Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hotararea nr. 1050 privind PNA 2014-2016 Norme de aplica

Mesajde paul » 07 Sep 2015, 23:57

proapis13 scrie:
paul scrie:Sa vad ce inteleg, ca binevoitori (din cei care-au accesat)care sa ma lamureasca si pe mine se pare ca nu prea sunt ! ;)

Eu am depus la dosar urmatoarele...
- adeverinta de la primarie cu nr fam de albine
- notificarile cu stampila primariilor pe raza carora am amplasat stupina
- ordinul de deplasare in pastoral semnat si parafat la primariile pe raza carora am fost cu stupii
- certificatul de absolvire al cursului de apicultor
- copia de la actele PFA- ului..
- pagina cu viza doctorului veterinar din Carnetul de stupina
- autorizarea sanitar-veterinara
- copie si original dupa factura doveditoare ca am achizitionat tratamentele pentru albine...
- copie si original dupa factura de achizitie a stupilor
- copie si original dupa factura de achizitie a reginelor
- declaratie pe propria raspundere ca nu am aceesat PNA-ul la alta forma asociativa
- adeverinta de la forma asociativa ca am stupii identificati,crotaliati..
- copie dupa carnetul de stupina care nu mi s-a retinut ca in anii anteriori..

Daca am omis ceva imi cer scuze,graficul de tratamente si PV de casare al stupilor a fost depus de catre asociatie

Mi s-a cerut in plus si am obtinut de la ANSVSA ,DSVSA Mehedinti,Fisa de sanatate necesara pentru animalele de la care se valorifica produsele de origine animala,in cazul meu albinele...a fost prima eliberata pentru albine in Mehedinti..

Multumesc frumos Mariane !
Cam descurajant d.p.v. al ... hartiilor ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde kiloz » 08 Sep 2015, 07:00

de alt stupar »
"-incercam sa ne scuzam neputinta de a accesa PNA si a intocmi pentru cele achizitionate un simplu dosar conform legii ?"
Sint lucruri mult mai grave decit neputinta!
Problema incapacitatii unora de a intelege fenomenul PNA. nu le da dreptul de invinuiri nefondate.Asta In primul rind.In al doilea ,daca in anumite judete conducerea locala al ACA nu este in stare,nu vrea de lene sa faca dosare pentru apicultori de ce nu-l schimbati.Vinovatii tot apicultori membri al asociatiilor sint daca tolereaza asemenea lucruri.Problemele sa-l caute fiecare in curtea lui.
De ce la unii se poate si la altii nu? Trebuie sa stii ce vrei ,si trebuie sa stii sa-ti cer drepturile legale.Banii oricum se duc ,dar directia trebuie hotarita.Atitea tot!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde proapis13 » 08 Sep 2015, 09:01

Ca fapt divers NU sunt membru ACA dar merg la Magazinul ACA din Severin de unde imi cumpar diverse
Intr-o zi am asistat la un dialog interesant si mi-a placut ce am auzit
Un coleg apicultor a cumparat Varachet si i-a zis vanzatoarei ca nu are nevoie de bon si de factura deoarece cumparase deja necesarul de tratamente pentru anul 2015...Atunci vanzatoarea l-a intrebat daca vrea sa doneze cuiva anume bonul
Colegul nu a avut nimic de obiectat si atunci vanzatoarea a deschis un tabel cu membrii si a trecut bonurile la unul dintre membrii care achizitionase mai putine tratamente...Dupa parerea mea este de apreciat gestul...
Fonduri pentru decontarea tratamentelor au fost in fiecare an,nu imi aduc aminte sa se fi depasit vreodata plafonul
plus ca de anul asta or sa se deconteze mai multi bani odata cu scaderea TVA-ului...
Acolo unde se afirma ca NU SE POATE ACCESA PNA-ul inseamna ca nu se vrea...cineva este de vina...sau nu stiu si nu pot si dau vina pe sistem...sau se incurca in multimea de acte cerute...am postat mai sus ce mi s-a cerut...
Daca ai toate actele in regula este imposibil sa nu poti accesa....
PS. La Mehedinti doar cine NU A VRUT nu a aceesat PNA-ul...si stiu ce scriu,am prieteni in toate Asociatiile Apicole...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 08 Sep 2015, 10:06

paul scrie:Multumesc frumos Mariane !
Cam descurajant d.p.v. al ... hartiilor ! ;)

În realitate, nu e chiar așa de greu.
Unele acte le obții odată, iar apoi pur și simplu sunt depuse de asociație, fără mai fii nevoit să alergi după ele.
Dacă vrei să cumperi lăzi, trebuie mai multe, cum a scris Marian în cazul lui,
Eu am luat doar tratamentele, așa că a fost mai simplu.
E bine și atât.
Cine e mai „descurcăreț” poate face bani buni - lăzi, familii de albine, roi, mătci.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde paul » 08 Sep 2015, 15:58

cristi_vidican scrie:Cine e mai „descurcăreț” poate face bani buni - lăzi, familii de albine, roi, mătci.

Te referi la sefii de asociatii sau la apicultorii simpli ???
Dupa cum vezi, Toderas spune ca prin Dolj sau Gorj nu s-au decontat decat medicamente in ultimii 3 ani, altii prin alte parti au decontat lazi, funduri AV, roiuri, familii regine ... Pana la urma vorbim de sefi asociatie " impiedicati" (nedescurcareti) sau de apicultori care nu se descurca cu hartiile ??? 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi_vidican » 08 Sep 2015, 16:16

paul scrie:
cristi_vidican scrie:Cine e mai „descurcăreț” poate face bani buni - lăzi, familii de albine, roi, mătci.

Te referi la sefii de asociatii sau la apicultorii simpli ???
Dupa cum vezi, Toderas spune ca prin Dolj sau Gorj nu s-au decontat decat medicamente in ultimii 3 ani, altii prin alte parti au decontat lazi, funduri AV, roiuri, familii regine ... Pana la urma vorbim de sefi asociatie " impiedicati" (nedescurcareti) sau de apicultori care nu se descurca cu hartiile ??? 8-)

Nu cunosc multe ...
Dar, din ce cunosc știu că PNA îți pune la dispoziție să-ți cumperi lăzi, familii de albine, roiuri, mătci și ți le decontează în mare parte.
Și eu merg în pastoral, mi s-au stricat lăzi, care nu le mai folosesc, cumpăr mătci (deși acestea nu ar putea intra la PNA), dar mi-e lene să fac hârtiile, să cumperi dintr-un anume loc etc etc.
Așa că, îmi fac lăzile cam singur, mătcile le iau cu bani mai mulți din altă parte (țară) și decontez doar tratamentele.
Personal, cred că cel mai multe ne-ar ajuta pe noi, apicultorii, dacă siropul/zahărul pentru necesarul completării de toamnă ar fi subvenționat.
Dar, cum omul e orientat întotdeauna să înșele, nu se poate.
În vremurile bune, când siropul era decontat, mulți cumpărau sirop prin PNA și-l vindeau la preț mai bun.
Așa că, fiecare face ce poate.

P.S. Bun veni în rândul apicultorilor cu acte în regulă (Care au dreptul să acceseze PNA :lol: )
cristi_vidican

Mesajde paul » 08 Sep 2015, 16:32

cristi_vidican scrie:
P.S. Bun veni în rândul apicultorilor cu acte în regulă (Care au dreptul să acceseze PNA :lol: )

Multumesc !
Ramane de vazut daca gasesc vreo asociatie dispusa sa ma inscrie ! ;)
paul

Mesajde cristi_vidican » 08 Sep 2015, 16:55

paul scrie:Multumesc !
Ramane de vazut daca gasesc vreo asociatie dispusa sa ma inscrie ! ;)

Orice asociație e bucuroasă să primească noi membrii.
Dar, ai venit la spartul târgului.
Când apicultorii accesau fonduri (112, 141) era mai interesant.
Acum, mulți membrii nu-și mai plătesc nici măcar cotizația.
cristi_vidican

Mesajde tudorascu » 08 Sep 2015, 17:25

Va garantez ca noul PNA 2016 va fi diferit . Cine are propuneri cu adevarat in sprijinul apicultorilor sa scrie aici .Luni am audienta la ministru.
tudorascu

Mesajde cristi_vidican » 08 Sep 2015, 17:40

tudorascu scrie:Va garantez ca noul PNA 2016 va fi diferit . Cine are propuneri cu adevarat in sprijinul apicultorilor sa scrie aici .Luni am audienta la ministru.

În ce sens va fi diferit?
Am înțeles că biostimulatorii n-au voie.
Subvenția pe cap de familie, nici ea.
Ce am mai putea primi?
cristi_vidican

Mesajde viorel55 » 08 Sep 2015, 17:47

tudorascu scrie:Va garantez ca noul PNA 2016 va fi diferit . Cine are propuneri cu adevarat in sprijinul apicultorilor sa scrie aici .Luni am audienta la ministru.

La care ministru ??
viorel55

Mesajde tudorascu » 08 Sep 2015, 17:48

Constantin
tudorascu

Mesajde tudorascu » 08 Sep 2015, 17:53

Si consultant pe specializare apicola(PNA) d-na Dana Chirca.
tudorascu

Mesajde proapi » 08 Sep 2015, 18:52

Cu ce garantezi cand spui ca va fi diferit? Probabil spui pe aici pe colo, dar in esenta ramane acelasi, ca masuri.
Daca mai urmeaza un nou PNA 2017-2019, aici trebuie venit cu propuneri inca de pe acum...
proapi

Mesajde kiloz » 08 Sep 2015, 20:51

Daca esti asa de bun ,cum ai afirmat in postarile anterioare,de ceti mai trebuie propuneri de la altii.Trebuia sa ai o strategie bine formata de a lauda pe unii si de a defaima pe altii!De ce sa credem ca ministrul aia o sa sare imediat si va primeste cu bratele deschise si o sa executa toate doleantele. Nu cred ca la ora actuala cineva poate garanta orice modificare,ar trebui reaprobata de comisia din UE. Cam atit de rezultatele audientelor ministeriale.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde jiji » 08 Sep 2015, 20:59

tudorascu , bine ar fi dc s ar interzice nenorocitele alea de insecticide care omoara albina , ca la floarea soarelui a iesit macel , au o remanenta de nu se poate.
jiji

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA