de theodor scarlat » 22 Dec 2014, 16:47
Apariția în produsele alimentare [ edit ]
HMF este practic absentă în alimente proaspete, ci este generat în mod natural în produsele alimentare cu conținut de zahăr în timpul termice tratamente cum ar fi uscarea sau gătit. Alături de multe alte substanțe flavor- și cele legate de culoare, HMF este format în reacția Maillard ca și în timpul caramelizare . În aceste alimente este de asemenea generat lent în timpul depozitării. Condiții acide favorizează generarea de HMF. [11] HMF este o componentă bine cunoscut de produse de patiserie. La prăjirea pâinii, suma crește de la 14,8 (5 min.) Pentru a 2024.8 mg / kg (60 min). [2]
Este un bun de păstrare a vinului îi trimită timp-temperatură, [12], în special în vinurile dulci , cum ar fi Madeira [13] și a celor îndulcit cu concentrat de struguri arrope . [14]
Ca o componentă nedorit [ edit ]
Falus indusiatus . Cooktown, Queensland , Australia. Organismul fructe conține hidroximetilfurfural
HMF pot fi găsite în cantități mici în miere , rectificat, sucuri și UHT -milk. Aici, ca și în oțeturi, gemuri, produse alcoolice sau a biscuiților HMF poate fi folosit ca un indicator pentru exces de tratament termic. De exemplu, mierea proaspăt conține mai puțin de 15 mg / kg, în funcție de valoarea pH-ului și a temperaturii și de vârstă, [15] și standardul Codex Alimentarius prevede că mierea avea mai putin de 40 mg / kg HMF pentru a garanta că mierea nu a fost supus încălzire în timpul prelucrării, cu excepția miere tropicale ce trebuie sa fie mai mic de 80 mg / kg.
Cantități mai mari de HMF se găsește în mod natural în cafea și fructe uscate. Mai multe tipuri de cafea prăjită cuprinse între 300 - 2900. Mg / kg HMF [16] prune uscate au dovedit a conține până la 2200 mg / kg HMF. În întuneric bere 13,3 mg / kg s-au găsit, [17] , produse de panificatie-cuprinse intre 4.1 -. 151 mg / kg HMF [18]
Acesta poate fi găsit în sirop de glucoză .
HMF pot forma în mare fructoză sirop de porumb (HFCS), nivelurile de aproximativ 20 mg / kg HMF s-au găsit, în creștere în timpul depozitării sau de încălzire. [15] Aceasta este o problemă pentru americani apicultori , deoarece ei folosesc HFCS ca o sursă de zahăr atunci când există nu sunt suficiente de nectar surse de hrănit albine , iar HMF este toxic pentru ei. Adăugarea baze, cum ar fi cenușă sodă sau de potasiu pentru a neutraliza HFC încetinește formarea de HMF. [15]
În funcție de producție tehnologie și depozitare, nivelurile din alimente variază considerabil. Pentru a evalua contribuția unui aliment pentru consumul de HMF, sa consum-model trebuie să fie luate în considerare. Cafeaua este alimentul care are o relevanță foarte mare în ceea ce privește nivelul de HMF și cantitățile consumate.
HMF este o componentă naturală în produsele alimentare încălzit, dar, de obicei, prezent în concentrații scăzute. Aportul zilnic de HMF poate sta la baza variații mari din cauza consumului-modele individuale. Sa estimat că într-o dietă de vest, în ordinul de mărime de 5 -. 10 mg HMF sunt ingerate pe zi de la alimente [11]
Pe vremuri, HMF a fost utilizat în alimentele destinate unor scopuri aromatizante, dar în Europa această practică acum este suspendat. HMF este, de asemenea găsit în
intodeauna exista putina nebunie in viata , chiar daca intodeauna exista putina ratiune in nebunie.