Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2015, 22:35

Si...pe rama... :!: :idea: ...astept cu nerabdare sa vad ce stiu sa....faca :!:
Fişiere ataşate
poze 000 024.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 06 Sep 2015, 22:04

gica.mosu scrie:...Rama a fost ouata si pe 12-13 aug botcile capaciti(19 buc pe ambele fete+ jos) ca in poza de mai jos....

...dupa...."operatie' adica dupa 2 zile,rama arata asa...acum din cele 10 botci- matci 6 oua deja... :P...P.S - mai am una fata mare= nefec....ce-o fi vom videa ....
Fişiere ataşate
poze 555 001.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 07 Sep 2015, 07:25

...Spuneam in MS mele ca folosesc matci de SL...dar cand am ocaziea mai produc si matci din BR=de roire atat pt mini cat si pt alti(aveti poza)care au dat rez bune uneori peste asteptari :!: :P
Fişiere ataşate
poze noi 4 006 (2).JPG
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 07 Sep 2015, 07:34

...Si gata de livrat s-au de introdus in nuclee -roi 2-3 rame normali s-au di 160mm... :!: :idea:
Fişiere ataşate
poze noi 4 011.JPG
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 07 Sep 2015, 10:54

Ruxandra,in ultima poza=dr jos se vede o scula=cater...cu el fac tb"operez" botcile cu grija si atentie iese .....apoi le lipesc cu ceara pe port(cupule) botci si puse in bigudiuris-au altoite in alte locuri=nuclee-roi...de regula fac ac tb dupa ziua 13-14....P.S- la inceput e mai greu...dupa ce faci ac tb de cativa ori...e simplu...Spor-G.M :!:
gica.mosu

Mesajde pustu » 07 Sep 2015, 15:11

Dar in borcan ce este nea Gica ? Ce puneti in custile de transport ca mancare ?
Multa sanatate .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde GARFIELD » 07 Sep 2015, 15:34

pustu scrie:Dar in borcan ce este nea Gica ? Ce puneti in custile de transport ca mancare ?
Multa sanatate .

In borcan are capaceala de salcam.....hot ...Mosu :mrgreen: ....Mosule....nu ti potolesti :lol: ,dupa ce am inversat ieri corpurile alea ...acu umbli iar cu matci...mare pezevenghi ! Apropo....asa cu capaceala o primit 2 din matcile alea luate ieri de la tine...alealalte 2 ....vedem deseara....mama lui de poslete :mrgreen: Sa ne traiesti inca 100 di ani....sa mai inveti si pe altii apicultura ca....e multi ...care se uita ca omida la sudura in stup....te pup si ne auzin la tel ! ;)
GARFIELD

Mesajde gica.mosu » 07 Sep 2015, 22:03

pustu scrie:Dar in borcan ce este nea Gica ? Ce puneti in custile de transport ca mancare ?
Multa sanatate .

....Normal=pt transport ar fi bine de pus-apifonda...cum nu am tot timpul pun miere zaharisita + zahar farin,dar f des pun capacaeala de faguri( a explicat Narcis ci si cum)....capacala are miere si albina insotitoare are de unde hrani matca...iar dupa ce a fost introdusa in noua locatie-stup albinele stiu ce sa faca=elibereaza matca daca sunt intrunite conditiile :!: :idea: ...P.S...Amu am scris bine=gramatical ;) ...sa fii iubit-G.M!!!!
gica.mosu

Mesajde pustu » 07 Sep 2015, 22:53

gica.mosu scrie:...elibereaza matca daca sunt intrunite conditiile :!: :idea: ...

Ce conditii nea Gica ? :shock:

gica.mosu scrie:P.S...Amu am scris bine=gramatical ;) ...

Aici m-ai inteles gresit . Si eu la 130 kg cand mai scriu de pe telefon apar cate 5 litere in loc de una :lol: . Nu are treaba gramatica doar ca ma oftic ca nu inteleg nimic . Promit ca incerc sa ma stradui mai mult . Ca exemplu uite ca nu am inteles cum sunt matcile din experimentul matale . Alea 19 . De schimbare linistita sau de salvare ?
Daca am suparat cer scuze .
Multa sanatate si numai bine
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde gica.mosu » 08 Sep 2015, 08:59

...Am scris ...sunt botci de SL=schimbare linistita ;) ...Pt ca o matca sa fie acceptata....sa nu ai botci trase-alta matca in stup(tanara s-au batrana)...Da scriu uneori cu subanteles=pt a citii voi (de 2 ori=prinzi mai rapid) si procesa-ce vrea sa spuna mosu bengosuuu :P
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 08 Sep 2015, 09:09

Pe langa botci de Sl si de roire-BR mai obtin matci si prin trazvazare(mai slabe ca primele doua :idea: )....care le schimba uneori chiar in primul an....aveti aici (foto) asa ceva, stup starter si finisor in ac stup,spre surprinderea mea am scos 12 botci ff frumose=mari.... :PAsa se lucreza la mini in stupina=f rar cu masca s-au fum....doar apa +otet dat pi maini si fata... :shock:
Fişiere ataşate
poze 201 010.jpg
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 08 Sep 2015, 09:24

...Si iata rezultatele selectiei=la extras-salcam2... :!: :idea:
Fişiere ataşate
poze 1221 006.JPG
gica.mosu

Mesajde andrei_calinescu » 08 Sep 2015, 14:32

gica.mosu scrie:Pe langa botci de Sl si de roire-BR mai obtin matci si prin trazvazare(mai slabe ca primele doua :idea: )....care le schimba uneori chiar in primul an....aveti aici (foto) asa ceva, stup starter si finisor in ac stup,spre surprinderea mea am scos 12 botci ff frumose=mari.... :PAsa se lucreza la mini in stupina=f rar cu masca s-au fum....doar apa +otet dat pi maini si fata... :shock:

Cum procedati pentru evitarea consangvinizarii?
De unde aduceti material biologic nou si ce aduceti(familii tata sau procedati pe linie materna)?
andrei_calinescu

Mesajde gica.mosu » 08 Sep 2015, 14:58

...o data la 3 ani =schimb liniea,cu botci-matci nefecundate de la alti stupari(le eau pi incredere)si se vor fecunda cu"baieti'mei= fam care raman pi loc(recordiste=selectati pt asa ceva) adica pi vatra...din fam mele recordiste iau botci SL,BR,ob prin tranzvazare si fac nuclee=roi pe cari li duc pt a se fecunda cu alti baieti=trantori(alta vatra)...rez ff bune-nu mai au agresivitate si la capitolul productie=depinde de cel de sus-zona -densitate fam/km=ha.......e un pic de efort(cheltuiala= stres dar merita )....:shock: ....sa fiti iubiti G.M :!: P.S -aici aveti 'Closca-mama"cu puii di aur si cei 40 de roi(pe alta vatra inca 24-are balta pesteee)... :!: :idea:
Fişiere ataşate
stupi 10 135.JPG
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 15 Sep 2015, 09:08

...Am sa va scriu=arat cum fac eu impacetarea stupi-roi pt iarna....Am stupi cu fund fix(despre cum aranjez ramele am mai scris,citi rame ....) la toti stupii...in partea dr unde am soare asez un polistiren apoi n rame,pun DFsi in spatiul gol ramas pun tot polistiren 1-3 bucati-saltea...peste rame asez cele 3 sipci ca in poza....
Fişiere ataşate
poze 112 031.JPG
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 15 Sep 2015, 09:17, modificat 1 dată în total.
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 15 Sep 2015, 09:15

...Peste ac sipci+rame pun o paturica din covor de iuta-patura ....iar margina din stinga o pun intre rame-Df si polistiren (ca in foto) apoi pun podisor monobloc cu sita si daca am o slteluta peste podisor...Fac ac treaba- lucrare in jur de 15 nov-1 decembrie....
Fişiere ataşate
poze 112 032.JPG
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?