca ma pomeniti prin live-uri :D chiar si cu bune sau rele e bine ca sunt acolo :D mai in umbra..uneori
Numai bine prieteni dragi buzzzz
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde alin75 » 11 Aug 2015, 16:36

Salut! Inca un aspect (din ce am vazut in film), pregateste-te pentru la anul cu 30 cutii noi, iar pe astea de acum sa le tii doar pentru startare de roi.
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Florin Dobre » 11 Aug 2015, 20:08

Da siropul pe inserat când albina nu mai zboara si oricum se innopteaza rapid. Pana dimineata e in rame. :idea:
La cei fara hranitoarele alea smechere da-le in pungi si nu-i bai...indiferent de momentul administrarii.
Nu mai fa experimente cu siropuri pe afara ca asa-i moda...te poti arde.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 11 Aug 2015, 21:51

Florin Dobre scrie:Da siropul pe inserat când albina nu mai zboara si oricum se innopteaza rapid. Pana dimineata e in rame. :idea:
La cei fara hranitoarele alea smechere da-le in pungi si nu-i bai...indiferent de momentul administrarii.
Nu mai fa experimente cu siropuri pe afara ca asa-i moda...te poti arde.

Florine am sa tin cont de sfat....insa au toti hranitoare insa greseala e ca nu au acele funduri de osb

alin75 scrie:Salut! Inca un aspect (din ce am vazut in film), pregateste-te pentru la anul cu 30 cutii noi, iar pe astea de acum sa le tii doar pentru startare de roi.

Da,initial ma gandeam ca o sa ma opresc undeva la 10 stupi ..insa am trecut de acel "nivel" vreau mai sus :D

Doamne ajuta tuturor!
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 14 Aug 2015, 23:18

Salut.
Mai devreme am venit de la tara.Am fost sa dau sirop si sa mut un roi in casa mai mare :D
In sirop am pus si ceva protofil facut de cineva in casa 8-)
sunt in regula stupii,au si mancare..altii mai multa altii mai putina..fiecare cat de strangator este :D
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 16 Aug 2015, 12:06

Salut.
Am un stup care toata completarea mea o baga in cat....sa scot catul si sa-l las sa bage in cuib sau dupa ce termin completarile va trage el miere din cat in cuib...sau va trebui data dupa diafragma dupa 15 septembrie?
Numai bine.
Augustin78

Mesajde andrei_calinescu » 16 Aug 2015, 12:10

Augustin78 scrie:Salut.
Am un stup care toata completarea mea o baga in cat....sa scot catul si sa-l las sa bage in cuib sau dupa ce termin completarile va trage el miere din cat in cuib...sau va trebui data dupa diafragma dupa 15 septembrie?
Numai bine.

Inseamna ca ai albina full in el, daca ii scoti catul, iti blocheaza cuibul, nu e bine.
Lasa-l asa , stimuleaza pana la 15 sept si completeaza cu invertit atunci, fara cat.
andrei_calinescu

Mesajde Augustin78 » 16 Aug 2015, 16:46

Salut.
Inseamna ca trebuie sa iau macar de proba cateva kg de sirop apipixuri sau cum se zice :D
si sa dau la nevoie dupa 15 septembrie...eu insa sper sa iau de la cei care au mai multa si sa dau la cei nevoiasi 8-)
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 16 Aug 2015, 16:52

dupa parerea mea cea mai buna complectare este descapacirea dupa diafragma daca ai ce si ai posibilitatea.
FLORINELU

Mesajde Augustin78 » 16 Aug 2015, 21:45

Va salut nea Florinelu
NMu am ce descapaci dupa diafragma....le mai dau pina la sf lui august la 2 zile cate un kg de sirop 2/1....si din septembrie incepem cu datul ramelor dupa diafragma..deocamdata facem completari/stimulari pt mentinerea pontei la un nivel multumitor.
Acum am venit de la tara,am mai dat o sarja de sirop..la cei care am verificat ar fi ok ca si rezerve.....dar au si populatie multa..asa ca dau la toti sirop.... :D
Maine trebuie sa ma aprovizionez din nou cu cateva zeci de kg de zahar :x
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 18 Aug 2015, 06:00

Aseara am cumparat 40 kg zahar margaritar din pe**y "nu mai aveau la sac de 10 kg" la pretul de 2.49 lei/kg asta dupa ce am fost la pitesti intr-un angro si acolo zaharul la sac era la 2.5 lei/kg...deci mai avantajos este ambalat la kg decat vrac :oops:
Am facut 20 kg de zahar aseara ..astazi urmand sa termin si restul de sirop....m-am oprit deoarece am cumparat niste galeti cu canea care .....surpiza...CURG...a trebuit sa bag ceva silicon sa etanseze bine...improvizati facute pentru neglijenta altora sau neprofesionalismul astora..in fine,asta e o alta poveste.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde gica.mosu » 18 Aug 2015, 06:59

Augustine,tine cont di sfaturili lui FL.Dobre si ale altora =timp e suficient...dai in paralel stim-completare in pungi...faci egalari intre fam r cu puiet si r cu miere...mai inta pi MS" stim de la a la z" si vez ci si cum fac eu...spor la ta'ti-mosu :!: :!: :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Augustin78 » 19 Aug 2015, 21:14

Nea Gica,asa voi face..mergem inainte cu stimulare/completare
Numai bine.
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?